Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: djete odbija žvakati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas ista stvar, ništa ne jede po 5 dana ako nije smiksano,vaši smo vršnjaci...
    bez problema žvače sve voće i kruh, slatkiše ne jedemo...
    nikada flašicu nije imao, dojen je, izraziti napredan na svim poljima ali s hranom jao,,kada mu smiksam pojede velike količine no mora mu se odvratiti pažnja, jer čim shvati da jede prestaje.zna i sam jesti žlicom ali samo juhu i jogurt prihvaća, te voće sve u rukicu i suhi kruh, ako je neki namaz u pitanju na kruhu u stanju se udAVITI...
    hrana mu se izrazito gadi i odmah povraća čim vidi komadiće...u smiksanom obliku sve jede ali na prevaru...
    ja sam odustala...hranim ga kako želi do kada želi, pa taman do škole miksala...jede zdravo i raznoliko...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj ima 13 mjeseci, isto nezeli zvakati, doduse tek su nikli zubi, ima 4 jedinice i jednu dvicu, pa sve guram na to. kad mu zgjnecim rucak pojede nekoliko kasika i pocne se davit i povracat... imamo jos vremena naucit, tek smo na pocetku, ali trebao bi u jaslice, i on bi ostao tamo gladan. nemam pojma kako ga naucit zvakat, mislim da nema recepta za to, nego treba se strpit i stalno nudit hranu za zvakanje

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    moj ima 13 mjeseci, isto nezeli zvakati, doduse tek su nikli zubi, ima 4 jedinice i jednu dvicu, pa sve guram na to. kad mu zgjnecim rucak pojede nekoliko kasika i pocne se davit i povracat... imamo jos vremena naucit, tek smo na pocetku, ali trebao bi u jaslice, i on bi ostao tamo gladan. nemam pojma kako ga naucit zvakat, mislim da nema recepta za to, nego treba se strpit i stalno nudit hranu za zvakanje
    slično je i kod nas, M. ima 13,5 mjeseci i sva hrana mora biti rjeđa da bi ju pojela... recimo, skuham proso, ako je gust (i dalje je mekan, nema što žvakati, samo malo raskvasiti sa slinom), ona pljuje van
    ručak zdrucam vilicom, ali uvijek ukuhavam žgance ili kakav griz ili mljevenu rižu da zagusti jer kad toga nema onda valjda komadiće više osjeti, što li...
    gricne jabuku, krušku, ali brzo odustane, bananu odgrize komadić i sažvače
    od tako krute hrane jedino kruh uzme u ruku i odgrize komadiće koji se zapravo otope u ustima, no i to je rijetko
    prvo sam si mislila, pa dobro, još je mala, djeca u toj dobi jedu skroz rijetku hranu (lina s mlijekom...), no opet, kad vidim djecu mlađu od nje kako žvaču pohano meso, zapitam se do kada će to trajati
    najgore mi je kad joj kao zapne kakav komadić, onda još strpa prstiće u usta i krene kašljati... onda je gotovo s jelom
    baš me u zadnje vrijeme izluđuje jer ju valjda muče zubići (tek izlaze dvojke...) pa mi jako slabo jede (ništa me ne može izbaciti iz takta kao nejedenje)

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas ista stvar, ništa ne jede po 5 dana ako nije smiksano,vaši smo vršnjaci...
    nikada flašicu nije imao, dojen je, izraziti napredan na svim poljima ali s hranom jao,,kada mu smiksam pojede velike količine no mora mu se odvratiti pažnja, jer čim shvati da jede prestaje.zna i sam jesti žlicom ali samo juhu i jogurt prihvaća, te voće sve u rukicu i suhi kruh, ako je neki namaz u pitanju na kruhu u stanju se udAVITI...
    hrana mu se izrazito gadi i odmah povraća čim vidi komadiće...u smiksanom obliku sve jede ali na prevaru...
    ja sam odustala...hranim ga kako želi do kada želi, pa taman do škole miksala...jede zdravo i raznoliko...
    eto isto tako i mi jedemo, nije problem u apetiti, pojede pristojne količine hrane, nije ni izbirljiv, voli čušpajze i povrće

Nije baš da sve miksamo, meso samo. Kuhano povrće dobro izgnječim vilicom. Pokušala sam povećavati komadiće, ali ide do jedne granice i onda pljulje van i rijeđe, da se davi. I nakon takvog zalogaja više nema šanse da otvori usta.

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    Nasla sam staru temu ali imamo isti problem.Mozda netko od mama koje su imale problem vide ovo pa mi odgovore kako su rijesile problem nejedenja i dali je sada sve ok?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •