Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: pisanje na spavanju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno pisanje na spavanju

imam kcerkicu od dve godine i 3mj.,izasle smo iz pelena pre drugog rodjendana i odjednom je pocela da piski u vrticu na spavanju i kuci u toku noci.Teta u vrticu misli da je to neki dublji problem,ali ona nije za varijantu da je dizem na spavanju,jer psiholozi smatraju da to ne treba da se radi.Ja sam siznula,jer ni sama naprosto ne znam sta da radim,pa ako neko ima neki savjet i ideju neka mi pise...pozdrav i hvala svima

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bih prvenstveno se pobrinula da dijete piski prije spavanja, i da pije manje tekucine u vecernjim satima.

ja sam znala moje npr odnijet do kupaone i pokusat staviti da piske nekoliko sati nakon sto su zaspali.

ako se i dalje ucestali, stavila bih pelenu tokom spavanja.

za tako malo dijete meni nije neobicno da se nezgode desavaju. to sto teta u vrticu zove 'dublji problem' jag bih
    nazvala faza u razvoju.

svi moji (njih 4) su imali veci ili manji broj spavajucih nezgoda.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja F je te dobi, dnevnu pelenu smo skinuli ali ne i nocnu, ona je redovito puna. Cesto joj se desi da se popiski i na popodnevnom spavanju.
    Pitaj tetu zasto misli da se radi o dubljem problemu? Samo po sebi ovo piskenje ne mora nista znaciti...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam do 2.5 godine redovno dizala dete nocu za piskenje, pelenu je skinula sa 20 meseci. Danju je spavala kratko, ali ako bi potegla duze znala je da se upiski. Nocu sam je redovno dizala kad bih ja posla na spavanje (oko ponoci) ili ako bi ranije ona pocela da se meskolji i kenjka u snu. Nisam palila svetlo, niti je razbudjivala, stavim tutu na krevet, dignem je, sednem na tutu i kazem: piski. Ona se popisa i nastavi da spava.
    Negde sa 2.5 godine smo polako sa tim prestali, sad se budi sama i trazi (7 od 10 noci se budi za pisanje, tek poneka noc prodje bez piskenja).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam nju takodje dizala na spavanju oko jedan posle ponoci i do jutra je suva,a teta iz vrtica mi kaze kako psiholozi ne preporucuju dizanje u snu,a ja mislim da je svako dijete individualno,a druga teta iz vrtica kaze kako je ona svoju djecu dizala i da je to prestalo samo od sebe,zato ja i trazim savjet...hvala puno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji se uvijek dižu ak im se piša, ispišju se u kahlicu pored kreveta i sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

blago tebi kad se dizu i sami piske,ali mora da su veci,a ja je isto budim nocu,ne palim svjetlo i ona bukvalno kad kazem pisaj tad pocinje piskiti i uopste je to ne razbudjuje,ja sam samo u konfuziji da li da je dizem tokom nooci ili da je pustim da bude mokra dok ne shvati da i tad mora traziti,zaista nisam pametna sta mi je ciniti....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je baš jučer curica zapišala sav krevet (sad će 4g) a pelene nema od 18mj.....
    Dečkić se ostavio pelena s 2g i 4mj, dakle ima tome sad već 2mjeseca...
    Budio se suh ujutro i po danu nije pišao na spavanju, al sad mu se zna dogoditi pa mu obućem one pelene gaćice....
    Nemislim da se radi o nekom problemu, već je logično - naglo je zahladilo pa se dijete treba priviknuti na promjenu vremena...
    Oni su još mali, pa im je i mjehur osjetljiviji na hladnoću......
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 14.09.2010. at 21:13

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam razmisljala da vratim pelene,ali se bas lomim,jer se bojim da je ne zbunim time.....,ali hvala na savjetu u svakom slucaju....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sole ako se ona zapisava samo dok spava - mislim da nikako ne treba da vratis pelenu. Ma ne treba uopste, dete je skinulo pelenu a povremene nezgode su normalne, pa ona nema ni 2.5 godine.
    Iskreno, nisam se nikad pitala da li dete treba dizati nocu na pisanje. Meni je to bilo logicno, narocito tako malo dete. Do trece godine kod nas se sve to sredilo, sad ona budi nas ako joj se pisa.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bas ti hvala sad sam nekako mirnija kad znam da to u vecini slucajva rade i ostale majke,mene je najvise poremetila u razmisljanju teta iz vrtica,a ja sam je sinoc podigla pre mog odlaska na spavanje i do jutros je bia suva....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj se sam budi po noći i traži pišat, ali u principu prespava noć.

Prijateljica mi je baš danas rekla da joj mala (nakon dva mjeseca ne pišanja po noći) najednom zapišava krevet. Trajalo je to nekih 2 tjedna i odnijela je urin kod dr. Danas je zvala i kažu joj da ima groznu upalu. Dr rekao hitno antibiotike. A mala joj nema nikakvih drugih smetnji...ni temp, ni bolove...niš..
    Tako da možda nije loše niti to napravit..

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ne vidim razlog zašto je nebi po noći dizala i stavljala na wc,ja svog L.,redovito dižem i to dva puta po noći .
    Bez obzira što on prije spavanje ide na wc,ja ga moram još po noći dizat,toliko čvrsto spava,da me baš interesira do kad će to trajat i sa koliko godina će se sam dizat za piškenje.
    A curka mi je sa nepune dvije god.ostavila dnevnu pelenu,a noćnu dva mjeseca poslje,i ne sjecam se kada se popiškila u krevet zadnji put,sad joj je 6 godina.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja svog ne dižem kad spava. Jedino ako traži. Ako ne traži, ide pišat ujutro. Nikad se još nije popišao u krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja kad dizem nema nezgoda do ujutru i sad sam se odlucila dizati je oko 1 posle ponoci,pa nek traje dokle traje,a u vrticu mi tete kazu da se juce sama probudila i trazila da piski...sto me bas obradovalo....Ja ne znam da li je problem sto ja i mm spavamo u spavacoj sobi,a ona sama u djecijoj pa ja i ne primjetim kad se ona meskolji ili tako nesto da je stavim.....veliki pozdrav i hvala na savjetima....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kao psihologi jedini problem u dizanju po noci vidim u - mom ne spavanju

treba pratiti dijete, ako bi se dijete jako bunilo zbog buđenja ja ga ne bi budila pa makar piskilo, ako to prihvaca bez problema - zasto ne?
    Posljednje uređivanje od Bubica : 17.09.2010. at 14:21

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

e,draga Bubice ja sam bas duboko razmisljala da posjetim psihologa,ali tvoje strucno misljenje mi puno znaci,ona se ne buni uopste sto je dizem nego uredno piski i nastavi spavati.....,tako da cu ja nastaviti da je dizem po noci.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemoj joj vracati pelenu nikako, to bi, po meni, bila velika greska!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo vec dvije noci se b udimo bez nezgda,ja je podignem oko 12:30,piski i do ujuru je suva.....srecna sam bas....to me bas bilo opteretilo,ai sad je kuuuulll

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vani je zahladilo, puno djece ima takvih problema u prvoj godini bez pelene. Obucite im toplu pidzamu i obujte im carape po noci - rijesit cete 50% problema, a mozda i 100%.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ali i djeca su različita.
    Iako smo prerasli ovu dobnu skupinu, da vam kažem da je moj M. skinuo pelenu s 2 godine i nikad-nikad nije zapišao krevet, pišanje samo ujutro, dakle bez dizanja po noći.
    ALi zato P. skinuo pelene sa 3, i obavezno idemo piškiti po noći (ja ga dižem oko ponoći - jedan kad idem spavati) ali nam se zna desiti da ujutro budemo mokri. Ponekad me to izluđuje, ipak smo već preko 3....

Dakle, i djeca su različita i različito to prihvaćaju.
    POkušajte naći model za vas.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kod mog trogodišnjaka taj se problem javi ukoliko nije išao piškiti prije spavanja, pa makar to bilo i dnevno spavanje, i normalno ako je pio veću količinu tekućine.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Njoj se desava i da piski prije spavanja pa da se opet upiski,ali ja se vise ne opterecujem toliko,ja sam samo mislila da to nije neki dublji problem,kako mi je rekla teta u vrticu i to me vise opteretilo i jos kad mi je rekla da bi zbog toga trebali posjetiti psihologa,sto sam ja licno smatrala da nije za psihologa,to je mene poremetilo.sad kad cujem da i vi to sve radite,tj.da dizete djecu na spavanju,ja sam rasterecena....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Draga Peterlin,meni Sofija spava u vreci za spavanje,tako da ne znam da li je dovoljno to ili joj ipak trebam carapice obuvati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sole prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Peterlin,meni Sofija spava u vreci za spavanje,tako da ne znam da li je dovoljno to ili joj ipak trebam carapice obuvati?
    Ma neee, vreca je dovoljna, pogotovo ako nije sasvim tanka. Kamo srece da su je moji djecaci trpjeli....

Nadam se da ce se stvar brzo uhodati. Prva godina, a narocito zima bez pelena cesto je takva. A ako je dijete na adaptaciji u vrticu, i to moze imati veze. Drzim fige da prodje cim prije.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ona je u vreci od 4.mjeseca po rodjenju i bas se navikla i to sad imam deblje vrece,tako da njoj nije hladno,a vrticku adaptaciju smo davno prosle,jer je u vrtic krenula sa godinu i tri mjeseca.....
    A kod nas je ovaka situacija:dva koraka naprijed,jedan nazad,ja se taman ponadam,kad ujutru krevet zapisan....
    Neku noc je imala temperaturu i ja sam je nalivala cajem,a ona je samo zapisavala,ali to joj je oprosteno,meni je bilo bitno da temperatura spadne,a jutros je uredno ustala suva....jos je ja ponudim oko 1 da piski,nije htjela i ja sam je pustila da spava,tek je piskila jutros u 5....pozdrav i hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ej,drage moje,vec tri jutra smo apsolutno suve,vise je i ne dizem da piski u toku noci.ja odem do njene sobe da je podignem,medjutim kad je pitam hoce li da piski odgovara da nece i ja je onda ne forsiram i pustim je da spava,a ujutru je suva....srecna sam....

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Od početka ljeta ne nosi dnevnu pelenu. Noćna mu je bila suha skoro mjesec dana, ali mu je nisam skinula. Kad je spavao po danu nisam mu je stavljala.
    Sada mu je je noćna potpuno mokra,a dnevna (za spavanje) također mokra. Najgore od svega je što mi se čini da je njemu fora piškit u pelenu. Stavim mu
    i kad ga legnem on nakon nekog vremena kaže ˝piškio sam u gaće amo se sad dignit i presvuć˝. Probala sam i da je ne stavljam, ali onda se probudi u lokvi.
    Ne čini mi se da je prehlada, barem ne primjećujem nikakve simptome.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod nas se stanje stabilizovalo,vec skoro mjesec dana se budimo suve i ne dizem je po noci za spavanje.....jednu vece mi je uvece bas puno pila tecnosti i tu noc mi se probudila mokra.....ali vise sew ne brinerm oko toga...pozdrav

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A mi nažalost nikako se riješiti noćnog mokrenja

Skinuo je pelenu sa 22 mjeseca.
    Sada ima 25.

I nakon što smo se vratili sa mora, on se prehladio i počeo piškiti po noći.
    Ne želi da ga se probudi, jako loše reagira na to.

I pošto je to mokrenje trajalo i trajalo, samo bi tu i tamo ostao suh i tražio ujutro piš piš, ja sam mu vratila pelenu.

I on sada svaki dan piki po noći, pelena ujutro bude puna.
    Kada se probudi oko 6 traži me piškiti, ali je pelena već skroz puna.
    Znači da piški po noći.
    Prije spavanja obavezno ide na tutu, čak ni ne pije jako puno tekućine i nije mi jasno od kuda toliko mokrenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •