X
Moj mlađi je bio nesretan jer jedini u kući ne treba naočale(vodila sam ga na pregled za svaki slučaj jer mm i ja i stariji sin imamo kojekakve poteškoće)...
Djeca se brzo naviknu, pogotovo ako osjete da s naočalama bolje vide. Moj stariji nosi naočale negdje od četvrte godine (možda i prije četvrtog rođendana, ne sjećam se). Još je morao imati i pokriveno oko zbog slabovidnosti, ali naočale su bile "štos". Sam ih je odabrao. Teta u vrtiću je brinula o tome da nosi flaster određen broj sati, dok nije naučio sam (nosio i sat i naočale i sam je skidao flaster u određeno vrijeme). Flastera smo se riješili, naočale još uvijek nosi s dobrim izgledima da se i njih riješi za koju godinu.
I da - sad ima valjda peti okvir. Ni jedne jedine nije potrgao, sve su uredno dočekale da ih preraste. Jedan okvir znao je izdržati i promjenu stakala (po potrebi). Moj sin ih uvijek odabire sam, pazi na naočale, ima torbicu + krpicu, doma i sredstvo za odmašćivanje i jednostavno mu je to odavno sastavni dio života. Nosio ih je i na ljetovanja još u vrtiću, bez brige.