Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pitanjce...

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Pitanjce...

Dakle situacija je ovakva: MM vozi, ja sam na suvozačkom. Dorian je iza mene, a Jana iza MM-a. To je tako jer ona poludi ako joj ja nisam na vidiku, a baš se ne mogu voziti klečeći okrenuta prema iza.
    E sad pitanje, da li je takav raspored u redu ili je nužno ili poželjnije i bolje da bude kontra?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram priznati da nisam skuzila
    ti i tm ste naprijed, djeca su iza ( u sjedalicama)?
    da li je nuzno ili pozeljnije sto?
    da Dorian sjedi iza tm-a ,a Jana iza tebe?
    da li na to mislis?
    ako je to pitanje- vazno je da su klinci svako u svojoj, dobro smjesteni u dobro ucvrscene sjedalice prikladne svom uzrastu.
    nema veze koji je lijevo, koji desno ( meni je Lucija iza mene jer ima vise mjesta za svoje krakate noge, Rebecca je iza mm-a jer ne mozemo staviti njenu sjedalicu u sredinu jer nema dovoljno mjesta zbog sirine klupe)

ako sam te krivo shvatila- mozes pliz pojasniti.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad vidim- Jana je jos mala beba- ona mora biti okrenuta u sjedalici kontra smjera voznje!
    da li si na to mislila?

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sjedalica mora biti okrenuta suprotno od smjera vožnje dok dijete nema više 9 kg i ne ustaje samo. Još bi bilo bolje da je na sredini stražnje klupe (najsigurnije mjesto u automobilu).

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nema veze koji je lijevo, koji desno
    Hvala ljudi mislila sam upravo na ovo gore kvotano. Zanimalo me da li je nužno da beba bude iza suvozača ili može biti iza vozača. Sad vidim da je to svejedno i puno vam hvala

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

statisticki je kao sto je jbt rekao, najbolje da je u sredini.

ali ne mogu ( ne smiju!) se sve sjedalice staviti na sredinu ( provjeriti u uputama!), a i u nekim autima je problematicno smjestiti dvije sjedalice na nacin da je jedna u sredini zbog sirine klupe ( primjer- kod mene je to funkciniralo dok Lucija nije bila u busteru- sada se ona ne bi mogla zavezat ako bi druga sjedalica bila u sredini jer nema mjesta za dohvatit onaj dio pojasa u koji se ustekava)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj ja imam strašnu fobiju otkako sam vidjela da je zaštitna ograda probila šoferšajbu i ubila čovjeka koji je sjedao nazad u sredini,ali sam vas ipak poslušala i jedna stolica je u sredini!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    Sjedalica mora biti okrenuta suprotno od smjera vožnje dok dijete nema više 9 kg i ne ustaje samo. Još bi bilo bolje da je na sredini stražnje klupe (najsigurnije mjesto u automobilu).
    zašto ?
    moja banana do 9 kg je uvijek bila okrenuta prema naprijed, s tim da joj je prema uputama proizvođača držač spušten na dno, odnosno ispod nogica..

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam sto je banana- da li je to naziv za sjedalicu za malu bebu?

uglavnom.
    za male bebe, ciji vratici i misici ledja nisu jos razvijeni,. a glave su im teske i velike- vrlo je vazno da se voze suprotno smjera voznje.,
    kod naglog zaustavljanja ili sudara- posljedice mogu biti katastrofalne ako je dijete vezano u smjeru voznje(glava poleti prema naprijed i to rezultira ozljedom mozdine)

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Autosjedalice grupe 0 od 0-10 kg i 0+ od 0-13kg dizajnirane su za vožnju suprotnu od smjera vožnje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Autosjedalice grupe 0 od 0-10 kg i 0+ od 0-13kg dizajnirane su za vožnju suprotnu od smjera vožnje.

A mogla bi se zakleti da na našem crtežu nije bilo tako! Pogledat ću kad uspijem, jer je spremljena.
    Sva sreća, ako je to, da se ništa nije dogodilo!
    Inače, ja zovem "banana" tzv. "seđolino", tj. autosjedalicu do 13 kg, koju pedijatri obožavaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •