Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Operacija kožice na piši

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Operacija kožice na piši

Dakle moj sinčić 5,5 g već duže vrijeme muči muku s tom kožicom, pišo ga pecka, učestalo se dira. Bili smo kod dj kirurga i on mu je povukao kožicu i malička je jako zaboljelo, napravila mu se rana itd međutim to je opet zaraslo i kožicu teže može navući do kraja. Dr nam je predložio mali zahvat - ali ipak ide opća anestezija - i tu kožicu će zarezati. E sad mi pada na pamet kako su praktični obredi obrezivanja i kako i to ima neki smisao. Puno muške djece u mojoj okolini umaju s tim problema - skoro od svih priajteljica i kolegica djeca, da sam znala to bi riješila po rođenju. Ovako mi se čini to za dječake sve veća trauma kako vrijeme ide . Zašt to nitko ne govori n a vrijeme!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kozica ima svoju funkciju, nije da ju treba maknuti.
    Ako netko dijete zeli obrezati (nije bitno je li razlog vjerski ili ne) neka ga obreze, ali da te lijecnik uvjerava da je to najbolje za dijete - to ne bi bilo u redu.

Problem s tom kozicom ima sve vise deckica iz razloga sto su djeca u danasnje vrijeme duze u pelenama nego sto je to bilo prije. (kaze doktor, samo prenosim)
    Sve starije osobe s kojima sam o tome pricala kazu da su prije djeca s godinu dana vec isla na tute i to bez problema.
    Njima je dijete s 18 mjeseci s pelenama bilo ono

Kako klinci nose pelene onda se i ne "igraju" s pisama.
    Ta igra istrazivanja svog pisonje ima svoju svrhu, oni nesvjesno
    razvlace kozicu i malo po malo ju prevlace, spontano.
    Preko pelene to ne mogu.
    Kada skinu pelene sa 2 godine i vise onda je to vec malo teze napraviti.
    Nema nikakvog pravila naravno, nekima ce se kozica prevuci sa par mjeseci starosti, a nekima se ne prevuce ni da su bezpelenasi.

Sto htjedoh reci, ti nikako nisi mogla znati da li ce tvoj sin imati s pisom problema ili ne, isto tako ni doktor to nije mogao znati, nije imao nitko razloga da ti predlozi obrezivanje.

Meni je to isto kao s krajnicima, nekima u djetinjstvu stvaraju probleme a nekima ne, pa opet nitko ti nece predloziti :"izvadite djetetu krajnike jos u rodilistu, mogli bi mu raditi probleme u zivotu"

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

marsupilami ti je dobro rekla.a ja bih ti predložila da 1. provjeriš urin jer je moguće da se kožica upali i od nesterilnog asimptomatskog nalaza urina (iako je češće obratno-da se mjehur i bubrezi zaraze preko neadekvatno očišćenog prepucija) 2. da svaku večer kad ti se mali dobro razmoči u kadi poteže (ili ti) pimpača da se to što više rastegne (ali pazi na parafimozu) 3. ne kupaj ga u pjenama (osim onako pred kraj da se opere,ali ne namakanje u pjeni) jer pogoršava upale 4.postoji i kortikosteroidna mast koja omekšava kožicu 5. postoji i postupak atheziolize (ali ako nije hitno ne bih ti ni to baš preporučila) koji ne ide na opću itd itd...ima uglavnom puno više rješenja od onog konačnog-operacije.naravno nekoj djeci se jednostavno treba operirati jer imaju baš pravu fimozu,ali recimo moj nećak od 14 godina još uvijek ne može do kraja prevući ali ide polako,svake godine sve više i dr. mu je rekao da će u tom slučaju čekati čak do 18 godine,pa onda vidjeti da li ipak operirati ili pak će se do tada sve riješiti.mislim da je tvoj dr. predložio "dorzalnu inciziju" (stražnji razrez prepucija) prilikom čega ostane očuvan prepucij u jednom razbucanom i estetski ružnom stanju,možda sam u krivu,samo pretpostavljam. više se ne sjećam detalja ali svakako bih tražila još jedno mišljenje pa onda odlučila.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi se usudila nekako povezati da je ucestalost problema povezana bas sa nasilnim prevlacenjem kozice od strane doktora. imaju neku foru da kozica iz nekog razloga mora biti prevucena do, ne znam, godinu dana, tako nesto, i onda naprave sranye. navodno je mogucnost prave fimoze veca ako se kozica prevuce na silu i onda ponovo zaraste. ja sam svoju tadasnju pedicu morala fizicki sprijeciti da mi klincu ne prevuce kozicu kad je imao godinu dana, iako sam joj vise puta rekla da ne zelim da prevlaci.

a i za pelene se slazem. klinci danas nose pelene do 2-3 godine. mozda i to ima veze.

moj sin je sa 3 godine nakon ucestalog navlacenja uspio prevuci veci dio. ali oni to navlace prema gore, moj je namatao kozicu oko olovke, prsta itd. na taj nacin oni to bezbolno srede.

mala opaska--mi smo bezpelenasili, ali se on svejedno s pimpacem poceo igrati tek sa oko 2,5 godine.

ja sam pobornik teorije da je najbolje nista ne dirati. kad dijete dode u dob da mu penis actually treba, bit ce vrlo voljan da sam rijesi eventualni problem u ime osobnog dobitka. i prezivjet ce i operativni zahvat bez vecih trauma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •