Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Oticanje nogu i nakon poroda

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Oticanje nogu i nakon poroda

U trudnoći i prvoj i drugoj sam jako oticala (od struka naniže) no nakon poroda su otekline splasnule.Sad nakon drugog poroda sam odmah izgubila 10 kg što je većinom bila voda, no i sad nakon 6 tjedana imam osjećaj teških nogu i otekline su još tu no ipak u puno manjoj mjeri nego u trudnoći.
    Zanima me nakon koliko vremena nestaje ta tekućina iz tijela?
    Istina je i ta da sam po cijele dane na nogama pa vjerojatno i u tome ima nešto...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam od poroda u 2 tj. izgubila 15 kg, a dobila ukupuno 17, e sad što je od toga bila voda...ali bila sam grozno naotečena, tako su mi sad smješne noge moje i ja sama sebi. Uglavnom, imala sam i problema s tlakom, ne znam ima li to kakve veze, i trebala bi puno piti da puno mokriš (kao da izbaciš tu vodu iz sebe) tako su mi sestre u bolnici rekle, a vjerojatno bi trebala više odmarati, ma sredit će se to vremenom, sigurno!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su nakon oba poroda noge bile otečene dosta vremena.Odnosno odmah nakon poroda kao splasnule i onda ponovno otekle,pogotovo nakon drugog sada.Mislim da to ima veze i sa vremenom jer smo rodile ljeti.Još smo pune hormona i treba vremena dok se to vrati u normalu.
    Ne brini proći će samo pij malo više tekućine.

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam bila natečena u trudnoći već baš to poslije poroda. Nisam papuče mogla obuti. Sjedim na krevetu na intenzivnoj i jedem, noge mi vise s kreveta i osjećam kako bubre. Mislim da je trajalo jedno 2-3-tj

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prijavljujem grozan otok nogu, već ujutro noge su mi slonske, u trudnoći gotovo da i nisam oticala, ali ovo sada je katastrofa...
    Posljednje uređivanje od Ares : 22.06.2011. at 15:59

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Otekline su uzrokovane estrogenom koji nakon poroda ne pada kod svih jednako. Često, primjerice, sindrom karpalnog kanala (to je kad vam ruke trnu, a koji se inače uglavnom javlja u zadnjem trimestru trudnoće) pogodi žene tek nakon što su rodile. Nema tu nekog lijeka, ali puno može pomoći uključivanje u postnatalne vježbe i dosta fizičkog kretanja. Možete probati i s limfnom drenažom te smanjenim unosom soli, ali zapravo nema nekog spektakularnog lijeka. Ono što sigurno odmaže je produljeno stajanje ili sjedenje.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Podižem temu....zadnji dva-tri tjedna prije poroda počele su mi naticat noge (gležnjevi posebno) posebno kad su bile velike vrućine, par dana iza poroda opet sam natečena i to je sad puno gore, noge su mi kao balvani a i bole me zglobovi na rukama jedva stisnem šaku. U prijašnjim trudnoćama i iza poroda nisam imala ovih problema pa me zanima koliko otprilike to traje i kako si olakšat. Pijem dosta tekućine..držim noge povišeno kad god mogu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš li tlak?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nemam, tj. tlak mi je normalan 110/80 mi je izmjerila patronažna prekjučer...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •