Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Curi nos

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Curi nos

Neka me moderatori upute ako već postoji ovakva tema ali ja ju nisam našla.

Luciji već mjesec i pol curi nos.
    Prvo je bilo bistro pa zeleno uz upalu grla za što je dobila antibiotik. Tri dana je nos bio super i onda je opet počeo curiti. Nakon još tri dana otišli smo doktorici uz upitni wtf, ne bi li trebala biti zdrava, pa tek je popila antibiotik?? - dijagnoza: upala uha (očito je povezano, upale uha kreću s nosom).
    Naravno, dobila je novi antibiotik, smao što nos ovaj put uopće nije prestao curiti, zadnjih par dana diše samo na usta, po noći krklja i hrče i ne može spavati.
    Sekret je bistar, ali ja danas (na zadnji dan bolovanja) ipak idem još jednom i inzistirat ću da joj ovaj put ipak napravi bris jer ovo je već blesavo.

Postoji li još nešto što mogu tražiti ili napraviti u vezi s tim ako ona kaže da je to sve ok (kao što je rekla prošli tjedan kad smo došli na kontrolu "uho je sad dobro a nos ne izgleda najbolje - bit će tri dana u vrtiću i onda će opet pokupiti nešto" ). Postavila sam već pitanje na temi o slanoj sobi, razmišljam o homeopatiji, svetoj vodici, vračevima i šamanima.....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da nije u pitanju treća mandula?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako i je, prije treće godine ju se nebi trebalo vaditi. Ne znam može li se osim vađenja još nešto napraviti?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja kći ju je izvadila sa 2 god i 3 mj.
    Može se vaditi i ranije ako uzrokuje probleme. Njoj je. Osim konstantnog curenja nosa, hrkanje i nemiran san, apneje u snu... preporodila se kad joj je ostranjena.
    Tu noć se dijete napokon naspavalo. Nos i sada povremeno curi, ali ništa više nego drugoj djeci. do vađenja je neprestano curio.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih rekla kako nema pomoći.
    cijeloj grupi u jaslicama curi nos.
    moj je u petak zakurio (ne nos, sin).
    tjedan dana jaslica, tjedan dana doma... pomirila sam se s time.
    tako je i kći bila, sve do treće godine.
    odonda, nikada ni dana nije iszostala iz vrtića.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    Ako i je, prije treće godine ju se nebi trebalo vaditi. Ne znam može li se osim vađenja još nešto napraviti?
    alergološku obradu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi vadili prije 3 godine.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Rekla pedica da je mandula u pitanju, komentirala kako slana soba neće pretjerano pomoći već samo malo, sutra just in case radimo i bris nosa. Za vađenje mandule kaže da je još rano i da se tad vadi samo ako su učestali problemi (što i nisu, imali smo jako dugu pauzu s tim upalama uha) ali nam je dala uputnicu za otorinca pa nek on da konačno mišljenje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod nosa (i pripadajućih upala uha) je osnovno da uvijek bude prohodan. Znači neke kapi tipa Operil P ako je baš totalni začep ili akutna upala uha (smiju se kapati najdulje 7 dana, 3x dnevno max.4-5 kapi = ne kažem ja nego ORL).
    Ako nos nije skroz blokiran, više puta dnevno ispirati nos fiziološkom na način da se cijela šprica naglo uštrca u jednu nosnicu prilikom čega će fiziološka izaći na drugu stranu, dakle ne zabaciti glavu tako da se slije u grlo, nego je malo pognuti i nagnuti u stranu. Nakon toga ili ispuhati nos ili nečim usisati šmrklje.
    Jako je važno pravilno nakapati nos - maksimalno zabaciti glavu natrag i ostati tako neko vrijeme nakon kapanja.
    Sigurno se ne primjećuje da sam doktorirala na nosu ....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Operil nama jedva pomaže, uzela sam u spreju jer nema šanse da Lucija miruje dulje od nanosekunde (ali zbilja nema šanse, dvoje odraslih ju mora držati samo dok joj kapamo nos).
    Koliko fiziološke točno ide kod ispiranja? Kad kažeš cijela šprica misliš na cijelih 5 ml??????

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema ograničenja za fiziološku, važno ju je štrcnuti u mlazu da po mogućnosti "probije" čep...sprejevi s fiziološkom zato nisu od pomoći jer samo navlaže/poškrope. Uvijek imam spremne dvije pune šprice, svaku za jednu nosnicu.
    A kapi nemilosrdno kapam kad je upala. Polegnem je sebi preko koljena, zabacim glavu, lijevom rukom joj blokiram obje ruke, lijevim laktom pridržavam glavu, a desnom kapam. Grozno zvuči, ali tako smo u početku... od 2. godine dobrovoljno pristaje, navikla je i shvatila da ne ode sadržaj u grlo ako miruje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Možeš ju pokušati zamotati u dekicu kad se jako rita, savjet sam našla tu i koristio mi je puno.

Što se tiče ispriranja s fiziološkom, mi imamo povećanu 3.mandulu (bili na snimanju sondom kod ORL) i ispiranje postrance (da sve izleti na drugu nosnicu) nama baš i ne pomaže. Najbolje mi se pokazalo ispriranje tako da se glava zabaci i sva se fiziološka ili sterimar guta. Zvuči grozno, ali nama je efikasno.
    Razlog je zapravo što zbog povećane mandule vrlo malo od sluzi uspijem izvući (koristim arianu).
    Tu je bolje objašnjemo http://www.ringeraja.hr/clanek/treca...acije_535.html
    '...Sluzavi sekret koji se katkad zadržava u stražnjem dijelu nosa ili u nosnom ždrijelu nemoguće je odstraniti i u djeteta koje zna ispuhivati nos, no može ga se razrijediti i "pogurati", tako da ga ispljune ili proguta...'

Ispirat treba što češće kad je dijete bolesno (prenosim preporuku ORL).
    Operil je efikasniji u kapljicama, ali i neugodniji
    Posljednje uređivanje od kikidee : 14.09.2010. at 13:29

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čokolada, ja tek sad vidim da smo mi cijelo vrijeme zapravo samo vlažili nosnu sluznicu, ovo ispiranje je zakon.

Inače, bris je pokazao pneumokok u nosu, sad je na Sinersulu a ja sam bijesna ko pas jer je pedica prošla dva puta rekla da nema potrebe za brisom.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo da se nadovežem na kapanje Operilom... trebalo bi glavu držati otraga zabačenu (kao što je opisala Čokolada) i brojati do trideset, i onda još otraga/desno pa brojati opet i otraga/lijevo i opet do 30...nama preporučio doktor jer se tako operil ulije u sve moguće zakutke, a uz špricetine fiziološke po potrebi, odlično funkcionira!!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajme, čini se da ću sutra morati po špricu. Ne znam je li M. prehladila gdje glavicu (što nije ni čudo uz ovakvo vrijeme), ali evo već treći dan nosić pun cijeli dan što njoj ni ne predstavlja neki problem, raspoložena je, ali kada treba spavati (uspavljje se uz siku), nema šanse dok sve ne izvučemo. Sva sreća pa je strpljiva jer sve zna trajati i po 1,5 sat.
    Večeras sam ju kupala u čaju od kamilice da na nekakav način inhalira - malo pomoglo. Fiziološku sam joj kapala u nos, brat bratu, 20 puta (možda i više) i isto toliko pumpicom ispumpavala balce. Užas! I još uvijek ima. Na kraju sam napravila nešto šašavo, ali više nisam znala što raditi. Svojim sam joj ustima usisavala zrak/balce. To joj se nije svidjelo pa je počela plakati. SAmo se nadam da joj nisam napraivla kakvu štetu. POlagano sam to radila nakon čega bi balci došli do pred van i onda bi ih usisala pumpicom. Ali je ipak još malo ostalo, no uspjela je sikiti i zaspati.
    Kad god bih joj ukapala fiziološku, ona bi otišla u grlo što M. ne smeta jer fiziološku pije k'o vodu, ne stignem ni reagirati, a sva sreća pa ju držim u onoj maloj bočici od fiziol. Sunce moje malo.
    Koliko se onda smije odjednom uštrcati fiziološke?
    Čak razmišljam i o onom nastavku za usisavač, ali to mi je ipak malo preagresivno za mali nosić.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ima masu tema o usisavaču, nije to uopće agresivno. Izgleda okrutno i ljudi kad ne znaju se šokiraju kad kažem da joj 'usisavam' nos, ali probaj staviti sebi u nos i vidjet ćeš koja je to snaga.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Mimah : 18.09.2010. at 09:32

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je sestra rekla da može i po 5 ml u svaku nosnicu, nisi joj svojim ispuhavanjem napravila nikakvu štetu samo što nije baš higijenski. Usisavač je ok jer ne vuče kao što bi čovjek pomislio, samo ga ne valja koristiti previše - onda se samo stvara novi sekret, nos si na taj način štiti sluznicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •