Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
moj ima 13 mjeseci, isto nezeli zvakati, doduse tek su nikli zubi, ima 4 jedinice i jednu dvicu, pa sve guram na to. kad mu zgjnecim rucak pojede nekoliko kasika i pocne se davit i povracat... imamo jos vremena naucit, tek smo na pocetku, ali trebao bi u jaslice, i on bi ostao tamo gladan. nemam pojma kako ga naucit zvakat, mislim da nema recepta za to, nego treba se strpit i stalno nudit hranu za zvakanje
slično je i kod nas, M. ima 13,5 mjeseci i sva hrana mora biti rjeđa da bi ju pojela... recimo, skuham proso, ako je gust (i dalje je mekan, nema što žvakati, samo malo raskvasiti sa slinom), ona pljuje van
ručak zdrucam vilicom, ali uvijek ukuhavam žgance ili kakav griz ili mljevenu rižu da zagusti jer kad toga nema onda valjda komadiće više osjeti, što li...
gricne jabuku, krušku, ali brzo odustane, bananu odgrize komadić i sažvače
od tako krute hrane jedino kruh uzme u ruku i odgrize komadiće koji se zapravo otope u ustima, no i to je rijetko
prvo sam si mislila, pa dobro, još je mala, djeca u toj dobi jedu skroz rijetku hranu (lina s mlijekom...), no opet, kad vidim djecu mlađu od nje kako žvaču pohano meso, zapitam se do kada će to trajati
najgore mi je kad joj kao zapne kakav komadić, onda još strpa prstiće u usta i krene kašljati... onda je gotovo s jelom
baš me u zadnje vrijeme izluđuje jer ju valjda muče zubići (tek izlaze dvojke...) pa mi jako slabo jede (ništa me ne može izbaciti iz takta kao nejedenje)