Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: gdje mi je mlijeko?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno gdje mi je mlijeko?

znam da se uvijek ista pitanja ponavljaju, ali ja moram otvoriti novi topic.
    matija ima 26 dana, s dojenjem je bilo problema, ali smo se nekako ustosili, ali od jucer mi se cini da nemam dovoljno mlijeka. moze li to biti? cini mi se da ostane gladan, place, ja se pokusam izdojiti i jako slabo ide. prije sam znala izdojiti 100 ml iz jedne dojke, sad jedva 50. (inace, ima stolicu nakon svakog podoja i vidim da naocigled napreduje).
    bol u bradavici je jaka za vrijeme dojenja, on je dobio bijele naslage na jeziku, dakle gljivice. imamo daktarin gel.
    protiv umjetnog mlijeka sam,ali ako je gladan, morat cu mu i to praviti.
    zelim dojiti, trudim se, stvarno se trudim.
    moze li mlijeko nestati? smanjiti se kolicina?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tanja, ovo mi je tako poznato! mi danas imamo mjesec dana, isto sam pitanje postavljala prošli tjedan. i najbolje objašnjenje je da je to skok u razvoju! meni se je to sad manje više ustalilo, samo što mi od početka dodajemo po malo adaptiranog (sad već sve manje!! :D ). samo mirno, opušteno, sve će doći na svoje. ja sam se isto bedirala oko izdojenih mililitara, dok mi netko nije rekao da se ne opterećujem time! (tnx apricot ). a soor smo riješili u dva tri dana rojazol gelom... i danas mi je sve čudno kako nema boli, bebica papa, sretna, sretna ja. sutra idemo na vaganje i baš me zanima šta će doktor reći.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanjaa, možeš li nazvati sos telefon za dojenje:

01 61 77 520
    091 22 77 220.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: gdje mi je mlijeko?

mlijeka ne moze nestati preko noci, ali amo krenuti od toga pa vidjeti sto se dogodilo vama...

beba znaci ima 26 dana, s koliko kg je rodjen, ima ll 5-6 mokrih pelena dnevno i svaki dan 2-3 stolice?
    prima li ista drugo osim tvog mlijeka? zasto se izdajas prolije podoja, spremas mlijeko ili...?
    kako ga dojis, na zahtjev ili prema rasporedu? koliko imate podoja dnevno (i kroz noc)?
    jeste se mozda vagali ovih dana, nije jos bio prvi pregled, zar ne?
    i zbog cega ti se cini da je gladan?
    jel lijecnik dijagnosticirao soor tj gljivice i dao vam lijek?

ako mozes, probaj mi, molim te odgovoriti pa da mozemo krenuti dalje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

-ima 26 dana.
    -roden je sa 3600, patronazna ga vagala 10 dana nakon toga, imao tada 4400. ja ga nisam vagala, ali vidim da se zaokruzio.
    -ima 5,6 mokrih pelena dnevno i ima 3,4 zlatno zute stolice dnevno.
    -osim mog mlijeka ne uzima nista drugo.
    -izdajam se jer zelim imati rezervu kad se desi situacija da sisa, i onda odjednom pocne jako plakati, zaceni se, nece ni jednu ni drugu sisu, a mlijeko izdojeno hoce.
    -dojim ga kad on hoce. nekad je to nakon dva sata, nekad sat ipo, nekad samo zeli cicu u ustima drzati? (jel to dobro?)
    -po danu ne znam bas koliko podoja, a po noci su otprilike 3,4.
    cini mi se gladan bas zbog toga sto kad ga podojim, place (ne uvijek), dam mu izdojeno i on to pojede. pa sam zakljucila da ostaje gladan. zapravo, kao sto sam rekla, nakon desetak minuta sisanja pocne plakati i nece cicu, nijednu, a ponasa se kao da je gladan.
    nisam bila kod lijecnika (pregled nam je za 4 dana, prva kontrola), nego je bila patronazna i rekla da su to gljivice i dala nam daktarin i rekla da ga njemu tri puta dnevo mazem na jezik. i to je to. meni nije nista rekla (mislim za bradavice).
    mene one jako bole , malo su crvene, ponekad malo pobijele. trudim se da nademo dobar polozaj, vadim mu bradavicu kad boli, ali svejedno, boli. na pocetku podoja jako, poslije malo slabije.
    ne nosim jastucice, zracim ih stalno.
    eto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema simptomima, to jesu gljivice, a bol u dojci pri podoju je jedan od pokazatelja da ih imas i ti.

zato trebas obavezno mazati i bradavice gelom i to jos barem tjedan dana nakon prestanka simptoma. namazi ih poslije podoja, i ne moras ih prati prije podoja.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao sto marta kaze, i ti si vjerojatno dobila gljivie, rozkaste, osjetljive bradavice, bolne bradavice, nekad i ostra bol u njima ili grudima znak su oboljenja candida gljivicom i ti bi trebala mazati svoje bradavice, nakon podoja i bebu nastaviti mazati, i to cak i 14 dana nakon prestanka simptoma...bebina usta namazi nakon podoja, i nek prodje 20-30 minuta od podoja (jer se gljivce hrane mlijekom pa bolje da je razmnak od podoja nesto veci)
    pazi da su ti bradavice uvijek na suhom (ako nosis jastucice, mijenjah ih cesto, i neka ti budu na zraku)....

zbog gljivica koje i ti imas, ne bi smjela izdajati mlijeko i cuvati ga, jer u mlijeku gljivice ostaju....

osim toga, djetetu gljivice u ustima znaju stavrati neugodu i bol kod podoja, pa mozda je i to razlog njegova nemira....

ovo zasto beba odbija tvoju dojku a prihvaca bocicu s tvojim mlijekom, mozda je razlog i konfuzija bardavica, jer djetetu je lakse sisati na bocicu nego vuci mlijeko iz grudi pa mnoga djeca koja probaju bocicu, imaju tesko sisati mamine grudi (zato mi savjetujemo mamama da ako ne moraju, ne daju djetetu bocicu, pa taman ii s izdojenim mlijekom)....

mozda da probas pomalo odustajati od hranjena na bocicu

po broju mokrih i pokakanih pelena i po vaganju patronazne, mogu ti cestitati, jer to su pokazatelji da je sve ok...

imaj na umu da jemoguce da se vama upravo dogadja i skok u razvoju (koji se dogadja najcesce s 3 tjedna, 6 tjedana, s 3 mjeseca) jer dijete ne raste linearno, nego skokovito, pa mu je bas doslo razboblje kad zeli vise papati....stanje bi se trebalo normalizirati za dan dva, jer se cescim stavljanjem beba na prsa regulira i poveca proizvidnja mlijeka , koja postane dostatna potrebama bebe....

javi kako vam ide, za 4 dana je prvi pregled, ne sumnjam u uspjeh

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zrinka,hvala ti. cini mi se da je danas sve to vec bolje.
    danas sam mu samo davala sisu, malo je plakao, ali podnosljivo.
    reci mi samo, jel pogresno tada kad place (a sisao je jednu deset minuta i nece je vise) ponuditi drugu? tako samo pojede onaj pocetak. ali, ne znam sta drugo.
    da li je daktarin isto sto i rojazol i ako nije, sto je bolje?
    najgore mi je sto on te bijele naslage ima vec deset dana, a ja sam mislila da je to od mlijeka i pocela sam tek prekjucer mazati. (koliko puta dnevno se to premazuje, njemu jezik, a meni bradavice?). mogla sam i prije to rijesiti, uhh....
    e da, sisu trazi i kao utjehu, odnosno, cim je stavi u usta zaspe, ali je ne ispusta. tad me najvise boli bradavica, jer je on polako ispusta. ali, ne zelim mu dati dudu varalicu. jos uvijek sam protiv toga.
    oprosti sto gnjavim.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma tanjaa, nema problema, zato smo tu

jako mi je drago sto ti je danas bolje....

reci mi samo, jel pogresno tada kad place (a sisao je jednu deset minuta i nece je vise) ponuditi drugu? tako samo pojede onaj pocetak. ali, ne znam sta drugo.
    ako je jednu sisao i nece vise, ti ga malo digni, pa ga pokusaj opet vratiti na istu dojku, ako mislis da ju nije do kraja posisao - da probas, pa da vidimo kako ce reagirati...ako mislis da ju je cijelu posisao i da mu nije dosta onda ponudi i drugu....

da li je daktarin isto sto i rojazol i ako nije, sto je bolje?
    najgore mi je sto on te bijele naslage ima vec deset dana, a ja sam mislila da je to od mlijeka i pocela sam tek prekjucer mazati. (koliko puta dnevno se to premazuje, njemu jezik, a meni bradavice?). mogla sam i prije to rijesiti, uhh....
    i daktarin i rojazol su lijekovi protiv gljivica, u principu i jedan i drugi bi ti trebali pomoci, najbolje pitat lijecnika (ponekad se dodgodi ako ne reagiras na jedna lijek da lijecnik ponudi drugi, ali to vidi s njim)....nakon 36 sati od pocetka lijecenja trebala bi osjetiti poboljsanje....
    znaci, lijek pokapaj na stapic za uho, ili gazu omotanu oko prsta i time ocisti djetetovu supljinu nakon dojenja i nakon lijeka ne bi trebalo dojiti bar pola sata....istim lijekom namazi bradavice nakon podoja,a terapiju bi trebalo provoditi 3-4 puta dnevno, po potrebi i cesce........

gljivicama poguduje hrana bogata secerom, pa probaj izbjegavati slatko i piti dosta acidofilnih napitaka, a unos ostalih mlijecnih proizvoda nastoj izbjegavati....i raznovsrna prehrana je vazna...
    igracke koje dijete stavlja u usta pokusaj iskuhati, i trebalo bi obavezno prati ruke prije i poslije prematanja i prilikom dojenja....

soor kod djetat zbilja moze izazvati nervozu, razdrazljivost, moze natezati dojku i plakati, zato sto soor (gljivice) mogu peci bebu....ja se nadam da ce ti lijek sto prije pomoci

obavezno javi kako vam ide...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih reci jos nesto
    obavezno grudnjake i donje majice, te rucnike (sve sto ti je u dodiru s bradavicama) peri na 60°C

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo jos jedna sitnica
    dojke su prvih mjesec dana najpunije, i zbog prokrvljenosti i limfe itd. i dok jos nije uspostavljena ponuda i potraznja, mame znaju imati jako puno mlijeka. onda se oko tih mjesec dana, manje vise, prepadnu sto je, jer im dojke postanu mekse i nema vise viska za izdojiti.
    to je normalno, nece nikad vise biti onako pune i tvrde kao prvi mjesec, a mlijeka ce biti sasvim dovoljno (pod onim uvjetima koje je zrinka opisala )

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, ovaj daktarin nista ne pomaze, jucer i danas me toliko bole bradavice da jedva izdrzim podoj. cak me pocele grudi i unutra bolit, jedan ruzan osjecaj. ne mogu podnijet nikakvu tkaniu na njima, stalnotoliko su iziritirane. njemu u ustima nista nije manje. ovo je cetvrti dan da mazemo, a imam osjecaj da je jos gore.
    i sad odjednom, ima mlijeka kao u prici, curi samo, sise su mi ogromne i pomalo tvrde. kao da se vracam na pocetak dojenja. jel to zato sto sam se izdajala?
    neispavana sam, dobio je grceve, budi se svakih sat, sat ipo, jos i to dojenje. nesto sto bi trebalo biti jednostavno, pretvorilo se u mucenje. mene boli, on place, obavezno deset minuta nakon sto je na sisi. dignem ga, podrigne, vratim ga, nece.
    vidim ja da on napreduje, po pelenama, ali namucimo se oboje.
    u ponedjeljak idemo kod pedijatra, do tad cu se strpit.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokusaj promijeniti lijek, mozda bi rojazol gel bio bolji. gljivice nazalost mogu biti jako tvrdokorne i dosadne. nadam se da ce vas sto prije pustiti na miru.

sto se kvrga tice, vjerojatno si malo pretjerala s izdajanjem. pusti malca da odredi koliko mu treba. ako su ti grudi napete, izdoji se tek toliko da si olaksas. a kad beba sisa okreni ju tako da ti bradicom masira kvrge. ponekad je to malo teze i potrebne su nekke akrobacijske poze, ali je to ujedno i najbolji nacin.

sretno s gljivama.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanjaa, ako u 36 sati nakon uziamnja lijeka nema poboljsanja, trebalo bi promijeniti lijek...pitaj za neki drugi lijek, i naravno, mazi i sebe i bebu....

prije podoja mozes malo kockicom leda umrtviti bradavicu, da je anesteziras, tako da ti podoj bude manje bolan....
    ako su ti dojek tvrde, pazi da ne nastane zastoj mlijeka i kvrge, pa prije podoja stavi topli/vruci obolog (ili tu vruci) da ti mlijeko krene prosirenim mlijecnim kanalicima lakse, a nakon podoja stavi hladni oblog, da ti se msiri napetost....

bradavice sto vise zraci, neka ne budu na vlaznom i toplom (jastucici!), i pokusaj izbaciti skrob i secer iz prehrane..

samo polako, mozda je bebi iritirano nepce zbog gljivica pa je nervozna....

pokusaj se sto vise odmarati, kad god stignes, kad god beba spava....

nadam se skorom poboljsanju!

drzi se

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tanja,

vjerujem da ti je teško kad krene plakati nakon 10 minuta cicanja, a bez nekog tebi vidljivog razloga.

Kod nas je bilo slično u prvih mjesec dana, iako nismo imali gljivice - ispostavilo se da bebač jednostavno hoće podrignuti pa nastaviti ili pustiti vjetar

Možda zvuči glupo, ali tako je bilo - kao da bi krenuli lagani grčići, pa bi pomoglo da ju par minuta nosim na ruci - onako kao za grčiće.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mama73, ti si u pravu, ja sam to ova tri dana promatrala (i doktorirala) i skuzila isto to. dakle, sisa deset minuta, uspanici se, dignem ga da podrigne, nekad nastavi, nekad nece. osjetim da se lagano grci, nosim ga malo i kad ga nakon toga ponovo vratim na sisu, hoce. nekad u citavom tom plakanju jednostavno zaspe, hop, zatvori oci i zaspe. pa ga probude vjetrovi. i glad. pa ispocetka.
    po noci, budi se bar 6,7 puta, sisa po par minuta i zaspe. ponekad samo stavi bradavicu usta i tako spava.
    navecer oko 10 pocne neutjesno plakati, pocinju grcevi, traje do ponoc otprilike, to mi je strasno, ali izdrzim.
    sto se tice gljivica, izgleda da nam pomaze rojazol, ali nije se skroz povuklo s njegovog jezika. mene bradavice malo manje bole. dojenje mi nije vise toliko bolno, lakse je.
    sutra idemo na prvi pregled.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Baš mi je drago da si otkrila razlog, te da nije ipak ni "nestašica" mlijeka, niti je "frka" s gljivicama . No, ionako hrpu sličnih fora i forica mi mame otkrijemo zahvaljujući 24-satnom promatranju i "doktoriranju".

A, što se tiče grčeva, vjerojatno znaš kako ga nositi - na svojoj podlaktici. Lani bi pomoglo ako bih joj pri tome lagano masirala ledja - odozgo prema dolje.

'Ajd, javi kako je bilo na pregledu.

P.S. Nama su se nakon 2 mjeseca noćna budjenja prorijedila, a time su nestala i cjelodnevna i cjelonoćna nacicavanja - sve se to samo od sebe dovelo u neki normalan ritam, tj. neke predvidive razmake medju obrocima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo nas, vratili se mi s pregleda. iz rodilista je izasao s 3500, danas, mjesec dana nakon ima 5 100. dug bio 54, danas 59. jako smo sretni. sve je ok osim sto mu se desni testis jos nije spustio. valjda hoce.. rekao jos da ako ne pomogne rojazol da probam s nistatin kapima. vidit cemo.
    spava na meni pa ne mogu na dugo i siroko.
    cure, hvala vam puno, ova mi roda puno znaci. najprije sam dugo bila na potpomognutoj, pa na kruzocima trudnica pa sam sad tu. sve sto sam saznala, saznala sam ovdje. bez roda ne bi mogla. ne osjecam se sama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporucujemm ti da nistatin kapi ostavis kao stvarno zadnju soluciju jer su tekuce i nekako se ne zadrze na bradavicama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super tanjaa da su ti cure pomogle! :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super tanjaa, bravo
    jos samo da se rijesiti gljivica i na konju ste

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zrinka, danas mogu reci da me bradavice skoro vise ne bole, ali matiji je jos bijel jezik. danas je cetvrti dan da mazemo rojazolom.(stavim mast na stapic za usi i premazem jezik. nije valjda da radim nesto krivo).
    doktor kaze da mu to skidam gazom. jel to ok?
    e da, i da se pohvalim, mlijeko se reguliralo samo, vise se ne izdajam, kad zeli dam mu da sisa i to je to. pocela sam i uzivati.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super tanja da ne boli vise
    premazi mu i nepce i jezik
    ali obavezno nastavi i 2 tjedna premazivati, ja bih svakako nastavila mazati i bradavice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ok, hvala ti.
    nevezano za ovo, ne da mi se sad cackati, dobili smo d kapi, dvije kapi jednom dnevno. reci mi, kako se stavljaju, onako, zlicicom u usta. ili? izdojiti malo mlijeka pa u to staviti?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Probaj u zlicicu pa u usta.Samo kapi.Moja Anita slozi zgrozeno lice svaki put al vec se naucila na okus. Po savjetu pedijatrice nismo mjesali s nicim, makar neke mame izdoje i malo mlijeka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Storma, hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

citav dan me svrbe cice. jel to candida? uhhhhhhhhhhhhh..............

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    citav dan me svrbe cice. jel to candida? uhhhhhhhhhhhhh..............
    Je. :/ Maži i dalje Rojazolom. Koliko vidim počela si oko 7. 11. Terapija traje po 15 dana, čak i kada prestanu simptomi. Sve ti se vrati ako prestaneš mazati s prestankom svrbeža i boli.
    Nemoj prestati mazati još barem 12 dana. I sebi bradavice i bebi usta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tanja,

danas sam tek ulovila malo vremena za net i vidim da super napredujete!!! :D
    Ma, mrak!

Nego, što se Nistatina tiče - mi smo dobivali suspenziju (pretpostavljam da je to ono što ti zoveš kapi). Uglavnom, to ti u ljekarni prirede tada kad ih kupuješ, tj. pomiješaju prah i tekućinu, tako da ti to tako priredjeno i jesu kapi.
    Vodi računa o tome da im je rok valjanosti 7 dana! (Jednom kad je suspenzija priredjena)

Meni su objasnili da je bit u tome da Nistatinom mehanički skineš soor bebaču s jezika (vjerojatno neće sve otići od prve), a kasnije nastaviš 3-4 puta dnevno stavljati par kapi. Ja sam koristila štapiće za uši i za skidanje i kasnije za mazanje jezika.

Kad smo maknuli soor Nistatinom, nastavili smo s Daktarinom, još možda nekih tjedan dana. Više nam se gljivice nisu vratile...

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nama je pedijatar isto dao nistatin, ali je rekao da dam bebi 3 puta dnevno po 5 kapi da poliže sa žličice, ništa nije rekao o struganju! i dalje ima bijele naslage, doduše jako malo, ali terapija traje već tjedan dana. imam doma i rojazol gel, da probamo s time?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, nemojte samo mazati bebina usta, mazite i sebi bradavice ako dojite...bez obzira imali vi simptome soora ili ne

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma meni su se pojavili simptomi prije nego naslage kod bebe. i rojazol je spasio stvar! mažem još uvijek iako nema više boli. u međuvremenu mi je doc dao nistatin za bebu, prije tjedan dana, ali kod njega nema poboljšanja. i sad je još istekao i rok valjanosti tih kapi... zato sam mislila početi mazati rojazolom. meni je pomogao, a bebi valjda neće štetiti, može samo koristiti

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ra, meni rojazol isto pomaze, ali matiji nikako da se smanje te glupe naslage. mozda je stvar u tome sto sam bradavice mazala 5,6 puta dnevno, a njemu mazem samo 3 puta.
    najgore mi je sto me povremeno svrbe grudi, i ne samo one, vec citavo tijelo.
    inace, sklona sam toj vrazjoj candidi, prije trudnoce sam je se jedva rijesila.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure,

ukoliko problemi s gljivicama ne "jenjavaju", predlažem da nazovete svog pedijatra i pitate detaljno što učiniti u slučaju dugotrajnog i tvrdokornog soora.

A, naslage na bebinom jeziku, ako postoje, se moraju skinuti mehanički. Tako mi objasniše gastroenterolozi na Šalati.
    Dakle, uzmete štapić za uši, nakapate Nistatin na štapić, nekoliko kapi da se štapić natopi, pa štapićem skidate naslage s jezika. Pri tome mijenjate štapiće i ponovo kapate. Ne odlazi sve odjednom. Vjerojatno ćete postupak morati ponoviti 2-3 puta dnevno.
    Nakon što ste skinuli naslage, nastavljate kapati prema uputi.

Naslage se mogu skinuti i Daktarinom ili Rojazolom.

No, svjedeno predlažem da nazovete svog pedijatra i posavjetujete se s njim.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ok, thanks.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo mene opet. danas je 12. dan stavljanja rojazola i mali jos uvijek ima bijelo na jeziku. nema toliko puno kao prije, ali ima malo. nisam zvala doktoricu i nisam koristila nistatin kapi.
    ja s bradavicama vise nemam problema.
    zrinka, sta sad?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga tanjaa, najbolje je da se obratis lijecniku sto se tice dugotrajnijih problema s gljivicama i mogucoj promjeni lijeka protiv njih...

nadam se da smo ti pomogli s naslov topica i 'da je mlijeko jos tu'

cini mi se da sto se tice dojenja, tehnike i kolicine mlijeka da je ok, a za ovo drugo, u lijecnika

eto, i javi kako ide dalje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo ovako, danas nam je tocno 2 mjeseca. rijesili smo se gljivica, a dojenje nam ide super. nema onog plakanja, vrištanja, stvarno je sve ok. i vrijeme nam se nekako produzava izmedu podoja, nekad zna biti i po 3 ipo sata. uzivamo.
    hvala svima na savjetima.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ej tanjaa, krasen vijesti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •