Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: imamo 2 problema, trazim iskustva

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno imamo 2 problema, trazim iskustva

prvi je pimac. nasla sam, kad mu potegnem kozicu dokle ide, ispod onog dijela koji se jos ne moze prevuci nesto sto mi izvana izgleda kao nakupina gnoja, kao pristic koji nema vrh. nemam pojma sta bi to moglo biti. zanima me jel jos netko nasao takvo sto, jer me frka da ce mu prevuci taj ostatak na silu i da cu onda imati velikih problema jos dugo dugo s bilo kakvim odlascima kod doktora--jer f, kolko god kul bio, kad si nesto zacrta to je skoro pa gotovo.

drugi problem nam je zub, donja cetvorka. zub je pukao i povremeno ga boli dok jede. ostao je samo komadic dole pri dnu, izgleda kao da ga nema. zubarka nam je rekla da nema smisla da to sad diramo jer ce imati traume od zubara, da samo odrzavamo higijenu plus ispiranje cajem od kadulje, i kad ga boli da mu dam malo lupoceta ili necega. e, sad. trajni zub na tom mjestu izlazi sa oko 11 godina, sto znaci da bi njemu ostala takva situacija jos 7 (!!!) godina. ako izvadimo zub, postoji mogucnost da mu se drugi zubi stisnu i da ne ostane mjesta za tu cetvorku. ja nisam pametna. sutra idemo po drugo misljenje, ali bi htjela cuti vasa iskustva, ako postoje.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

David od rođenja ima nakupinu smegme (taj kao prištić). Pedica je rekla da nećemo ništa dirati (istiskivati ili sl.), da bi to trebalo samo od sebe proći/izaći kad uspije prevući kožicu. Ja ne mislim dozvolit da mu išta diraju, osim ako se ne upali.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi smo imali problema s pišulinom...jer se sve to usput i upalilo..uh, kako ga je bolilo...luda sam bila!!! i nažalost, morali smo prevući do kraja. znam da ti nisam ništa pomogla. baš mi krivo. a to ispod je nakupina prljavštine. i svašta izađe kad prevučeš. ali kod nas je bila upala pa smo morali naglo. ako vas ništa ne boli...da probaš polako prevlačiti sve više...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mom D.je kozica bila delimicno zalepljena,ali je rupica bila slobodna te nije imao problema s piskenjem.
    Medjutim,ispod je imao takve naslage smegme.Sto znaci da negde postoji minijaturna rupica kroz koju je to ulazilo unutra.
    E sad,moj je bio prilicno trpeljiv,pa sam malo gnjavila pisonju,pokazala se rupica kroz koju sam uspela malo-pomalo to iscediti van.Dezinfekcija obavezna.
    Za zubic ,nazalost,ne znam...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to s gosponom pimpacem je imao i moj sin. da, nakupina izgleda kao pristic ali kad se kozica uspije prevuci barem do toga - sve ti izade van. nismo imali problema.
    ako jos uvijek trebas pametnog zubara, znam jednog izvrsnog privatnika. za detalje pisi pp.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ok, sad uopće ne kontam. Smegma je proizvod žlijezda lojnica (?) i to nije prljavština i ne ulazi izvana. Ona podmazuje glavić/kožicu. http://en.wikipedia.org/wiki/Smegma

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, ali kad se nakupi mrvicu previse, nastane bijela tockica poput malog pristica. L. je to imao tik do mjesta do kud smo mogli prevlaciti kozicu. kad smo uspjeli doci do toga - izaslo je van.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mikka za pimpač si dobila dosta odgovora
    zubić - moj ti je savjet da mjenjaš zubara, jer nepopravljanje zuba iz bilo kojeg razloga mi je totalno bez veze.
    Da dijete nema traume od popravljanja zubi postoji puno drugih načina od ne popravljanja

Ako hočeš imam ti zubarku koja preko soc radi i popravlja zubiće svima, od najmanjih, bez obzira kakvo je 'oštečenje'
    jedino kaj ti je malo dalje
    ako hočeš javi se

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kahna, cure, tnx na odgovorima.

mi sutra ujutro idemo na stomatoloski faks u gundulicevu pa cemo vidjeti kaj oni tamo kazu za zub.

a za pimpaca sam zvala pedicu i opisala joj preko telefona, ona veli da je to normalno, njenim rijecima "pustite da raste"

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sviđa mi se vaša pedijatrica. Nama naša zaprijetila kirurgom (iako nema baš nikakvih smetnji, samo se kožica ne da prevući).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, ova sadasnja je kul. onu prvu sam ja fizicki sprijecila da f. prevuce kozicu kad je imao godinu dana, a ona mi se prijetila fimozom.

na kraju je sam prevukao dobar dio s 3 godine, sad opet stagnira, cekam da pocne sljedeca serija natezanja i motanja kozice oko sveg zivog

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm. danas bili, slikali, moramo vaditi zub

ima karijese na svim peticama, tako da definitivno mijenjam zubarku, ova nije ni spomenula karijese, a nije ni predlozila slikanje. uglavnom, bit ce grdo. em mora izvaditi cetvorku, popraviti sve petice, a nakon toga cemo vjerojatno na ortodonciju da sacuvamo mjesto za trajnu cetvorku. ihaj, cekaju nas brojni posjeti zubaru

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sad sam tek vidjela temu - i žao mi je zbog zubića
    ali kad čitam ovo sa kožicama pomislim - o koje li sreće što imam djevojčicu!?!?! ja ništa ne kužim te kožice . i ono kad ga moraš učiti da stojećki piški a sjedećki kaka?!?! uh! nije vam lako!
    skidam kapu!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mikka

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemojte se smijat, ali kad ste vi počeli prevlačit kožicu bebaču? koliko je bio star?
    ja još ne povlačim, samo malo potegnem, malo očistim i to je to. ne potežem puno, samo koji milimetar. i to sam počela tek kad je navršio godinu dana jer mi je pedica rekla da mu vršnjaka ne diramm dok ne napuni godinu.
    i koliko trebam nategnit?
    iskreno meni je to mučno i malo me strah.
    reagiraju li vaši bebači na to navlačenje?
    mislim daju li znak da ih boli ili im je nelagodno?
    moj malac rastegne vršnjaka ko žvaku, tako da mene duša zaboli kako ga poteže. srića da mu ruke nisu do kolina jer bi ga do kolina rastegnio.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    je, ova sadasnja je kul. onu prvu sam ja fizicki sprijecila da f. prevuce kozicu kad je imao godinu dana, a ona mi se prijetila fimozom.

na kraju je sam prevukao dobar dio s 3 godine, sad opet stagnira, cekam da pocne sljedeca serija natezanja i motanja kozice oko sveg zivog
    Znam, sjećam se da si negdje pisala o tome. I nemojte mi se sad nešto predomišljati jer ste mi vi tu mame koje ne date ni blizu i onaj tekst s portala glavne uzdanice u borbi s pedijatricom. Pustila sam ju nek prijeti, ne ulazi mi se u rasprave, ali ju neću pustiti ni blizu. Za svaki slučaj nosim sa sobom članak, a spremna sam i potpisati ako treba da preuzimam punu odgovornost.

Žao mi je zbog zubića. Mi smo ljetos riješili prvi karijes na petici, a pojavio se u roku od mjesec dana (koliko je bilo od jednog do drugog posjeta stomatologu). Nije bilo lako, prvi puta bezuspješno, drugi puta bez problema. Bit će sve u redu. Držite se.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi bili danas kod zubara, isto nas ceka popravka. Kako ste to izveli sa klincima?
    Ova nasa definitivno otpada kao fina i strpljiva, pa cemo traziti drugu, ali N ne zeli da otvori usta uopste...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno meni je to mučno i malo me strah.
    Ja sam to prepustila mužu baš iz ovog razloga . Uz to mi intuicija i (nadam se pouzdana) znanstvena istraživanja govore da se to ni ne treba raditi. Pa se pravim luda, ali muža ipak tu i tamo podsjetim da podsjeti starijega da sam navlači kožicu. Njemu smo doduše kao bebi redovito prevlačili i išlo je bez problema, a sad opet ne ide (dakle, nije spremno valjda ili?). Mlađem nisam htjela, tek tu i tamo vrlo malo, i isto ne ide. Dođe ti na isto. Zabrinut ću se ako se upali ili počne na bilo koji način smetati.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vissnja, mikka
    Znate da smo mi imali situaciju i sa vadjenjem i sa popravljanjem zubica, pa je sve super proslo.
    Ja sam vec vodila i Izija da popravlja zubice. Kao sto znate, mnogo toga je u stavu roditelja.

Sto se smegme tice, ona je cak i dobra jer pomaze odlepljivanju kozice.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma da, ne treba pimpaca dirati. kasnije kad se sami zaigraju, to izgleda brutalno, ali radi. fedja je kozicu namatao oko olovke , i vjerojatno je tako uspio da ju odljepi.

ovo sad izgleda kao prist, samo na jednom mjestu. ali odlucila sam da necu cackati osim u slucaju upale ili tako necega.

vissnja, ni f. nije htio prvih par puta. onda je samo odjednom dosao kod jedne zubarke, bez beda sjeo, otvorio usta i dobio svoju prvu "zvjezdicu". ja sam ostala paf. prije toga je jednom vidio kako meni popravljaju zub, a ja uzivam kod zubara, mozda se tog sjetio u kljucnom trenutku.

da i ti probas da tebi zubar nesto radi, pa kad dodete drugi put mozda ce i s njom ici lakse?
    Posljednje uređivanje od mikka : 15.09.2010. at 13:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •