Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Uhvaćeni na djelu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Uhvaćeni na djelu

Naš Josip ima 5,5 g. i danas nas je ko za vraga uhvatio na djelu.Reakcije u prvi tren nije bilo,a kad sam ga pitala je li nas vidio samo se nasmijao.Što su mama i tata radili-gledali.I to je bilo sve.Ja se još uvijek sva tresem i strašno mi je neugodno i ne znam kako će on to složiti u svojoj glavi?Posljedice?Molim savjet!
    Sad govori da se ljuti na sebe i pucketa jezikom što dosad nije radio.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kao prvo zavidim ti jer kod tebe ima akcije XD

kao drugo ne znam, budi iskrena, objasni mu primejrenim rječnikom i drugi put se zaključajte

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A zasto ti je neugodno?
    Samo razgovaraj s djetetom i sve ce biti u redu.
    Sigurna sam da sa 5,5 godina ne misli da rode nose djecu
    Ako i misli, vrijeme je za razgovor

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto ti je neugodno?
    Samo razgovaraj s djetetom i sve ce biti u redu.
    Sigurna sam da sa 5,5 godina ne misli da rode nose djecu
    Ako i misli, vrijeme je za razgovor
    Misliš da je vrijeme...hm
    Mislim...inače vrijeme...ok za kokin slučaj, nas naš nije uhvatio...još...
    Nisam mislila da j e vrijeme za to...zar već
    Ok, ako je...nego nisam baš mislila da jest

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih rekla da je već vrijeme za točne opise. Ovisi koliko je vidio, ali mislim da mu je dosta objasniti da se mama i tata jako vole i zato se jako maze, ili nešto slično tome. Ako se mama i tata i inače grle ili ljube pred djetetom, onda mu ni to što je vidio neće biti prečudno.
    Ubuduće dobro zatvoriti vrata ili koristiti plahtu. Kako djeca rastu treba se dovijati na razne načine, barem mi tako. Pazimo i na buku i na vrata. Uf, najbolje opet u autu!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, najbolje opet u autu!
    Kaj? Naputu od posla do vrtića?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ana.m
    mašta može svašta

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koka, prvo si makni fotke iz potpisa

to se meni dogodilo kad sam otvorila topik orgazam--imala sam fotke u potpisu i primjetila da ih je u jednom danu pogledalo jako puno ljudi, moram li reci kako mi je bilo neugodno, a to sam skuzila tek kad je topik bio otvoren nekoliko dana

on topik, zasto mali govori da se ljuti na sebe?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama se desilo i da nam je Iva i da nam je Janko uletio u sobu...ALI...Kad očekujem da bi se to moglo desiti, tj. to obično bude ujutro kad nemamo pojma tko će se kad probuditi, OBAVEZNO to obavljamo pokriveni i ja sam u tih 2-3 puta šmugnula pod poplun, a djeca ništ ni ne skuže, misle da se mama igra skrivača.... Ako sam gola i pitaju me zakaj spavam gola kažem da mi je bilo jako vruče pa sam se skinula...o se desilo možda jednom ili dva puta.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ana bilo ti je vruce, i eto Ele u potpisu

Slazem se da treba (koliko je moguce) otvoreno razgovarati sa petogodisnjakom, ali da je prijatno da te dete zatekne, nije. E sad, stvarno sve zavisi koliko je on zaista video, pa mu prema tome i objasniti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Možda govori da je ljut jer nas je vidio,ne znam.Uglavnom ja se osjećam i dalje grozno,posramljeno i u strahu.J ne pokazuje ništa s čim bi se dalo zaključiti da je išta vidio iako znam da je puno toga.Užasno mi je i teško se nosim s tim da je vidio nešto što nije smio,a sami smo krivi za to jer smo to i dozvolili.
    Zašto da maknem fotke?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa razgovaraj s njim, objasni mu. Nema veze što ne pokazuje ništa. Objasni mu što ste radili i reci mu da nije to trebao vidjeti, da je to vaša greška. Ovako kako si tu napisala.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, najbolje opet u autu!
    Joj, ovo budi sjećanja.....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zašto maknuti fotke ? Tema ti je interesantna, a forum mogu čitati svi , ne treba se registrirati.

Čokolada je dobro napisala da je ovoj forum kao Večernji list, što napišeš zna cijela država.

Mika je napisala nešto osobno i onda je skužila da joj je hrpa ljudi pogledala fotke , tako da recimo nikad ne znaš tko iz tvoje okoline čita forum, klikne na fotke i onda sazna nešto iz tvoje intime, što ti ne bi htjela da zna susjeda ili neka daljnja antipatična rođakinja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najkonkretniji dio mi je kad kaže da ju je dijete pitalo: Jel se ti i tata seksate? A mama je bila zbunjena, posramljena...trebalo je npr. pitat dijete: Oko čega si radoznao? ili npr. Što ti misliš što je sto? popraćeno sa strpljenjem itd.

MOžda tu leži dobra reacija na pitanje iz prvog posta. Pitat dijete otvoreno što je vidjelo, što misli, o čenu se radi...i onda pojasnit. Tako će otprilike znat i što dijete o tome već zna i sudi i dobro i pravilno ga usmjeriti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ga jesam pitala,ali nije ništa htio odgvoriti.Sad ma se nekako čini prošo voz,ali znam da se o tome mora porazgovarati.MM kaže ko da on zna što je vidio.Pa upravo se o tome i radi što on ne zna što je vidio i što je to zapravo.Njemu i dalje nije jasno zašto sam ja nervozna i dalje misli da to nije ništa.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mama i tata se s..... , i to je dio života i mislim da ne treba raditi fame oko toga.
    To je normalan satojak naših života i pretpstavljam da bi te klinac pitao nešto što ga zanima pošto su i inače jako znatiželjni.
    Možda če izvući tu temu iz rukava kada se budeš najmanje nadala
    Ne brini se niste sigurno klincu napravili neku traumu, nemoj ga forsirati na razgovor i preuveličavati situaciju a ni sramiti se toliko

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala ti Xena.To mi je i prijateljica rekla-dok on ništa ne spominje i ne govori da ni ja ništa ne spominjem.Mada me strah što ako nešto kaže u vrtiću ili negdje ili još gore to pokuša smatrajući to rade mama i tata pa mogu i ja.MM kaže zaboravit će za mjesec dana.Pa nije on više dijete od dvi godine.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne se nervirati, pa niste nista strasno napravili. mi vec dugo citamo ovu knjigu. i klinicma je jako draga. a vjerujem da se moze naci jos nekih slicnih. no meni je ova OK. jer ima opise spolnih organa. izgled muskaraca i zena kroz zivot. recimo svaki put klinci tocno pokazu kako oni izgledaju, a kako mama i tata sad izgledaju. s tim da sam ja zadnji put izgledala po razmisaljnju moje trogodisnjakinje kao stara baka . mislim da za tu dob u kojoj je vas J. je sasvim OK.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj koka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti Xena.To mi je i prijateljica rekla-dok on ništa ne spominje i ne govori da ni ja ništa ne spominjem.Mada me strah što ako nešto kaže u vrtiću ili negdje ili još gore to pokuša smatrajući to rade mama i tata pa mogu i ja.MM kaže zaboravit će za mjesec dana.Pa nije on više dijete od dvi godine.
    Klinci nas zbog svoje nevine dječje iskrenosti znaju dovesti u neugodnu situaciju ; Moja curica je imala upalu mjehura, išli smo na placu a ona je kod svakog štanda kod kojeg smo stali rekla da ju boli kokica ,ono zemljo otvori se hihi. Ali sve su to čari i izazovi roditeljstva, što se tiče tvog traha od kopiranja viđenog, kao prvo on i ne zna šta je vidio tako da nema što kopirati a kao drugo mislim da mu niste još toliko zanimljivi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Kao prvo zavidim ti jer kod tebe ima akcije XD

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj? Naputu od posla do vrtića?
    Ili od vrtića do posla .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ne se nervirati, pa niste nista strasno napravili. mi vec dugo citamo ovu knjigu. i klinicma je jako draga. a vjerujem da se moze naci jos nekih slicnih. no meni je ova OK. jer ima opise spolnih organa. izgled muskaraca i zena kroz zivot. recimo svaki put klinci tocno pokazu kako oni izgledaju, a kako mama i tata sad izgledaju. s tim da sam ja zadnji put izgledala po razmisaljnju moje trogodisnjakinje kao stara baka . mislim da za tu dob u kojoj je vas J. je sasvim OK.
    I mi smo slično radili. Moji dečki jako dobro znaju da se u našu sobu ne ulazi ako su vrata zatvorena i da se ni ne kuca, jer mama i tata trebaju mir i ne trebaju publiku. Sad su već veliki i znaju teoriju (više, manje - kako oni to zamišljaju, to je druga priča, ali treba im ostaviti malo da i sami istražuju). Dok su bili manji, potrudili smo se da im sve objasnimo (baš u dobi oko pete godine) jer kasnije, kad zađu u pretpubertet, puno se teže oni otvaraju, a i roditeljima je teže pregristi svoje nedoumice.

Evo kako izgleda slična slikovnica iz EU: http://www.sendspace.com/file/cietp1

Meni je definitivno najbolja rečenica "Das kann ganz toll zein!"

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da bi se prije razgovora sa sinom trebala pokusati rijesiti griznje savjesti i osjecaja srama jer ces mu ih samo prenijeti. Nije se desilo nista strasno niti ista sto se i drugima ne desava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •