Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Inducirani porod

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Inducirani porod

Zbog mog povisenog secera moja mi je ginekologica rekla da ce mi najvjerojatnije inducirati porod prije termina. Zanima me iskustvo vas mamica koje ste rodile na taj nacin.. Strah me pomalo svega toga... sada sam trudna 33+6

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam ga prošla. apsolutno induciran i bolio je. a bolio bi i da nije bio induciran u to sam sigurna
    dakle morala sam roditi jer ctg nije bio uredan pa su me priključili na drip bez mojih trudova i sa 2 cm otvorenosti. odmah su krenuli trudovi na 5 minuta i nije bilo prestrašno. naravno da je bolilo, ali pred kraj zadnjih 3-4 sata je bilo stvarno gadno, do onda se dalo izdržati. inače, rađala sam oko 11 sati i sve je ok prošlo.
    sretno! i samo hrabro!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj je prvi porod bio inducirani, na dan termina...
    Otvorena sam bila 2cm zadnjih 6tj trudnoće.....
    Prokidanje vodenjaka, klistir,
    nakon toga drip, za 20minuta neki lagani trudići, i u narednih desetak sam rodila u svega tri četiri jača truda......

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je prvi porod bio inducirani, na dan termina...
    Otvorena sam bila 2cm zadnjih 6tj trudnoće.....
    Prokidanje vodenjaka, klistir,
    nakon toga drip, za 20minuta neki lagani trudići, i u narednih desetak sam rodila u svega tri četiri jača truda......
    đizs! koji ekspresni porod

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moj prvi porod je bio kao i kod Cheerilee malo dripa i brzo gotovo,gore mi je bilo ono klistiranje.a u drugoj trudnoći malo je falilo da rodim u liftu.bez klistiranja na stol i gotovo MM nije stigao ni do kuće nekih 5km.ali sam imala lagane neredovite bolove oko 4-5 sati po noći.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I da vas pitam jos nesto, da li se u slucaju dripa i povecanog secera smije dobiti epiduralna?? Nekako sve vise razmisljam o njoj ))

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

drip i epiduralna da.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    đizs! koji ekspresni porod

Da, da, ekspres.
    Drugi mi je isto bio induciran, samo bez dripa i trajao samo pola sata dulje..... (nijednom nisam imala ranije trudove..)

Evo sad me ćeka treći, nadam se sličnom scenariju......

Drip+epiduralna+problem sa šećerom ; mislim da nebi trebalo biti problema......

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je kod kuće ostala plodna voda i nakon 7 sati čekanja nisam dobila prirodne trudove...niti sam bila otvorena.
    Zato sam dobila drip koji mi nije djelovao uopće nekih sat i pol, al onda kad je počeloooo bilo je strašno. Trudovi jedan za drugim, sve jači i jači a sve manji razmak između njih.
    Nakon dva sata bila sam otvorena 5 prstiju, mislila sam da neću izdržati do kraja međutim, dr me "ručno" otvarao (to je isto užas) i rodila sam pola sata nakon toga.
    Kad sam skužila da moram tiskat ništa me više nije boljelo i bilo je gotovo u tri truda .
    Možda bih sve skupa puno lakše bilo da nisam cijelu noć morala ležati na lijevom boku, priključena na ctg, nisam smjela nikuda.
    Posljednje uređivanje od jella : 15.09.2010. at 13:10

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku

Evo sad me ćeka treći, nadam se sličnom scenariju......

.

naravno da će biti i još bolje nego zadnja dva puta! mogla bi se čak poroditi a da ni ne skužiššala mala! sretno!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Oba moja poroda su inducirana.

U oba je akcija trajala oko sat vremena ( s time da drugi put nisam osjetila nikakvu bol).
    Dobila sam epid, s time da je prvi malo bolilo, dok drugi put nisam osjetila bol uopće.
    Nisam rezana niti popucala.

Ako me pamćenje ne vara - na SDu su mi bušili vodenjak i dobila drip, a u PR su mi stavljali gel (moguće da se varam).

Da rađam treći put isto bih htjela inducirani

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Da rađam treći put isto bih htjela inducirani

Mislila sam da ovo nikad neću čuti (osim naravno, u svojoj glavi...)....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad će me garant netko doći poklopiti sa zgraž, zgraž komentarićem

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Sad će me garant netko doći poklopiti sa zgraž, zgraž komentarićem

Ja neću,

U prvoj trudnoći jedva sam čekala kad će netko od doktora spomenuti indukciju....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja oba poroda su inducirana. Dijelom zbog visokog tlaka, a dijelom i mojom željom. Prvi sa 40+3, dugi sa 38+3. Nalaz liječnika je oba puta bio da je sve zrelo za porod.

Oba su trajala nepuna 3 sata od prvog truda. Trudovi odmah na 2-3 minute, s tim da mi je drugi put drip i zaustavljen nakon sat vremena. Izgon mi je bio oba puta kratak ali težak. Nisam rezana, prvi put sam imala 3-4 šava, drugi put ništa.

Protiv bolova prvi put sam dobila dolantin, drugi put epiduralnu koja nije ni stigla potpuno primiti ali mi je jako olakšala zadnjih pola sata pred izgon.

Ja sam zadovoljna sa svojim izborom. Imala sam liječnike koje sam htjela, što mi je bilo jako važno. Ako ću opet rađati, opet će biti indukcija.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Indukcija oba puta, prvi put nisam imala trudove, dugi put zbog visokog tlaka. Prvi porod je trajao 5 sati, prvo skroz lagani trudovi, a zadnja dva sata bolno. Drugi porod je bio brzinski, prokinuće vodenjaka, 3 i pol sata jakih, bolnih trudova. Silno sam htjela roditi bez indukcije, ali sada kada slušam poznanice koje su rađale po 12 ili 15 sati nisam baš sigurna... možda tek u slučaju da slijedeći put rodim doma, u miru.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Draga Karmen,ovisi kako je induciran. Mene su četiri dana pokušavali porodit i kažem da bih radije rodila reprezentaciju nego da mi stave jednom a ne četiri puta koliko jesu Prepidil gel.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •