-
Jecmeni slad
Vidjela sam danas za kupiti jecmeni slad u nekakvoj bocici.
Jos nikada nisam to koristila, ali palo mi je na pamet da bi mozda mogla L. ponekad nesto zasladiti s tim ( ima 10.5 mj).
Koristite li vi jecmeni slad za bebe ili sebe i na koji nacin?
-
ja sam ga vidjela puno u receptima od boban pejić, na svašta ga stavlja kao zdravu alternativu šećeru, al ne shvaćam zašto uopće bebu učiti na slatko? ionako je voće jako slatko, pogotovo kad se skuha pa čemu onda još i slad? možda za neku super izbirljivu djecu koja ni slučajno ne žele jesti ako nije slatko. tak da ga ja ne stavljam njima, al ako se već koristi šećer, sigurno je pametnije uzeti slad..
-
Slazem se s tobom Udav Dave, ja L. ne stavljam secer u nista.
Ali mislila sam mu mozda taj slad staviti u npr. psenicnu griz ili griz od pira ponekad umjesto voca .
Ne znam, da ne kompliciram kupit cu pa cu provati.
Ali, ustvari me zanimalo i smiju li bebe od 10 mj papati jecmeni slad?
-
pa po toj knjizi smiju. al moji super jedu griz od pira bez voća i slatkog mada sam ja isto mislila da mora bit nečeg slatkog. to je očito stvar navike. a i taj griz je fin, njima to ima puno više okusa nego nama. probaj, pa ak ne ide onda dodajte slatko..
-
a kako radis taj griz od pira?
jesu to one pahuljice od pira ili nesto drugo?
-
ječmeni slad meni nema fini okus. rabimo ga za prehladu u kombinaciji s limunom i đumbirom. ako ga malena hoće na žličicu odličan je za podizanje imuniteta.
za djecu koristim rižin slad koji fino paše u kašicama (nama više ne trebaju kašice ali ga jedu u zobenim pahuljicama) a skoro pa je jednakovrijedam ječmenom.
-
Maxi, nisam znala da je dobar za podizanje imuniteta. Svakako dobrodosla informacije prije zime i sezone prehlada i gripa 
Argentina, ja griz od pira kupim u DM-u. Radim ga za sada na vodi (zakuham vodi i mjesajuci dodajem griz do zeljene gustoce), a kasnije cu na mlijeku. I dodam unutra neko voce.
-
-
"ja sito u DM-u" = "ja isto u DM-u"
-
i mi koristimo rižin slad. tek tolko, na vrh žličice ga znam umiješati u žitarice ili ako klincima pokušavam uvaliti neki čaj koji im i nije baš...tipa sljezov korijen i sl.
-
Udav Dave, ja suhe marelice skuham u kompotu.
-
Mimi 25, kako u kompotu? Uzmeš domaći kompot pa prokuhaš u njemu i onda omekšaju? Onda mogu tako i u vodi običnoj? A koliko dugo kuhaš?
-
Pa mozes i same marelice prokuhati u vodi, pa ih tako skuhane zajedno s malo vode u kojima su se kuhale smiksas sa stapnim mikserom.
Ja ih kuham s jabukama, kruskama, suhim sljivama i kada je skuhano sve skupa smiksam, ponekad dodam malo rizolina i papica je gotova.
A vodu u kojoj se voce kuhalo malac pije umjesto caja.
-
Marelice i suhe šljive nasjeckam na komadiće (grožđice ne sjeckam) i ubacim u čašu za štapni mikser, dodam žitarice koje sam to jutro skuhala i sve izmiksam. M. najviše voli takvu papicu ujutro.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma