-
Sta sam trebala napravit?
Nemam pojma dal sam pogodila pdf...
Uglavnom, ukratko cu probat.
Imam susjede, bili su muz i zena, muz je nedavno umro, ona je tesko bolesna i nepokretna. S muzem nitko u ulici nije razgovarao jer je bio prilicno zlocest. Pisem ovo jer je bitno da znate da se o njima malo zna.
E sad, u tu kucu dolaze, vjerovatno se brinut za tu zenu, neki ljudi koji imaju dvoje manje djece. Prekjucer, ja dolazim doma s autom, kisa vani lijeva ko iz kabla, taman skrecem u dvoriste kad ispred mene izleti njihov mladi sin, malac ima oko godinu i pol. Mokar do koze!! Ja izadem iz auta al on pobjegne u dvoriste. Odem im na vrata, kucam, zovem, lupam na prozore...mislim bas sam se prepala jer nema njihovog auta ispred, dakle postoji sansa da su klinca ostavili ili da se nekom nesto dogodilo a malac je pobjegao van. Iako je imao jaknicu...
Malac ode iza kuce, ja za njim, usao je na straznji ulaz koji je bio otvoren, ja udem kroz to neko spremiste al ne skroz u kucu i zovem ih, vicem, nitko nista. Napravim opet krug oko kuce kadli vidim da su ona ista vrata sad zatvorena. Ne vjerujem da ih je malac zatvorio jer je premali. Dakle netko od njih je, nije mi samo jasno zasto se nisu javili, morali su me cut.
Nista, odem ja doma, luda do boli. Alarmirala sam ostale susjede ako slucajno opet vide malca da je sam na cesti.
E sad, proslo je 2 dana ja nisam vidjela nikog, ni malca ni roditelje. Ustvari ne znam, kad ih vidim, dal da im ista govorim, jer su me ocito namjerno ignorirali. I iako me prosao onaj prvi nalet ludila kad sam bila u stanju zvat i policiju i socijalnu, ipak me to sad kopka, jesam li mogla/morala nesto vise napravit?
-
ni murja ni socijalci ne bi bili napravili jedno veliko NISTA.
dala si sve od sebe i napravila sto si u toj situaciji mogla.
-
Malo su me trnci prošli dok sam čitala, kao da prepričavaš neki hororac.. Na tvom mjestu bih pozvala policiju i zamolila ih da provjere što je sa nepokretnom ženom i kakva je to obitelj..
-
hm, koma. ne znam, ja bi rekla da im je blo neugodno pojavit se pred tobom, ak imaju srama ti koji puste malenog samog van bez obzira na kisu il sunce.
ja bi samo pazila kak vozim pred kucom da mi opet ne doleti pod auto.
ima svakakvih ljudi, ja sam isto mislila otvarat temu, al nema smisla. inace mm cesce ide u nas mali ducan i par puta je komentirao kak ima jedna mama koja sa starcekima pije pivo ispred, a klinjo trci okolo.
danas sam i sama vidla tu zenu, vani kisa, mali oko 4 godine, trckara.... grozno. al kaj da radim, nemam pojma o njima.
-
Svaki slučaj vidljivog zapuštanja i nebrige od djetetu TREBA OBAVEZNO prijaviti, ako je samo neka slučajnost ili nezgoda brzo će se utvrditi. Dijete od niti dvije godine samo na cesti je ozbiljna stvar.
Mnoga su se zla dogodila jer nitko nije reagirao, kao i mnoga djeca spašena jer ih je netko vidio, čuo i prijavio.
Centr za socijalnu skrb i policija moraju reagirati na svaku prijavu kad su djeca u pitanju a što će dalje biti nijee naša briga i odgovornost, kao građani smo svoje obavili.
-
Danas sam saznala da je ta bolesna zena sad kod tih ljudi, dakle roditelja od tog malca. Oni se brinu za nju u svom domu, tu dolaze povremeno provjetrit kucu i pokazat je potencijalnim kupcima.
Ja sam ih vidjela par puta i cinili su se skroz ok, nikad nisam cula da vicu na djecu niti klinci djeluju zapusteno, taj malac je bas posebno drag i onako dobrica pa ne vjerujem da je bas nesto zlostavljan jer bi se to vjerovatno vidjelo na njegovom ponasanju.
Tako da mi, ustvari, cijela ta prica s malcem na cesti i na kisi nije uopce jasna. Slucajnost? Malac je pobjegao? Hm...ne znam bas...
Ok, nasa ulica je slijepa, oni su zadnja kuca, dakle sam kraj ulice, i promet je tu minimalan, mi koji zivimo tu vozimo uvijek polako jer je ulica prepuna djece. Pa eto, mozda su malca pustili van jer kao "sigurna" je ulica. Al opet, malac je bas malen i moze odlutat, moze ga cak ugrist neki dolutali pas...ma svasta nesto. Uz sve to kisa pada...
Ma ne znam, nisam pametna uopce...
-
neki roditelji ne vide problem u tome što im je dijete od 2-3 godine ( slučaj mojih susjeda ) po cijele dane samo na ulici. mokro, neadekvatno odjeveno, izlijeće pred aute...
jer ga oni, eto, ne mogu zadržati u dvorištu.
pa je bolje da tumara okolo. i po tuđim kućama.
nadam se da je u ovom slučaju riječ o iznimci, a ne pravilu.
Posljednje uređivanje od mislava : 12.09.2010. at 00:16
-
Ma tko zna, možda su presvlačili babu, a malac iskoristio priliku i klisnuo? Možda vrata zatvorilo drugo dijete? Ima djece koja lako odlutaju. Mene su nekoliko puta tražili kad sam bila mala jer opće nisam imala opreza kao dijete, otišla bih za nekim psom dok se mama okrene, ili bih skočila u vodu - a nisam znala plivat i sl. Pazi samo s autom, da ga ne lupiš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma