Ne znam da li bi ovu temu stavila tu ili pod zdravlje djece, pa molim da premjestite ako treba.
Jer radi se o njegovom psihičkom zdravlju.
Molim vas savjet - već sam očajna. I ja i moj sin.
Kada je krenuo u prvi razred, dva sata iza nastave nije mogao govoriti, na sve je odgovarao da ili ne i samo je gledao u pod. Sad je krenuo u 4. razred i nadala sam se da će ići na bolje, ali ide na gore. Naime, on ne voli školu.
Za početak ima poteškoće sa čitanjem i pisanjem, slabu grafomotoriku. Godinama smo hodali na suvag, gdje su preporučili individualni pristup, koji funkcionira, u školi nam izlaze u susret. Prolazi sa solidnom četvorkom, trudi se, piše zadače i sve, ali to mu jako teško pada.
Srce me boli kada gledam kako je nesretan od kako je počela škola.
Dobio je i tikove čim smo počeli razgovarati o tome kako škola uskoro počinje. Svako malo trese glavom. Izgleda užasno. Prošle šk. godine je gutao zrak.
Odvela bih ga nekom dobrom psihologu - molim preporuke. U suvagu smo bili - pitala ga je kako se zove i neke osnovne podatke i napisala da ima blagu mentalnu retardaciju. (vrtička psihologinja je govorila da je iznadprosječno inteligentan). Kako je to zaključila ne znam,. Znam samo da mu moram pomoči, ali ne znam kako.
Molim vas ako imate neki savjet, sličnu situaciju ili bar preporuku za psihologa, napišite, stvarno sam već očajna.