mi ga strašno volimo, možda ćete ga i vi otkriti za sebe![]()
500 g brašna
300 mlvode
2 EL maslinovog ulja
15 g germe, (oder 3/4 P. suhe germe)
1 čajna žlica soli
maslinovo ulje
masline, evtl.sušeni paradjz u ulju
Kvasac dodati u jješavinu ulja i vode.Dodati brašno i sol.Dobro obraditi.Dodati masline( i suhi paradajz iz ulja ili kapre, a mogu i inćuni)Dobro obraditi, poklopiti i ostaviti da stoji pola sata.Tijesto obraditi i staviti na pleh koji smo prethodno prekrili backpapirom.Tijesto treba formirati u dva velika Francuza( meni je barem tako naljepše).Još jednom poklopiti 60 minuta.Zatim peći u prethodno zarijanoj pećnici 10-15 min.VRLO VAŽNO je da još vrel kruh premažete maslinovim uljem, amožete posuti i nekim začinima.