Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Što kad s dohranom moramo krenuti ranije?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Što kad s dohranom moramo krenuti ranije?

Mi smo prisiljeni s dohranom krenuti ranije - najkasnije sa 5 mjeseci. Ja se nakon 6 mj. vraćam na posao, i Z. tada mora imati 1 obrok. Što onda - sve pomaknuti za mjesec dana ranije po tablicama, ili?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da u principu da, mada... Ako se bojiš da nećeš imati dovoljno vremena za pravljenje obroka, varaš se. To su u principu vrlo jednostavni obroci za koji ti ne oduzimaju više od 15 min vremena skupa sa pripremom i pranjem sudi. Palenta gotova za 3 min, buča za 5 - 10 min, jabuka i kruškica naribane isto za par min, riža gotova za 10ak min, itd. Stvarno nije problem

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo počeli s 5mj, djelimično iz razloga poput tvojeg, a i O. je bila već skroz zainteresirana za hranu pa mi se učinilo da je dobro vrijeme za početak.
    Pedica nam je pobornik rane dohrane tako da je pohvalila naš izbor.
    Odlučila sam prva dva mjeseca davati namirnice koje se daju u prvom mjesecu dohrane, ima ih dosta tako da imamo što kušati i papati.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i mi pocele s 5. iz istog razloga (iako ja krecem raditi s 9 mj.). i davala sam joj taj prvi mjesec jabuku, krusku, palentu i rizu. a onda sam nastavila po mjesecima kako vec ide.
    imam neku tablicu koja je radena po preporukama europskog udruzenja za pedijatrijsku gastroenterologiju i tamo je za 5 mjesec navedeno da se moze po potrebi uvoditi sok od kruske i jabuke i kasica od rize i kukuruza. nisam davala sok nego jabuku i krusku i mijesala s rizom i palentom. i to je jela cijeli mjesec.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

martina, ja bih radije davala adaptirano nego uvodila nove namirnice prije navršenog šestog mjeseca.
    formula je ipak prilagođenija od tikvice, mrkve i korabe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

martina, ja bih radije davala adaptirano nego uvodila nove namirnice prije navršenog šestog mjeseca.
    formula je ipak prilagođenija od tikvice, mrkve i korabe.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Vidiš, nije mi palo na pamet da je navikavam na AD... Hvala, apri, mogli bi i tako. Ona zna piti na bočicu, valjda će ga prihvatiti.

Mene je strah jer A. nije htio dohranu mjesecima, do skoro 9 mj. je bio samo na prsima, što si sad ne mogu priuštiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •