Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: fil za francuski kruh

  1. #1
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno fil za francuski kruh

    -toast ili bilo koje drugo pecivo

    300 g sunke ili salame (narezati na kockice)
    300 g sira gauda (narezati na kockice)
    100 g butera (narezati na kockice)
    200 ml vrhnja za kuhanje
    1 jogurt
    malo bibera

    -sve izmijesati, nafilovati na kruh i zapeci u pecnici na 180°C

    Dobar tek!

  2. #2
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    u mom receptu se francuz izdubi i filuje(ribani sir, ribana šunka, ribani kis.krastavci,kuhana jaja,sitno sjeckana paprika crvena,žuta i zelena,maslac,sol,biber,bosiljak)ili( tunjevina,kapri,majoneza,kopar,maslac,masline i inćuni) nafiluje se kruh, zamota u providnu foliju i ostavi par sati u friz.Zatim se reže na vrlo dekorativne šnitice koje se srviraju na plati sa listovima zelene salate.

  3. #3
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    MM bi umro od gladi dok bi to napravila! Ovo "moje" filovanje francuskog kruha pravim najcesce kad dodjemo kuci iz grada, gladni (ako usput nesto ne pojedemo).Sto jednostavnije to bolje.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Mmmmmmmljac! Jedino ne kužim jel ga prerežeš na pola, pa zapečeš polovice ili preklopiš ili.... ?

    Imam i ja jedan brzinski. Narezati francuza na šnite. Pomiješati u konzervu tune u ulje nekoliko češnja češnjaka i premazati time kruh. Gore staviti tanku krišku rajčice i krišku sira trapista. Zapeći! Kada mi se baš da, onda prvo malo prepečem šnite francuza na rešetki pećnice!

  5. #5
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Ja narezem na kriske (ukoso, bolje izgleda).

    MM i ja nismo bas ljubitelji ribe , steta!

  6. #6
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Ja sam jednom filala tako taj kruv, sve uredno po receptu, stavila u friz da odstoji par sati, i kad sam išla rezati, sve mi se razmrvilo!!!!!! U čemu je greška?

  7. #7
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Ja sam jednom filala tako taj kruv, sve uredno po receptu, stavila u friz da odstoji par sati, i kad sam išla rezati, sve mi se razmrvilo!!!!!! U čemu je greška?
    Ja kad hoću filat francuz, izdubim ga, malo ga ubacim u rernu(par minuta na navišoj poziciji i najvišoj temperaturi).A kod file jevažno da u nju ide maslac da bi bila kompaktna i da sve ostalo čuva "na okupu".I to ne preknap maslaca.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •