Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Blaga hidronefroza bubrega kod fetusa i blaga dilatacija crijeva zbog hipoksije,help

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Blaga hidronefroza bubrega kod fetusa i blaga dilatacija crijeva zbog hipoksije,help

Molim Vas ako je netko imao sličan nalaz da mi napiše nešto o tome.

Naime, u 30. sam tjednu trudnoće i na uzv mi je doktor primjetio blagu hidronefrozu bubrega (dakle vrlo malu količinu vode u bubregu), navodno mokraće koja se vraća u bubreg jer nekakvi zalisci koji to sprečavaju inače nisu još do kraja razvijeni. Doc kaže da nije ništa za zabrinuti se jer da je još rano da bi se to potouno razvilo i da je vrlo blago.
    Druga stvar, primjetio je također vrlo malu količinu zraka u crijevima mog sinčića, a kaže da to znači da je u nekom određenom trenutku bio bez kisika, tj. da je došlo doblaže hipoksije. Mali si je nagurao pupčanu iza glave pa ima i mali otpor u protoku. Ali opet BLAGI veli moj doktor.

I tak je to sve nešto malo i blago i kaže nemoj se ništa brinuti, to će se povući....ali....znate kak je to kad ste trudne... Ne mogu ne misliti na to i zabrinula sam se.
    Do sada je sve bilo savršeno.
    Molim za iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj 1sTimemum prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, u 30. sam tjednu trudnoće i na uzv mi je doktor primjetio blagu hidronefrozu bubrega (dakle vrlo malu količinu vode u bubregu), navodno mokraće koja se vraća u bubreg jer nekakvi zalisci koji to sprečavaju inače nisu još do kraja razvijeni. Doc kaže da nije ništa za zabrinuti se jer da je još rano da bi se to potouno razvilo i da je vrlo blago.

Do sada je sve bilo savršeno.
    Molim za iskustva
    Moje iskustvo nije bilo dobro, ali kod tebe mislim da ima mjesta optimizmu.

I kod mene je do 31. tjedna trudnoće sve bilo savršeno, a onda je na ultrazvuku primijećena hidronefroza ( ali ne blaga nego vrlo izrazita). Zadržali su me u bolnici do poroda koji je bio spontano u 37. tjednu, a za to vrijeme su više puta pod kontrolom ultrazvuka punktirali tekućinu iz fetusovog bubrega ne bi li spriječili oštećenje. Bilo je planirano da dijete odmah poslije poroda operiraju, međutim nisu stigli jer je odmah nakon poroda umrlo uslijed nerazvijenosti pluća.
    Dakle iako kod mene ta trudnoća nije dobro završila, mislim da se danas uz stalnu kontrolu ultrazvukom u puno slučajeva može pomoći. Za vrijeme mog boravka u bolnici liječnik mi je pokazivao stručne članke u kojim je bilo opisano uspješno rješavanje hidronefroze. A to je bilo prije puno godina.
    Zašto je do toga došlo nije nađeno, rekli su da je to naprosto slučajnost i da se ne treba ponoviti.
    I prije te trudnoće imala sam jedno zdravo dijete, a poslije sam rodila još jedno, sasvim OK, danas već veliki.

Ako je doktor rekao da je uočena hidronefroza vrlo blaga i da nije zabrinjavajuće drži se toga! I puno teži slučajevi često se uspješno rješavaju!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj gin je isto primjetio lagano prosirenje kanala na jednom bubregu kod bebe dok sam bila trudna. na prvom pedijatrijskom pregledu s tri tjedna se jos malo vidlo, a nakon toga smo isli u klaicevu kod dr delmis i niceg vise nije bilo. na kontroli prije 3 mjeseca takoder nista. tako da se nemoj sekirati. kolko sam citala to je dosta cesto i povuce se samo od sebe nakon rodenja kad beba pocne normalno piskiti.
    sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure, hvala na riječima podrške. Izgleda da to ipak i nije toliko česta pojava kad ste se samo vas dvije javile. Makar mi je doktor rekao da je imao 101 slučaj do sada.
    Hvala Bogu da vas nema više, nemojte me krivo shvatit, samo sad bi mi puno značilo da mi netko kaže "i ja sam to doživjela i na slij. pregledu je sve bilo ok..."
    puse

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

caoo,podižem!!
    bila sam danas na uvz, 37+2TT. i sve super I sve ok sa bebom, al kaže ginekologica da je bubreg poveci.al da ne brinem sad,nego pretrage nakon poroda. tako je rekla. međutim ubacila mi je bubicu u glavu. sad mene brine. ne znam dali ovo spada pod ovu temu,al sam gledala na google i izbacilo mi HIDRONEFROZA BUBREGA.pa me zanimaju iskustva. HVALA

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ništa???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    caoo,podižem!!
    bila sam danas na uvz, 37+2TT. i sve super I sve ok sa bebom, al kaže ginekologica da je bubreg poveci.al da ne brinem sad,nego pretrage nakon poroda. tako je rekla. međutim ubacila mi je bubicu u glavu. sad mene brine. ne znam dali ovo spada pod ovu temu,al sam gledala na google i izbacilo mi HIDRONEFROZA BUBREGA.pa me zanimaju iskustva. HVALA
    Nemoj brinuti sad, ali svakako inzistiraj na dodatnom pregledu nakon poroda. Bilo kakvo nagađanje dijagnoze sad nikako ne koristi, kad se beba rodi stvari će biti puno jasnije. Ovo što je ginekologica vidijela je samo sumnja na problem , nikako dijagnoza.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

za tjedan dana je pregled,pa cu je sve detaljno pitati.jer nisam ovaj put uspila.rekla je da ne brinem.a i bilo mi je loše na pregledu dok me gledala na uzv.jer dok na leđima ležim odma mi neka slabina dolazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •