pravila bih juhu od povrća, uključujući i poriluk; je li prejak za petnaestomjesečno dijete?
pravila bih juhu od povrća, uključujući i poriluk; je li prejak za petnaestomjesečno dijete?
Dok se neko drugi ne javi ja mislim da nije, sad se nemogu točno sjetit kad smo ga mi počeli davat.
Mi ga dajemo od nekih godinu dana. Sada jedan put tjedno i to obavezno u pilećoj ili telećoj juhi sa mrkvom i krumpirom + malo vrhnja ili maslinovog ulja. Miš ga jaaakooo voli, a MM -u se želudac okrene kad ga "čuje" u zraku....![]()
Ja sam ga isto pocela davat prije jedno mjesec dana. Nije svaki dan na meniju, ali jednom do dvaput tjedno.
A dal je prejak - ne znam, kada moj maleni svaki dan za rucak papa gotovo svjezi cesnjak, pa ako to moze provarit, onda mu kuhani poriluk i nije neko opterecenje za zeludac :hihi:
andrejček voli poriluk, fino zamiriši cušpajze. s godinu dana ga je sigurno jeo, a možda i malo ranije... ne sjećam se.
i za nas ga ponekad koristim umjesto luka.
evo, smazala je sve! tenks!
Je, poriluk je prasa![]()
Ja ga već dugo dajem ali ga Lea ne voli; prije sam ga znala spremiti sa prosom i mrkvim, ili dodati malo u juhicu i to je prolazilo OK, sad sam joj probala dati baš poriluk čušpajz i to neće uopće jesti.
F jos nije probao i bas cu danas odmah da mu kupim
njamiiiiiii
Fran je bas prosli tjedan prvi puta jeo poriluk (kasica od jetrica, poriluka, mrkvice i krumpira) i sve je smazao... ne znam zasto sam tako dugo uopce cekala s porilukom (valjda zato sto ga ja nisam htjela ni primirisati kao dijete pa sam mislila da ce i njemu biti fuj...)
A ja sam sinoc napravila za svoju veliku bebu MM-a prasu sa malo suhog mesa i rizom. Nije odusevljen ali ce pojesti.
A za malu bebu sam napravila prasu sa malo teletine i iskreno se nadam da ce to u slast pojest![]()
adela je prošle zime (dakle s godinu i malo više) obožavala poriluk u svim varijantama. Danas (ima dvije godine) samo veli: to je poriluk. i neće ni probat.
nije joj štetio prije, a ne bi ni sad, ali šta se može
Viktor najvise voli da grize cijelu perusku prase, onako svjezu. Valjda mu dodje ko anestetik za zube.
Mame koje spravljate poriluk (ja ga nikad nisam radila ni za nas jer ga MM nevoli), napišite koji recept za bebu od 11mj.
Kako se on stavlja kuhati, sa listovima ili samo ono bijelo? Jel se baca prva voda ko kod kelja? i sl.
Hvala![]()
Nitko me ne ferma, šmrc,iki prvotno napisa
![]()
I mene ovo zanima, obožavam poriluk i dala bih ga Kalebu. I luk isto. Kako da ih pripremim? Jel smije on već dinstano povrće?iki prvotno napisa
ja sam poriluk stavila u sataraš(luk,paprika,paradajz) a već dugo dinstam samo na vodi...imam zapisano kad je prvi put to jeo
Mi papamo poriluk negdje od 9-10 mjeseca i Anna ga obozava. Stavljamo i bijelo i zeleno, ono sto nam izgleda najljepse.... Posto za sada samo skuhamo malo povrca i meseka (meso nekoliko puta tjedno) isto napravimo i sa porilukom. Znaci, malo krumpira, malo poriluka i ostalo sto se frisko nadje.![]()
Anna je valjda na mamu, meni je poriluk klopa no 1.
Ja poriluku odrežem vrhove, narežem po četvrtini u dužinu i onda na sitne kockice - kuham mu pola sata i umiješam meseko i mrkvicu - kako moje dijete nije nikad oduševljen sa povrtno-mesnim kombinacijama, ne udavi se u tome, al nekaj pojede![]()
Znači i zeleni dio se stavlja kuhat?!
Moj recept je jučer bio:
-1koraba (samo bijelo)
-1krumpirček
-šačica cvjetače
-i malo bijelog od poriluka
Prošlo je mrak! Buba je sve smazala.
Sutra ista kombinacija samo sa malo zelenog od poriluka i malo piletine.
Pišite kak ga još pripremate.
Romina daj recept sa dinstanjem!![]()
Nismo još do toga došli, al za koji mjesec bumo dinstali i papali i paradajz i papriku.