Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Što kad dijete odbija adaptirano mlijeko???

bebajan

Početno Što kad dijete odbija adaptirano mlijeko???

Moj sedmomjesečni dečkić jednostavno odbija adaptirano mlijeko i to oduvijek. Prije nije bilo šanse da ga popije umjesto podoja, a sada kad smo krenuli sa nadohranom bilo kakve mliječne kašice prima jedino ako su napravljene na kravljem mlijeku, pa kupujem punomasno mlijeko. Probala sam mu u nekoliko navrata napraviti sa adaptiranim mlijekom no pljuje sve van i diže mu se želudac. Moram napomenuti da i kašice koje sadrže mlijeko i rade se na vodi isto tako obija, a po mom mišljenju je to tako jer su otprilike sličnog mirisa i okusa kao adaptirano mlijeko. Probali smo i sa dodavanjem voća da malo ublaži i promijeni okus ali bezuspješno.

Ako imam dvije bočice pahuljica, jedne na adaptiranom mlijeku, a druge na kravljem, ovo prvo će pljuvati i dizati će mu se želudac. Za par minuta mu ponudim na kravljem, par puta izbaci dudu jer misli da ga varam, i kad skuži smaže je do kraja.

Napominjem da ga dojim još uvijek, no nekad me nema kod kuće i moji mu moraju dati zu vrstu hrane jer nemam dovoljno mlijeka da izdojim količinu koja mu je potrebna.

Molim pomoć!!!! :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Što kad dijete odbija adaptirano mlijeko???

Citiraj bebajan prvotno napisa
    Moj sedmomjesečni dečkić jednostavno odbija adaptirano mlijeko i to oduvijek.
    Pametan čovjek
    A zašto mu daješ mlijeko ako ga još dojiš? Kad te nema neka jede kašice od voća, povrća i žitarica, a kada je s tobom neka nadoknadi propušteno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa ne moraju svi obroci biti mliječni. ako dojiš i dok dojiš, ne treba mu nikakvog drugog mlijeka. ja mom sinu ( 8 mj) sve kašice pripremam na vodi, nikakvo kravlje, nikakvo adaptirano. voće+žitarice, povrće+žitarice, a mlijeko na siku.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mamaja pisale smo isto u isto vrijeme, bila si za minutu brža!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da. s tim da zitarice mozes pripremati jednostavno na - vodi.

punomasno kravlje mlijeko nikako nije za njega.

osim toga, skuzila sam da mu dajes na dudu, je li to tocno? zasto? on sasvim lijepo moze jesti na zlicicu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a rižino mlijeko?

zara je još uvijek ili na mom ili na rižinom mlijeku, nije probala ni kravlje ni adaptirano

rižino ti je slatkasto i ljepljivo, mene jako podsjeća na majčino mlijeko.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem lutonjicu. ja sam uvijek radila kašice na vodi ili rižinom.

a potpisujem i cure koje pitaju zašto maleni mora dobiti baš mliječni obrok kad te nema? i zašto na flašicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat, zašto na flašicu, to sam ja zaboravila pitati?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja imam isto iskustvo sa svojim bebanom, nece nista sa adaptiranim mlijekom. I ja jos uvijek dojim ali sam mu htjela dati zitnu kasicu sa mlijekom jer je nije htio sa vodom cisto da vidim hoce li je jesti takvu buduci da mi se priblizava povratak na posao. Moj je slucaj jos tezi jer je Mihael alergicar i od kravljeg mlijeka nista do daljnjeg. Za sada samo molim Boga da ga sto duze mogu dojiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ponavljam, cure, jeste probale s rižinim mlijekom? zobenim mlijekom?? može i sojino nakon navršene godine dana...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako se priprema rižino mlijeko?
    Koja riža se kuha?
    Može li već sa 6 mj?
    Sorry, ako ste već pisale o tome?
    Zobeno mlijeko? Sva ista pitanja...Hvala!!!
    Tri puta tjedno sebi kuham zobene pahuljice s voćem i to mi je jako fino, kad i kako to može bebač?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš za kupiti gotovih tih mlijeka, u tetrapaku. Zob inače sadrži gluten (malo).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupiš ih u tetrapaku, u Merkatoru ili DM-u ili nekom bio-dućanu npr.

ima ih od raznih proizvođača, ovakvih i onakvih...

mi kupujemo Vitariz rižino mlijeko s morskim algama (imaju puno Ca i Mg u sebi).

sojino ne smije prije godine dana, ali mislim da rižino može sa 6 mjeseci.
    za zobeno ne znam, gluten i te spike...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala,
    sojino-rižino sam kupovala sebi, ali nisam bila sigurna je su li ta gotova mlijeka dobra za bebe. Osim toga ogromna je razlika među okusima različitih proizvođača. Neke koje sam probala nisu se dala piti. Vitariz je u DM ili bio dućanu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vitariz je u merkatoru.

i meni i zari je to najfinije, probaj pa vidi da li i vama odgovara.

btw, rižino je ok za bebu ako se koristi da bi zamiješala jednu kašicu, ali nisam sigurna da je ok za koristiti kao regularni mliječni obrok.

znači, ne zamijeniti majčino ili adaptirano mlijeko rižinim, nego koristiti rižino da smućkaš kašicu, dvije dnevno ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja rižino mlijeko kupujem u DMu. Još uvijek mu žitne kašice kuham na rižinom i mislim da će tako još dugo ostati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora je probala kravlje nakon godinu dana i pokazala se intolerancija tako da sad pije samo sojino i odlično ga je prihvatila na moju veliku sreću.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamaja prvotno napisa
    Ja rižino mlijeko kupujem u DMu. Još uvijek mu žitne kašice kuham na rižinom i mislim da će tako još dugo ostati.
    kakve su ti to žitne kašice? pšenični griz ili? ja Š dajaem još uvijek samo palentu i rižine pahuljice (što se tiče žitarica) jer mi je nekako glupo kuhati mu pšenični griz na vodi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja mome stalno kuvam kriz na vodi, ubacim nekodg voca i suuuper, sve pojede. to mu je omiljena vecera, nekad i z dorucak. letos sam mu dodavala krusku, breskvu, a sad bananu, pecenu jabuku, pecenu bundevu ili kad bas nista nemam od voca, dodam mu kasicu npr visnja i jabuka, ili kompot od suvih sljiva... beskonacno kombinacija. palentu isto obozava, s jogurtom ili kiselim mlekom, ili pavlakom.

bebajan

Početno

Hvala na savjetima!!! Evo mi smo startali sa rižinim mlijekom i moram priznati da sam se pomalo bojala kako će ga Jan prihvatiti, no super je sve prošlo. Sada sam makar mirna što se tiče mlijeka, premda količine nisu velike. A zažto mu ne dajem mliječne obroke na žličicu??? Pa, zato što je naučio zaspati na cici, pa onda moj dragi kad ga hrani nema problema sa usnivanjem, nego mu zaspe sa dudom u ustima, a inače jedino na prsima.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebajan
    super da ste nasli mlijeko koje vam odgovara
    samo pazi ako se navikne sa spavanje s bocicom u ustima, nije isto ako zaspi dojeci i s majkinim mlijekom u ustima i ako zaspi s bocicom u ustima, zbog nezdrave navike i zbog zdravlja zubica...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    Citiraj mamaja prvotno napisa
    kakve su ti to žitne kašice? pšenični griz ili? ja Š dajaem još uvijek samo palentu i rižine pahuljice (što se tiče žitarica) jer mi je nekako glupo kuhati mu pšenični griz na vodi.
    Ja bebaču dajem proso, a tu sam negdje pročitala da su dobri i quinoa i amaranth, zatim imaš i zob......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •