-
M. meso i još par pitanja
zašto se usprkos svim naporima naprave one glupe grude tj. ostane sljepljeno? Friško je kupljeno u mesnici i opet ( nadam se !) . jel možda zato što kupujem mješano mm?
Kako izbjeći "miris" npr. mahune iz zamrzivača - domaće uredno spremljene prije mjesec do dva maximalno?
Kako postići da meso u gulašu bude mekano - moji stalno gunđaju da im je žilavo - čak sam jednom mlatila čekićem al to je isto ništ a nije rješenje ni kuhat ga u hrpi vode
-
Što se tiče mljevenog mesa...Ne znam kako da recimo bolonjez ispadne bez grudica, ali ja sam se snašla tako da kad je saftek gotov, uzmem onu gnječilicu za krumpir i to fino s tim zgnječim i saft bude super, nema više grudica.
Za mahune ne znam...ja ih imam spremljene u škirnji, domaće i ništ ne "smrdi". Jesi ih blanširala? dobro zatvorila vrećicu?
A kaj se tiče gulaša, ako nemaš neko od suđa gdje se mekoća može postići bez puno muke (evo upravo skuhala jedna za deset minuta, meso se može trgati viicom), onda jedino što ti mogu reći je duuuuuuuuuugo, duuuuuuuuugo kuhati!
Posljednje uređivanje od ana.m : 14.09.2010. at 14:50
-
Gulaš se duuuugo kuha. Ja ga znam kuhati i po 4-5 sati ako imam vremena. Onda je kao putar.
Meni mahune u fridgeu nemaju miris. Blanširam ih, ohladim, zamrznem i nisam primijetila ikakav miris. A o kakvom mirisu pričaš? Dok su u zamrzivaču ili dok ih poslije kuhaš ili...?
-
što se tiće gulaša,ja meso dinstam oko 2 sata i onda je za prsteke polizat....njami..
-
Mljeveno meso bacim u vrelo ulje (s lukom) i dobro izmiješam onom drvenom lopaticom, ako vidim grudvicu usitnim je tako da je "režem" tom lopaticom u svim smjerovima, ne gnječim ništa. Na kraju ne bude ni jedne grudvice.
Gulaš, i općenito toćeve u kojima ima junetine, kuham dan ranije. Uglavnom navečer sve pripremim i pustim da se kuha dosta dugo na laganoj varti. Sutradan kad se podgrije bude mekano kao maslo.
Za mahune nemam pojma
Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 14.09.2010. at 15:01
-
Osoblje foruma
Meni mljeveno nikad ne bude u grudicama samo ako ga kupim svježe mljeveno u mesnici, pred mojim oćima iz komada koji izaberem . Nikad ne kupujem mješano ili svinjetinu , isključivo junetinu.
Grudice uvijek dobijem ako je iz trgovine , vakumirano. Zašto, pojma nemam.
Što se tiće mekanog mesa iz gulaša...dugo kuhanje, ako nemaš puno vremena kupi komad mesa koji nije jako žilav npr. ramstek ili lažni biftek ,a ne lopaticu ili but (pričam o junetini, svinjetinu ne volim u gulašu).
Možeš prije kuhanja namazati kockce mesa sa senfom (ako ti paše uz recept) , što dulje meso stoji tako namazano (može i dan ranije) biti će mekše. Postoji i trik da na početku kuhanja dodaš sode bikarbone po mesu , to omekšava sigurno, ali ne moj pretjerati sa količinom .
-
Ma i ja zgnječim te grudice il ih tenfam vilicom il nečim dok ne nestanu. al ak je "kriza identiteta" ko neki dan ispadne s grudama pa kad me još pita mama a zašto to ima gruda???- male dječje radosti!!!
danas mahune uredno spremljne u friz - svježe ubrane prokuhane vrećica ok a kad sa otvorila imaju neki miris - a to osjetim samo na mahunama - možda je ta tura bila malo "starija" il su dugo "čekale" da ih sredim
kad su skuhane nema ničem a ove godine sam ostala bez kopra a on super ubije takav miris - morat ću nažicat u susjedstvu
i to za sodu b. sam čula al za juhu da se meso brže skuha i bude fajn npr. kokica ak se stavi na vrh noža s.b.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma