Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Sredstvo za odgorčavanje maslina???

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Sredstvo za odgorčavanje maslina???

Već sam stavila temu na recepte, ali nekako mislim da će ovdje biti uočljivija.
    Ako radim nešto što ne bi smjela, molim admina da me briše.

Dakle, imam domaćih maslina i htjela bi ih što prije spremiti i treba mi sredstvo za odgorčavanje.
    Zna li netko gdje bi toga bilo za kupiti i u kojem je to uopće obliku???

Bila sam u poljoprivrednoj ljekarni i oni su me uputili na Fond za zaštitu bilja gdje su na moje pitanje ostali .

I kaj sad???

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zelene masline se navodno tuku ( ak sam dobro skužila udare jednom-dvaput ) i potope u morsku vodu koja se svakodnevno mijenja i tako 20-tak dana.

crne masline se posole i tako drže 20-tak dana ( svaki dan se malo izokrenu ), a ima i neka fora da se ubace u pečnicu na 80 C i tako ubrza proces ali to baš i nisam skužila.

ne znam da li je info točna, meni ju rekao jedan stari morski barba ( ak se tak kaže )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

samo solju, sve ostalo ne daje domaće masline

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala curke!
    Ako netko još ima ideju kako da malo ubrzam proces, pošto toga ima dosta...svaki savjet je dobrodošao.

Nekako sam se ponadala da ima neki prirodni pripravak koji će mi pomoći, ali bit će da ipak moram 20 dana prevrtati po tome

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam prošle godine stavljala u slanu vodu protučene šareno dozrele masline, i nisu mi bile ono baš za izvrnit se od sriće...milsim, mogle su proć.
    Sad bi solila i polila uljem, ko daje recept

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Goga25 hajde ak ti je preveč ustupi koju kilu nama, da si i mi malo složimo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam radila zelene masline, u slanu vodu (jako slanu, odokativno, voda iz slavine plus sol), nikog nisam tukla prevrtala posudu kad bi se sjetila (zgodne su plasticne boce od tri-cetiri litre s onom ruckom) i mijenjala vodu isto tako po "sluhu" nakon vise od mjesec dana sam ih prvi put probala - znam da sam ih jos drzala, al se vise ne sjecam koliko. uglavnom - kad su prestale biti gorke, onda sam ih isprala i vratila u vodu koju sam osjetno manje posolila. odvojila sam dio za jelo, ubacila u staklenku s maslinovim uljem i drzala u frizideru. kad bi potrosili - isprala bi novu turu, ubacila u ulje i tako dok ih nismo sve potrosili. a bile su prenjam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •