neznam kamo bih sa ovime ali nekuda moram jer cu puknuti.
prica ide ovako:
oko nove godine sam odlucila da zelim nastaviti školovanje i u 30toj prvi puta u zivotu upisati fakultet.odlucila sam postati odgajatelj.
prvi problem koji i nije bio tako veliki problem je što su uveli državnu maturu bez koje nisam mogla nista.
I tako sam mjesecima grijala stolac da bih nakraju polozila drugu maturu u životu.i to sa 4.Nitko sretniji.
Nakon toga prijamni na Učiteljskom.I to sam uspješno odradila.Uspjela izboriti dobro mjesto na rang listi i pravo upisa.E onda sam ostala bez posla.I kak sada platiti 6000 kn koliko kosta godina izvanredno?
Pisala sam molbu Fakultetu da mi odobre placanje na rate.bar na dvije.I to sam pisala još u 7 mjesecu.eto danas sam nakon 100 poziva i mailova dobila sljedeci odgovor
-do petka u 12 sati morate uplatiti kompletan iznos.-
ja pitam
-mozete li mi reci na temelju cega ste odbili mojju molbu-
-na temelju toga što fakultetu treba novaca, a ako necete vi, ima ih koji ce rado!!!??'.-
Naravno da nemam niti jednu jedinu SLUŽBENU izjavu sa strane fakulteta.Oni su sve usmeno javljali.Trazila sma da mi posalju pismeno, ali -nema šanse.
malo sam uvrijedena , povredena i jadna.ja cu skupiti taj novac-ali nemam pojma kak cemo prezivjeti do kraja mjeseca!!??
Pa nebi li i ti naši bajni fakulteti trebali biti svjesni da je recesija(mrzim tu rijec, ali ju moram upotrebiti).Jbg-moja je greska sto nisam znala da cu ostati bez posla.da sam znala mogla sam upisati redovno i studirati na trosak ministarstva bar prvu godinu i imati studentska prava.
Mozda je odgovor fakulteta realan ali sam ga ja preosobno shvatila, no nemogu shvatiti takvu bešćutnost?
Kako će neki roditelj ,kojem je smanjena plača ili je ostao bez posla, uopće moći priuštiti djetetu školovanje?
uh.baš sam ljuta!i polako gubim volju za studiranjem uopce.....