Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: ginekološki pregled-savjet molim

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno ginekološki pregled-savjet molim

Sutra sam dogovorila pregled kod ginekologa pa osim Pape želim napraviti i ostale kontrolne preglede koje mi moja doc nikad nije radila. Pod obavezno ću tražiti ultrazvuk ali bi željela učiniti i neke briseve.

Budući da nikad nisam niti jedan radila a vidim da ima cura koje se u trudnoći bore s kojekakvim beštijama(da,da, plairam trudnoću, ali iduće godine), ja bih mojoj ginićki rekla da mi učini neke standardne da prije nego krenemo na "posao" bude sve čisto.

Imate savjet koje da tražim da mi radi?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Na osnovu papa testa, koliko ja znam moze se sve saznati.
    Iako rade (ako treba) i odmah nalaz za candida albicans i trichomonas vaginalis ...mozda i jos nesto ali to ja ne znam.

Za ostale pretrage osim UZ nemam pojma jer meni nista drugo nisu radili ali znam da ti zelim puno puno srece u tvojim namjerama...laganu trudnocu, zdravu bebicu i sve sto ti srce pozeli

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na osnovu papa testa moze se saznati samo i iskljucivo stanje grlica maternice, odnosno eventualne promjene u stanicama istog. Moze se vidjeti upala, ali uzrocnik se papa testom ne moze specificirati.
    Mozes traziti standardne briseve, mislim da ih je 5 komada. Na njima se onda vidi jesu li prisutne i kakve bakterije koje tamo ne bi trebale biti.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi na klinici kod žena koje planiraju trudnoću radimo Papa test,fizikalni pregled i ginekološki ultrazvuk kojeg posebno preporučam.Baš sma trenutno na vježbama iz ginekologije tako da su informacije iz prve ruke.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ivančica tih 5 standardnih briseva uključuju klamidiju, aerobe, anaerobe, ureaplasme i mikoplasme. Ima ti jako puno topica o brisevima na Potpomognutoj oplodnji. Ne znam ideš li kod privatnog ili socijalnog ginekologa, može ti se dogoditi da ti ginekolog neće raditi ili neće dati uputnicu za briseve, a ako ideš privatno onda ti to dosta košta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad sam ostala zbunjena. Trebam li uputnicu za briseve ili ne :?

Zvala sam danas telefonom i kažem sestri da ću doći ujutro i uz to da želim raditi briseve pa dali oni imaju podloga ili moram ići u zzjz. Ona mi je rekla da odem po podloge jer nemaju. Ali nije spominjala nikakvu uputnicu. Mislim da ih ja oda sama moram nositi na analizu(koliko se sjećam da to kod nas tako funkcionira).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A da nazoveš ujutro i pitaš sestru?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, trebaš imati uputnicu koju nosiš u Zavod kad predaješ briseve, valjda će ti onda doktor sutra napisati i uputnicu. Ako ginekolog nema podloge onda moraš sama ići po njih, a ako oni ne šalju sami briseve na analizu onda ih sama moraš nositi i natrag..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da ivancica pita da li joj trebaju uputnice da podigne podloge!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm, da , nisam shvatila; da, mislim da treba imati uputnicu :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas isto :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kolko sam skuzila, u Zg su ti brisevi uobicajeni,a kod nas u Os svi te gledaju :shock: ako to trazis.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nisu, ili zavisi od doktora, mene je bolnički doktor u trudnoći slao na briseve radi pripreme za amniocentezu, a socijalni ginekolog je na to gunđao i nerado mi je dao uputnicu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj gin na prvom pregledu poslije poroda obavezno radi papu i briseve!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem da je i u Zg teško doći do briseva (promijenila dva ginekologa zbog toga-ja trudna s bakterijama, a oni me tretiraju ko pokusnog kunića, te ove vaginelete, te one, umjesto da se brisevima vidi koje su bakterije i ide na ciljanu terapiju.) Tek je treći ginekolog napravio bris, a nosila sam ga sama u Frana Mihaljevića.
    Ne mogu vam opisat koliko sam živaca izgubila zbog tih briseva. Pa nećeš valjda na trudnici štedit na podlogama!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zvala sam prijateljicu koja radi u Zavodu i rekla mi je da treba. Znači, ja sad prvo moram po uputnicu kod moje ginićke, koja je skroz a drugom kraju grada, pa onda po podloge, pa nazad kod gin. Vjerojatno će inzistirati na pregledu prije uputnica pa onda opet kad mi bude radila briseve. Sve bi bilo jednostavnije kad bi oni imali podloge kod sebe u gin. ordinaciji.

A o tome da mi neće dati da radim briseve, neću ni čuti, odmah uzimam svoj karton. Već me zavlači godinama, stalno imam nekih problema, ali ona ništa ne poduzima, na sve kaže da je normalno.

Sad me ta prijateljica iz Zavoda isplašila da je ona sasvim slučajno otkrila beta hemolitički streptokok na cervixu u trudnoći. I evo sad pije već 6 mjeseci antibiotike.

Ako još sad tražim i to, bojim se i misliti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sa vozanjem ginić- Zavod je i kod nas. Prvo gin. po uputnicu, pa po podloge na Zavod, pa nazad gin. i onda još jednom odnijeti to na Zavod. Ja sam radila prošlo ljeto i na 35 C stupnjeva u hladu ispalila na mozak dok sam sve obavila.
    Čini mi se da ginekolozi nerado rade briseve jer su dosta skupi. Ja tad nisam imala nikakvo oslobađanje od participacije, pa sam morala platiti 110 kuna, što je učešće pacijenta od 15%. Nije teško izračunati da je cijena pretrage oko 700 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam prvi puta kada sam radila briseve, otišla na pregled i presvukla se u bež laganu suknju. Nije me ni slao na stol, nego da odem po podloge pa će me onda pregledati. Mikrobiologija je u istoj zgradi, na katu, ali se prvo mora proći kroz dugačak hodnik gdje je još nekoliko različitih specijalističkih ambulanti. Ja sam kroz sve to prolazila gologuza, u prozirnoj suknji, u njihovim papučama broj 44 (zaboravila svoje)... Ne želim ni pokušati opisati izraze lica ljudi koji su čekali po raznim ambulantama. Nisam znala da uputnicu stavim naprijed ili na stražnjicu...
    Ali eto... nisam morala šetkati gin-Žavod-gin, ponovo čekati i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zajedno smo pisale
    I da, ne samo da moraš doći prijepodne, ja sam prošli puta išla sutradan na odjel da mi uzme bris jer uzorke uzimaju do 10 (slovima DESET) sati!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ošla ivancica pa možemo o strahotama gologuzog hodanja!
    Priznaj, ti bar nisi imala prozirnu suknju! I imala si svoju obuću! Pa šta se buniš

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro da vas nisu tako slali na drugi kraj grada.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kolike komplikacije! Ja sam samo nazvala sestru koja mi je rekla kojim danima i do koliko sati se rade brisevi ( u Klc,doc sa ugovorom sa HZZZO-om) i tada došla kod doca i rekla oću briseve! Platila 35 kn i za dva tjedna bili gotovi. Kao da im je takav problem donijeti nekoliko podloga u ordinaciju... Strašno.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo ja konačno dobila nalaze.

Nakon što sam svojoj ginekologinji rekla da želim uraditi te briseve, laganini mi je odbrusila da su gluposti da želim raditi sve to ako mi je papa nalaz uredan :? No kad je shvatila da se ipak malo više kužim nego što je ona mislila, pristala mi je napraviti onih 5 stadardnih briseva(čak je imala podlogu kod sebe, nosam morala ići u zavod). No ja sam to morala odnije tamo. Odmah sam usput svratila kod moje liječnice opće prakse da odnesem i urin na mikrobiologiju.

I sad, stigao nalaz, ali ja nemam pojma jel sve ok jer nekužim neke njihove stručne izraze. Može mi netko pomoći ako zna šta to znači?

urin: Saford-per vias
    kulture ostale sterilne.

bris cerviksa:
    kultivacija aerobna
    patogene bakterije nisu izolirane

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čini se ok

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A što znači ono "per vias"?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Nakon što sam svojoj ginekologinji rekla da želim uraditi te briseve, laganini mi je odbrusila da su gluposti da želim raditi sve to ako mi je papa nalaz uredan :? No kad je shvatila da se ipak malo više kužim nego što je ona mislila, pristala mi je napraviti onih 5 stadardnih briseva
    poslacu ti pm ako mi mozes reci kod koje ginekologinje ides koja ti je pristala dati te uputnice. meni ce isto trebati. 8)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Platila 35 kn i za dva tjedna bili gotovi. .
    sta samo si 35 kn platila?

Ivancice, jesi i ti nesto platila; koliko?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je vjerojatno participacija(15%) , možda i podloge. Neki ih naplaćuju.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma nisam i toliko platila, mislim oko 15 kn ali zajedno s nalazom urina i to na mikrobiološkom ne kod ginekologa. Kod nje isam ništa platila jer sam taj mjesec već dala 30kn za preglede kod liječnika primarne zdr. zaštite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •