...pisati velika slova, čitati, zbrajati do xy, kaskati na jednoj nozi...
Potaknuta topicom o odgodi upisa u 1.razred osnovne, pitam se što je tipično za jednog predškolca. Preda mnom je jedna školska godina s predškolcem i zanima me kako će tijekom godine napredovat. Što vaša djeca znaju na poč.predškolske godine? Što savladavaju ovih dana?

Moj nema interesa za ikakav rad s olovkom/bojicom. Jedva da nekad nešto nacrta, oboja, napiše. Zna napisat nekih 10ak slova, al jako nahereno i neracionalno koristi papir. Npr prvo slovo je na pola papira, drugo je na četvrtini, a ostala mu ne mogu stati. Jako se buni kad mu ponudim da malo piše ili crta (ili barem boja). Teta kaže da je za tu motoriku dobro i rezuckanje papira i ljepljenje.
Voli i vodene boje, a s manjim djetetom u kući mi je to nepraktično pa trebam poradit na nuđenju toga.
Kaskat na jednoj nozi je naučio ima cca 2 mjeseca.
Visok je i neloš u vrtićkoj košarci.
Strpljiv i poslušan.
Ne voli dril i ponavljajuće stvari. Ako nešto ne želi, treba mu dobra motivacija da se pokrene.
To je sve čega sam se sjetila.
Malo intenzivnije o ovom svemu razmišljam jer mi je teta u vrtiću početkom ljeta rekla da ga osim učenja čeka i mnogo napretka na socijalnom planu. On je, po svemu, individualac. Uklopit će se, ali voli biti po strani, izdržat će što mora, al će sam izdržavat. Neće u čekanju tražit društvo...

Eto, veselim se vašim iskustvima