Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
To stvarno nije bauk, pogotovo u danasnje vrijeme kada ima divnih okvira
Sto se diptrije tice, iako je - ona se moze popraviti i to cak i u odrasloj dobi (MM mi je zivi primjer).

Okvir si frajer svakako mora sam izabrati, kada ga sam izabere lakse ce mu biti naviknut se na naocale.
Stakla, preporucujem plasticne lece, skuplje su ali za klince najbolja opcija.

Nadam se da ce se frajer brzo naviknuti na novosti i da ce s veseljem nositi svoje naocale
X

Moj mlađi je bio nesretan jer jedini u kući ne treba naočale (vodila sam ga na pregled za svaki slučaj jer mm i ja i stariji sin imamo kojekakve poteškoće)...

Djeca se brzo naviknu, pogotovo ako osjete da s naočalama bolje vide. Moj stariji nosi naočale negdje od četvrte godine (možda i prije četvrtog rođendana, ne sjećam se). Još je morao imati i pokriveno oko zbog slabovidnosti, ali naočale su bile "štos". Sam ih je odabrao. Teta u vrtiću je brinula o tome da nosi flaster određen broj sati, dok nije naučio sam (nosio i sat i naočale i sam je skidao flaster u određeno vrijeme). Flastera smo se riješili, naočale još uvijek nosi s dobrim izgledima da se i njih riješi za koju godinu.

I da - sad ima valjda peti okvir. Ni jedne jedine nije potrgao, sve su uredno dočekale da ih preraste. Jedan okvir znao je izdržati i promjenu stakala (po potrebi). Moj sin ih uvijek odabire sam, pazi na naočale, ima torbicu + krpicu, doma i sredstvo za odmašćivanje i jednostavno mu je to odavno sastavni dio života. Nosio ih je i na ljetovanja još u vrtiću, bez brige.