ja bi se usudila nekako povezati da je ucestalost problema povezana bas sa nasilnim prevlacenjem kozice od strane doktora. imaju neku foru da kozica iz nekog razloga mora biti prevucena do, ne znam, godinu dana, tako nesto, i onda naprave sranye. navodno je mogucnost prave fimoze veca ako se kozica prevuce na silu i onda ponovo zaraste. ja sam svoju tadasnju pedicu morala fizicki sprijeciti da mi klincu ne prevuce kozicu kad je imao godinu dana, iako sam joj vise puta rekla da ne zelim da prevlaci.

a i za pelene se slazem. klinci danas nose pelene do 2-3 godine. mozda i to ima veze.

moj sin je sa 3 godine nakon ucestalog navlacenja uspio prevuci veci dio. ali oni to navlace prema gore, moj je namatao kozicu oko olovke, prsta itd. na taj nacin oni to bezbolno srede.

mala opaska--mi smo bezpelenasili, ali se on svejedno s pimpacem poceo igrati tek sa oko 2,5 godine.

ja sam pobornik teorije da je najbolje nista ne dirati. kad dijete dode u dob da mu penis actually treba, bit ce vrlo voljan da sam rijesi eventualni problem u ime osobnog dobitka. i prezivjet ce i operativni zahvat bez vecih trauma.