-
Oticanje nogu i nakon poroda
U trudnoći i prvoj i drugoj sam jako oticala (od struka naniže) no nakon poroda su otekline splasnule.Sad nakon drugog poroda sam odmah izgubila 10 kg što je većinom bila voda, no i sad nakon 6 tjedana imam osjećaj teških nogu i otekline su još tu no ipak u puno manjoj mjeri nego u trudnoći.
Zanima me nakon koliko vremena nestaje ta tekućina iz tijela?
Istina je i ta da sam po cijele dane na nogama pa vjerojatno i u tome ima nešto...
-
Ja sam od poroda u 2 tj. izgubila 15 kg, a dobila ukupuno 17, e sad što je od toga bila voda...ali bila sam grozno naotečena, tako su mi sad smješne noge moje i ja sama sebi. Uglavnom, imala sam i problema s tlakom, ne znam ima li to kakve veze, i trebala bi puno piti da puno mokriš (kao da izbaciš tu vodu iz sebe) tako su mi sestre u bolnici rekle, a vjerojatno bi trebala više odmarati, ma sredit će se to vremenom, sigurno!
-
Meni su nakon oba poroda noge bile otečene dosta vremena.Odnosno odmah nakon poroda kao splasnule i onda ponovno otekle,pogotovo nakon drugog sada.Mislim da to ima veze i sa vremenom jer smo rodile ljeti.Još smo pune hormona i treba vremena dok se to vrati u normalu.
Ne brini proći će samo pij malo više tekućine.
-
nisam bila natečena u trudnoći već baš to poslije poroda. Nisam papuče mogla obuti. Sjedim na krevetu na intenzivnoj i jedem, noge mi vise s kreveta i osjećam kako bubre. Mislim da je trajalo jedno 2-3-tj
-
Prijavljujem grozan otok nogu, već ujutro noge su mi slonske, u trudnoći gotovo da i nisam oticala, ali ovo sada je katastrofa...
Posljednje uređivanje od Ares : 22.06.2011. at 15:59
-
Otekline su uzrokovane estrogenom koji nakon poroda ne pada kod svih jednako. Često, primjerice, sindrom karpalnog kanala (to je kad vam ruke trnu, a koji se inače uglavnom javlja u zadnjem trimestru trudnoće) pogodi žene tek nakon što su rodile. Nema tu nekog lijeka, ali puno može pomoći uključivanje u postnatalne vježbe i dosta fizičkog kretanja. Možete probati i s limfnom drenažom te smanjenim unosom soli, ali zapravo nema nekog spektakularnog lijeka. Ono što sigurno odmaže je produljeno stajanje ili sjedenje.
-
Podižem temu....zadnji dva-tri tjedna prije poroda počele su mi naticat noge (gležnjevi posebno) posebno kad su bile velike vrućine, par dana iza poroda opet sam natečena i to je sad puno gore, noge su mi kao balvani a i bole me zglobovi na rukama jedva stisnem šaku. U prijašnjim trudnoćama i iza poroda nisam imala ovih problema pa me zanima koliko otprilike to traje i kako si olakšat. Pijem dosta tekućine..držim noge povišeno kad god mogu...
-
-
Nemam, tj. tlak mi je normalan 110/80 mi je izmjerila patronažna prekjučer...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma