Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako da mu pomognem - škola

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Kako da mu pomognem - škola

Ne znam da li bi ovu temu stavila tu ili pod zdravlje djece, pa molim da premjestite ako treba.
    Jer radi se o njegovom psihičkom zdravlju.
    Molim vas savjet - već sam očajna. I ja i moj sin.
    Kada je krenuo u prvi razred, dva sata iza nastave nije mogao govoriti, na sve je odgovarao da ili ne i samo je gledao u pod. Sad je krenuo u 4. razred i nadala sam se da će ići na bolje, ali ide na gore. Naime, on ne voli školu.
    Za početak ima poteškoće sa čitanjem i pisanjem, slabu grafomotoriku. Godinama smo hodali na suvag, gdje su preporučili individualni pristup, koji funkcionira, u školi nam izlaze u susret. Prolazi sa solidnom četvorkom, trudi se, piše zadače i sve, ali to mu jako teško pada.
    Srce me boli kada gledam kako je nesretan od kako je počela škola.
    Dobio je i tikove čim smo počeli razgovarati o tome kako škola uskoro počinje. Svako malo trese glavom. Izgleda užasno. Prošle šk. godine je gutao zrak.
    Odvela bih ga nekom dobrom psihologu - molim preporuke. U suvagu smo bili - pitala ga je kako se zove i neke osnovne podatke i napisala da ima blagu mentalnu retardaciju. (vrtička psihologinja je govorila da je iznadprosječno inteligentan). Kako je to zaključila ne znam,. Znam samo da mu moram pomoči, ali ne znam kako.
    Molim vas ako imate neki savjet, sličnu situaciju ili bar preporuku za psihologa, napišite, stvarno sam već očajna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U psihološkom centru Medveščak rade sjajne psihologice i s puno strpljenja i ljubavi pristupaju svakom pojedinom djetetu. Najdužetamo radi Tanja Sever, ali su i sve ostale odlične.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

1) razgovarati s učiteljicom i vidjeti koje su njegove jake strane. svakako dati veći naglasak aktivnostima u kojima je uspješan (po potrebi uključiti ga u neku aktivnost koja mu leži) tj raditi na samopouzdanju

2)
    Citiraj hm prvotno napisa Vidi poruku
    U psihološkom centru Medveščak rade sjajne psihologice i s puno strpljenja i ljubavi pristupaju svakom pojedinom djetetu. Najdužetamo radi Tanja Sever, ali su i sve ostale odlične.
    PC Medveščak se plaća. U Suvagu postoji mogućnost psihoterapije. Psihologica koja to radi je odlična (dakle ne idete na dijagnostiku!)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prvo treba tražiti pomoć u školi, kao što ti i no@ kaže. Razgovaraj s učiteljicom, ona ga poznaje. Zatim u školi postoji pedagog, vjerojatno i defektolog, naravno postoji i školski liječnik koji zna kako pomoći djeci.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovome što je napisano dodala bih i to da se s takvim djetetom mora puno individualno raditi, ne samo u školi nego i doma. Tu se moraju angažirati roditelji, a dobro je i naći stručnu osobu koja će raditi s djetetom. Ako dijete u školi ima individualni pristup i škola izlazi ususret, znači da je učiteljica upućena u problem no uvijek treba ponovo razgovarati, često ići na informacije i pratiti dijete. Također treba surađivati sa stručnim službama u školi. U školama u kojima postoji defektolog on redovito radi s djecom koja imaju poteškoće. Nije mi baš jasno ovo o Suvagu - išli ste godinama, a dobili samo ovako površnu dijagnostiku? Iz osobnog iskustva mislim da je u Suvagu dobra dijagnostika i rad s djecom i tamo bih se uputila. Potražila bih i još nekog psihologa da uđe u korijen ovog straha od škole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi baš jasno ovo o Suvagu - išli ste godinama, a dobili samo ovako površnu dijagnostiku? Iz osobnog iskustva mislim da je u Suvagu dobra dijagnostika i rad s djecom i tamo bih se uputila. Potražila bih i još nekog psihologa da uđe u korijen ovog straha od škole.
    X

Suvag ima dobre stručnjake. Ne samo logopede nego i ostale... Ne mogu vjerovati da je tamo netko nešto napisao na temelju jednog pregleda. Oni uvijek uključuju tim. Imaju osim logopeda i neurologa, psihologa... da ne nabrajam. Mom starijem sinu je njihova fizijatrica bila zakon i puno puno pomogla, ali treba doma s djetetom uredno tegliti i vježbati svaki dan sve što stručnjaci preporuče.

Upravo se spremam s mlađim na psihološko savjetovanje baš u Suvag jer dijete je jako jaaako emotivno i to mu utječe na uspjeh u školi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam svako jutro pred školu povraćala, moja mama i sam prosvjetni radnik, kaže da je jako pogriješila jer mi nije promijenila sredinu.

Znam ovo je politički nekorektno, ali meni je dijete uvijek na prvom mjestu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svako jutro pred školu povraćala, moja mama i sam prosvjetni radnik, kaže da je jako pogriješila jer mi nije promijenila sredinu.

Znam ovo je politički nekorektno, ali meni je dijete uvijek na prvom mjestu.
    Ovo je pametno i jednostavno rješenje, koje sam smetnula s uma. Možda djetetu jednostavno ne odgovara sredina. Imam jednog takvog.... Učiteljica je ok ali razred koma.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako sam dobro shvatila ne radi se o sredini - učiteljici i razredu, nego o školi kao takvoj. Ako se radi o problemima s konkretnom sredinom, dakako da je rješenje promjena sredine, ali stekla sam dojam da se radi o drugačijim i većim problemima.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Otiči ću sa njim na psihološko savjetovanje u Suvag. Tamo smo išli kod logopeda, neurologa, psihologa i na razno razne pretrage, po svima je sve bilo u redu (kod logopeda i dalje idemo privatno). Osim te psihologice. Ocijena tima je i dalje individualizirani pristup u školi i rad sa logopedom. Doduše, naglasak je bio na probleme sa čitanjem i pisanjem, zbog toga smo i išli.
    Sredina nije problem, kao ni škola i učiteljica. Dobro sa njima surađujemo, puno i doma radimo. Ne vršimo pritisak, sve sa puno ljubavi i strpljenja. Ni školski uspjeh nije problematičan. Sa svima se dobro slaže u školi, samo izvan škole baš nema prijatelja jer ne želi. Dečki ga zovu van i kod sebe doma, sve odbija. Odbija i sve aktivnosti koje mu ponudimo.
    Sve je zapravo u redu, ali je on i dalje nesretan i to me jako muči.
    Hm - hvala na info za centar Medveščak. Otiči ćemo i tamo. Znaš li možda koliko se plača?(može i na pm)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kao što kažeš, sredina nije problem, kao ni škola i učiteljica...

Čini mi se da je problemu socijalizaciji, a ne škola, ako se ni doma ne želi igrati s djecom... u takvoj situaciji, mislim da je najbolje otići psihologu...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mogu dati svaku preporuku za centar Medvešćak, mis smo bili kod Julije Vlahinsky i odlična je.
    Cijena je 670 kn, prvo ide razgovor s roditeljem o djetetu... traje nekih 20tak minuta, nakon toga roditelj ide van a dijete ostaje na obradi (rade slagalice, neke igrice, razgovaraju, crtaju... atmosfera je jako ugodna) taj dio je oko 45 min i nakon toga roditelj razgovara sa psihologom nasamo oko 1h, dijete se igra s gđom sa recepcije.
    Pismeno mišljenje se dobije nakon 3-4 tjedna, oni nazovu kad je gotovo da se dođe po njega.
    AKo imaš još pitanja samo pitaj...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda nešto slično imaju i u Argentinskoj, pa pogledaj tam kad ti je već blizu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Već sam tamo pitala, ali oni samo imaju za zlostavljanu djecu.
    Logopedica će se raspitati kod svojih pa će mi preporučiti nekoga od svojig psihologa (idemo u centar Civitas), a u međuvremenu smo se naručili u Suvag za mj.dana u psihološko savjetovalište.
    Hvala cure, nadam se da će nešto od toga koristiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •