Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: nezadovoljstvo školom

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno nezadovoljstvo školom

Upisali smo dijete u manju školu s malim razredima, vjerujući da će biti lakše se dogovarati i uostalom da će škola biti bolje povezana i organizirana. Na žalost - u godinu dana, tri promjene učiteljice, puno organizacijskih i tehničkih propusta itd... Ne bih u detalje, ali daleko od prvog dojma. Jedna od 3 učiteljice je bila divna, Do je bio sretan, davala mu je dodatne zadatke i on je bio miran i poslušan, jedna od učiteljica iz jezika ga je obožavala, uvjerena je da je nadaren i s njim je tako radila. I ona nam je na žalost otišla. Do se sad jaaako dosađuje u školi, non stop počinju ispočetka, stalno se upoznaju, crtaju lišće i razgovaraju o prijateljstvu, konkretnog gradiva minimalno prolaze. Do je frustriran, a nije neki natprosječni bistrić ili hiperakt., samo normalno znatiželjno, aktivno, nepotumplano dijete. I ja već imam grč u želucu, jer vidim da se kod prošle učiteljice oporavio, a da smo sad dopet na početku i bojim se da ne počne ozbilno nevoliti školu jer već sad gubi volju i počinje biti neposlušan. Imate li savjet Da li da jednostavno ignoriramo školu i organiziramo mu slobodno vrijeme tako da nadokandi tamo izgubljeno vrijeme i dobro raspolženje ili što i kako?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa jeste li razgovarali sa ravnateljem, npr, to je ravnateljska domena...
    inace, promijeniti skolu mi se cini kao bolja alternativa, ako gornja ne pomogne...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Da li da jednostavno ignoriramo školu i organiziramo mu slobodno vrijeme tako da nadokandi tamo izgubljeno vrijeme i dobro raspolženje ili što i kako?
    Paaa... prvo probaš razgovarati. Ali ako ne ide (jer škola isto ima svoje objektivne probleme, pogotovo manje škole - nažalost znamo dost o tome) onda nađi djetetu neke druge mogućnosti.

I mi smo bili prisiljeni prihvatiti činjenicu da ne možemo puno... Dijete je u razredu u kojem je, zbog stranog jezika ne možemo ga prebaciti u paralelni razred, ne bih baš da mijenja školu ako ne bude huda sila (a i ne zna čovjek, može to biti još i gore - čula sam svakakvih priča) i tako... Nije to baš loše, ali je lošije nego bi moglo i trebalo biti. Konkretno, u razredu postoji učenik koji većini djece ne da mira (da ne širim priču, jašim po tome već treću godinu bezuspješno).

"Ključ" za zadovoljstvo mog mlađeg sina bio je upis u glazbenu školu. Sad tamo kreće u 2. razred. Ide i stariji, ali mlađem je glazbena na 1. mjestu, a osnovna daleeeko iza toga.

Ima i drugih stvari - sport, radionice vrsta raznih itd. Osim toga, u roku 2-3 tjedna gradivo će se zahuktati i za dosadu neće biti ni mjesta ni vremena. Ali to ne znači da djetetu ne treba potražiti neku aktivnost koja ga veseli - to je dobra ravnoteža školi.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.09.2010. at 12:55

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala na odgovorima, puno ste mi pomogle. Stvarno, Peterlin, i ja sam razmišljala baš u tom smjeru. Mi smo mislili krenuti u mizičku s trećim rz da mu ne bude preveliko opterećenje, sad vidim da smo pogrješili, a upisi prošli. Kod nas je problem što nismo toliko nadareni da bi išli u neki posebni program nego taman toliko da sve riješi prije drugih i onda se dosađuje i naravno nemiran je. Nekim učitrljima sine pa mu daju još zadataka ili ga jednostavno uposle da briše ploču i sve pet, a neki tupe o disciplini, ali ne na način da bi je oni proveli, nego nek mu ja kažem da mora biti miran školi, kao nisam mu još to rekla ma, joj - dobro da postoji forum, čovjeku je lakše čim zna da nije jedini u sosu.
    Mi ga mislimo seliti u klasičnu OŠ u 4 ili petom, htjeli smo dok je mali da se ne vozikamo i da se druži sa klincima iz susjedstva, ali sad kako izgleda- vidjet ćemo možda i ranije krenemo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Htjela sam samo ispraviti malu nepravdu koju mi se čini da sam učinila opisujući situaciju u školi. Malo sam se potrudila razgovarati i raspitivati se i sve se dogovorilo i razjasnilo. Radilo se o kmobinaciji tehničkih problema, nesporazuma i toga da sam ja malo previše uzela k srcu lošu reakciju na promjene svojeg sineka. Sad kad sam razlučila jendandžbu na faktore čini mi se da jesve riješivo! Ali naravno i vaši savjeti su pridonjeli Tenx.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nemojte to ignorirati, jer je skola u tom periodu odrastanja veoma bitna..
    Najbolje rjesenje, promijenite skolu - ali se sada prije svega raspitajte o organiziranosti te ustanove!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •