Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 236 od 236

Tema: GO nakon porodiljnog dopusta

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    meni je žena u ministarstvu rekla da mogu koristiti g.o. ali da će plaću dobiti samo jedna od nas,ili ja ili ova cura koja me mijenja. dakle, drugim riječima, ako ona dobije plaću dok sam ja na g,o, ja ne dobijem..tak sam ja to zaključila. ak plaću može dobiti samo jedna.
    Bože dragi, pa kako se to može razlikovati od škole do škole?! Moji nisu spominjali ništa od navedenog! Cura koja me mijenja će normalno raditi do 7.3. Još mi je tajnica napomenula da ću slijedeći mjesec dobiti i regres! Ne znam razlikuju li se prava radnika u osnovnim i srednjim školama? Ja radim u oš.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i ja sam normalno koristila go od cca 20.4. i cura koja me je mijenjal aje normalno to odradila.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

netko mora raditi (bar za vrijeme nastavnih dana) dok osoba koju se mijenja koristi GO (ako koristi mimo skolskih praznika).
    Posljednje uređivanje od bubekica : 17.01.2013. at 11:00

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam trenutno na godišnjem nakon porodiljnog
    osoba koja me mijenjala i dalje radi, valjda i dobiva plaću?!?! niš se nije žalila...tako da pojma nemam
    (s tim da je meni go uletio taman i vrijeme školskih praznika, bar djelomično)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa zato sam i ostala zabezeknuta jer su sve moje kolegice koje su koristile rodiljni dopust nakon 1. 1. 2010, kade se Zakon promijenio, najnormalnije koristile stari g.o. tijekom školske godine, nevezano za školske praznike, dok su ih postojeće zamjene mijenjale i dobile plaću.
    ali (!!!) ja sam, tuka, išla prvo pitati u naše ministarstvo, njihovu pravnu službu, jer ove moje u školi gdje radim često si netočno tumače zakone, pa da me baš sad ne zakinu iz nekog razloga, ne znam kojeg, a bitno mi je dobiti još tih 30 radnih dana godišnjeg, da mi dijete ipak bude barem 7, a ne 6 mj. staro kad počinjem raditi. tak da u školi nisam još ni pitala nego direkt pravnicu u ministarstvu. pa valjda bi ona trebala bolje znat, mislila sam si. zovem sindikalnu pravnicu, ali je cijelo jutro na nekom ročištu pa ju nisam još uspjela dobiti... ajjj, veselja...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. haha, pa da, spunky, ti si isto to najnormalnije koristila (radi samnom )

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

eh, da i još...
    u ZORu piše:
    Članak 64.
    (1) Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i ovim Zakonom, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine, te o rasporedu obavještava radnike.

(3) Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada te mogućnosti za odmor raspoložive radnicima.

evoga, sad se možda ovi u školi mogu vaditi na to da ne mogu na stari g.o. zbog ovih ili onih potreba za mojom osobom .

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    eh, da i još...
    u ZORu piše:
    Članak 64.
    (1) Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i ovim Zakonom, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine, te o rasporedu obavještava radnike.

(3) Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada te mogućnosti za odmor raspoložive radnicima.

evoga, sad se možda ovi u školi mogu vaditi na to da ne mogu na stari g.o. zbog ovih ili onih potreba za mojom osobom .
    sve je moguće, ali, ajde, pitaj prvo njih

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, čula sam se sad s pravnicom sindikata i ona veli da se nas ne tiče kak će oni (ministarstvo) platiti i mene i moju zamjenu. da ja imam pravo na svoj stari g.o. i to u pravilu neprekinuti, od 30 dana, a da mi eventualno iz nekih školi pozntaih razloga mogu odobriti korištenje u nekoliko dijelova. ajd, bar sad znam da sam bila u pravu. i da pravnica u ministarstvu ide, naravno, na korist ministarstva, a ne moju.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitanje vezano uz temu: imam porodiljni za 3. dijete do 7. mj. ove god. - ostvarujem normalno pravo korištenja godišnjeg za 2012. g. koji mogu koristiti do 30.6.? Malo sam se pogubila...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da winnerca, ili godisnji ili isplatu kao naknadu za neskoristeni godisnji

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje vezano uz temu: imam porodiljni za 3. dijete do 7. mj. ove god. - ostvarujem normalno pravo korištenja godišnjeg za 2012. g. koji mogu koristiti do 30.6.? Malo sam se pogubila...
    da

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    ...isplatu kao naknadu za neskoristeni godisnji
    ovo je nekad bilo...
    po novom zakonu o radu isplata se ostvaruje samo u slučaju prekida radnog odnosa

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je nekad bilo...
    po novom zakonu o radu isplata se ostvaruje samo u slučaju prekida radnog odnosa
    A da? Vidis vidis sta su dugotrajni porodiljni i njege djeteta ucinili na profesionalnom planu...
    Znaci ako na kraju svibnja hocu dat otkaz trebam dobiti naknadu ili je to dobra volja poslodavca?
    Jer kad sam 2008 otvorila komplikacije i godisnji od te godine nisam koristila nikad, naknadu za to nisam dobila.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala cure, baš sam danas bila na poslu i izračunali su mi 35 radnih dana g.o. za 2012., idem si sad fino zbrojiti to na kalendaru (mislim da do 30.6. ima i praznika dosta), hvala još jednom, baš mi se zbrčkalo sve u glavi.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    A da? Vidis vidis sta su dugotrajni porodiljni i njege djeteta ucinili na profesionalnom planu...
    Znaci ako na kraju svibnja hocu dat otkaz trebam dobiti naknadu ili je to dobra volja poslodavca?
    Jer kad sam 2008 otvorila komplikacije i godisnji od te godine nisam koristila nikad, naknadu za to nisam dobila.

Ništetnost odricanja od prava na godišnji odmor
    Članak 57.
    Ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora.

Naknada za neiskorišteni godišnji odmor
    Članak 61.

(1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.

naravno da su se poslodavci pravili prije pametni pa nisu isplaćivali naknade za neikorišteni GO, dali su ga samo onima koji su to tražili
    ovo je iz Zakona koji vrijedi od 2009
    Posljednje uređivanje od Boxica : 20.02.2013. at 22:15

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Odlicno! Hvala! Mogu se na nevidjeno kladiti da u praksi dve trecine njih to ne zna ili ne postuje.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Samo da se malo uključim u raspravu s početka stranice o korištenju godišnjeg kod prosvijetnih djelatnika jer ja sam jedna od onih koji sam imala gadnih problema .

probat ću biti kratka
    Malecka je rođena 26.1.2012. riješenje od HZZO-a sam dobila na 21.1.2013. s obzirom na malu rodiljnu naknadu i kredit odlučila sam se vratiti ipak ranije i otišla u školu dali mi riješenje na 28 radnih dana.
    Lijepo napisala ja molbu za korišenje godišnjeg i za prijevremeni prekid roditeljskog dopusta, sračunala da 14.11. prekidam rodiljni i počinjem koristiti svojih 28 dana godišnjeg do 21.12. i to je to..
    Međutim dosta brzo je iz ministarstva stigla odbijenica i komentar da GO moram koristiti u radne nenastavne dane ..i onda drama, sok i nevjerica i kažem ravnatelju ok nema problema vraćam se ja onda ipak 21.1.2013. pa ću onda valjda moć bolje iskoristit GO (tj. u komadu) oni su odgovorili da mogu se ja vratiti 21.1. al bez korištenja dana GO nego odmah u nastavu, a GO 5 dana za Uskrsne praznike a ostalo (23 dana ) u šestom mjesecu kao kad nema toliko posla
    neću vam pisat u kojem sam šoku bila trebalo mi mjesec dana da dođem k sebi..
    Sva sreća pa imam sposobnog ravnatelja pa smo nakon sat vremena računanja , mozganja i kombiniranja našli polovično riješenje koje je minisatrstvo prihvatilo. Koristila sam godišnji od 7.12.2012. do 11.1.2013. ( to je prošlo jer je bilo 11 radnih nastavni dana +12 radnih nenastavnih dana) i još mi ostalo za Uskrsne praznike 5 radnih nenastavnih dana GO..

Eto sranje nad sranjima. Prošlo je život ide dalje al bijesna sam na sve jer se to prije nije dogadalo.
    Imam slučajno frendicu koja je svoju curku rodila točno godinu prije znači 26.1.2011. i njoj je prošlo korištenje GO od 13.11.2011. do 21.12.2011. bez ikakvog problema a radimo isti posao samo u različitim školama.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo me ljute, kvotam samu sebe, uz nastavak tužne priče: bila danas na poslu pitanju rješavanja gore navedenog, javna ustanova, odgovorili su mi da imam pravo na taj godišnji iskoristiti ga do 30.6. ali da nemam pravo na regres za taj isti godišnji (koji je isplačen svima) jer da nisam došla koristiti ga do 31.12.2012.
    Pa tko tu koga pravi ludim, zbunjenim, nenormalnim???!!! Jel to istina, pomagajte?!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mislim da je istina, nažalost. Tako je meni bilo.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jurana, u kojem sektoru radiš ak nije tajna, jel ima to veze s Kolektivnim ili što, fakat mi nije jasno...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam dobila regres za 2012, a dobila pam ga kad i svi ostali, na ljeto 2012, makar sam do nedavno bila na porodiljnom, isto javno poduzece (znanstvena institucija). Pitaj i sindikalnog povjerenika, ako ga imate, kakva su ti prava.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma obišla sam danas kompletnu pravnu službu moje ustanove; šetali me od nemila do nedraga i na kraju bili bezobrazni kao da bi ga iz svog džepa trebali isplatiti... I svi su suglasni da nemam prava...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma obišla sam danas kompletnu pravnu službu moje ustanove; šetali me od nemila do nedraga i na kraju bili bezobrazni kao da bi ga iz svog džepa trebali isplatiti... I svi su suglasni da nemam prava...
    ovo sam ti našla:

Što je regres i tko ima pravo na regres? Zakon o radu ne propisuje pravo radnika na regres, što znači da nema zakonske obveze za isplatu regresa radnicima. Poslodavac ima tu obvezu ako je regres propisan kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.
    Svrha regresa je podmirivanje troškova odmora koji radniku nastaju kao povećani troškovi odmora, putovanja i sl., i to upravo u razdoblju korištenja godišnjeg odmora. Dakle, radnik ima pravo na regres ako je propisan gore navedenim pravilnikom ili ugovorima, te ako će stvarno koristiti godišnji odmor. Ukoliko radnik nije koristio godišnji odmor, tada niti nema pravo na regres za godišnji odmor.
    Regres se isplaćuje jednokratno najviše jednom godišnje najkasnije do kraja lipnja tekuće godine. Maksimalni iznos regresa koji je neoporeziv je 2.500,00 kuna po radniku godišnje.

po ovome gore boldanom, tvoji su u pravu

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sorry Boxica, fakat ne kužim kak po tebi imaju pravo?

Godišnji ću u cijelosti iskoristiti do 30.6., dakle sve po zakonu; novi regres vjerujem da nitko neće dobit u javnom sektoru za 2013., pa tako niti ja (dakle neću dobiti 2 regresa)...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Regres se isplaćuje jednokratno najviše jednom godišnje najkasnije do kraja lipnja tekuće godine. Maksimalni iznos regresa koji je neoporeziv je 2.500,00 kuna po radniku godišnje.
    kod nas u firmi se regres isplačuje u godini u kojoj ideš na go za tu godinu, isplačujese u dva navrata u sedmom mjesecu za sve koji idu na planirani godišnji do 15.8. ili u 12 mjesecu za sve koji nsu išli na go iza 15.8. Po ovome i u mojoj firmi ne bi dobila regres ( tak ja nisam isto dobila jedne godine)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sorry Boxica, fakat ne kužim kak po tebi imaju pravo?

Godišnji ću u cijelosti iskoristiti do 30.6., dakle sve po zakonu; novi regres vjerujem da nitko neće dobit u javnom sektoru za 2013., pa tako niti ja (dakle neću dobiti 2 regresa)...

da koristit ćeš GO za 2012, ali ga nisi koristila u tekućoj godini tj. u 2012-oj nego si ga prenijela!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daa, jasno je meni ovo kaj pišete; kod mene je 2010. bilo ovak: došla sam u 2. mj. s porodiljnog za 2. dijete i bila 5 dana na g.o.; isplatili su mi uz prvu plaću regres za godišnji za 2009. Kak je to onda moglo, a sad kao nemože?! Isto ga nisam niti dana koristila u 2009. g.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 25.02.2013. at 19:59

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i meni su objasnili da nemam pravo na regres jer go nisam koristila u tekućoj godini
    ALI, zabunom su mi ga uplatili kad i svima (ne kužim ali ne žalim se) pa sam ga dobila dok sam bila na porodiljnom (iako su mi, kao što sam napisala, rekli da na to neću imat pravo)

ne zna se ko pije ko plaća

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Daa, jasno je meni ovo kaj pišete; kod mene je 2010. bilo ovak: došla sam u 2. mj. s porodiljnog za 2. dijete i bila 5 dana na g.o.; isplatili su mi uz prvu plaću regres za godišnji za 2009. Kak je to onda moglo, a sad kao nemože?! Isto ga nisam niti dana koristila u 2009. g.
    zato što su se prije pare dijelile šakom i kapom, a sada je kriza i pazi se na svaku lipu! pa se i striktno poštuje odredba koja se tiče bilo kakvih novaca!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja mislim da bi to mogl biti zato sto poslodavac u jednoj godini radniku smije isplatiti max.2500 kuna neoporezivih. Zvali mi to regres, bozicnica, nagrada ili kako god stvar se ne mijenja. Taj iznos ti moze dati u jednoj kalendarskoj i poreznoj godini. Ako on tebi u ovoj isplati regres za 2012 onda ti vise nece moci dati regres za ovu godinu u ovoj godini. Jer tih 2500 sto dobijes povrh place on prijavljuje poreznoj upravi kao trosak u godini u kojoj ga isplati. Ako u jednoj godini isplati dva regresa, na jednog ce morati platiti sva davanja kao na placu jer je vec iskoristio godisnju poreznu olaksicu od 2500 kn neoporezivih

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tiziana draga, ja u zdravstvu uistinu više ne očekujem da će za ikoga biti, s obzirom na stanje u gospodarstvu i državi, regresa za 2013. Kod mene se konkretno radi o regresu od 1250 kn, nije neka lova, neću odapet bez toga ali bi mi dobro došla ali i bez toga mogu... Daj Bože da je onako kako ti kažeš, pa da javni sektor dobije i ove godine regres! A svi znamo da neće...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovako mi je odgovoreno na Legalis-u:

Na Vašu žalost, ankesom Temeljnom kolektivnom ugovoru u javnim službama iz mjeseca prosinca 2012.godine određeno je da se u 2013.godini neće isplaćivati regres i božićnica.

Kako Vi godišnji odmor koristite u 2013.godini isti se "uživa" bez isplate regresa.

Evo cure, možda nekome pomogne. Dakle, da mi je moja Pravna služba znala tako lijepo objasniti da postoji aneks kolektivnog ugovora bilo bi mi sve jasno, a ne samo: "ti nisi koristila i nemoš sad!"

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to si i sama znala da oni ove godine ne buju dobili regres

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to si i sama znala da oni ove godine ne buju dobili regres
    niti ikoje druge više; jesi kad vidjela da se neko takvo "pravo" nakon ukinuća opet vraća?! Dovoljno je pogledati novine...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Podižem temu, opet komplikacije s prosvjetom

Radim na dvije škole i po svoj prilici u jednoj ću dobiti godišnji nakon porodiljnog u drugoj neću (naravno, ministarstvo ima zadnju pa još ništa nije sigurno).

Od tajnica dobijam oprečne informacije, možda će koja od vas znati:
    Je li broj dana GO ovisi o satnici (u omjeru) ili ne? Sjećam se kad sam radila nepunu satnicu da sam imala pravo na cijeli godišnji.

Što ako mi se koje dijete razboli u periodu kad sam istovremeno na poslu i na godišnjem? pretpostavljam da ne mogu istovremeno biti na godišnjem i na bolovanju. Pitam ovo zato što curka kreće u jaslice pa očekujem viruse iz kolektiva. A jedino ja mogu uzeti bolovanje i biti s njom.

Bože, koje komplikacije, a moglo se sve riješiti jednim dopisom s vrha.

Ima li netko tko zna više od mene?

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •