Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Renault Scenic 1.6 - može li Maxi Cosi Priori XP na sredinu?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno Renault Scenic 1.6 - može li Maxi Cosi Priori XP na sredinu?

Sve je već jasno u naslovu. Muž mi zapeo baš za taj auto, obzirom da imamo još dvoje veće djece i meni je neki monovolumen sasvim OK opcija.
    On je sad našao i konkretan auto, danas ga je išao vidjeti i poslikao ga je iznutra. Rekla sam mu da provjeri da li je i srednje sjedalo sa pojasom u tri točke. Zbunilo me što je na slici pokazao pojas srednjeg sjedala koji se izvlači negdje odozgo...

Ima li netko od vas takav automobil ili je netko od instruktora montirao autosjedalicu na sredinu? Jako mi je stalo da sjedalica bude montirana na sredini, osobito sada kada kupujemo relativno noviji auto pa ipak možemo pripaziti i na tu opciju.

Nisam sigurna (u Turbo Limaću nismo dobili original papire za autosjedalicu, vjerojatno su ih izvadili iz paketa da mogu pokazivati kupcima pa se to negdje zagubilo, a kad smo mi tražili dali su nam prospekt iz druge sjedalice - vjerojatno ipak iste takve) smije li naša autosjedalica biti montirana sa pojasom u dvije točke. Možda i smije, ali u ovom prospektu je nacrtano montiranje sa pojasom u tri točke, pa je to valjda to.

Na dosadašnjoj Corsi srednji pojas je bio u dvije točke (dolje kod zdjelice) pa nam je Klo-Klo montirala sa strane i tako smo je do sada uvijek koristili. No, na ovom autu me zbunjuje taj pojas "odozgora", jel to na tri ili dvije točke?

:? :? :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Scenic ili Grand Scenic?

Mi imamo GS, kaže MM da je 3 točke taj srednji sic.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Off topic, kaže MM da taj motor puno troši.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može!
    Imamo taj auto i Romer king sjedalicu montiranu u sredini u 3 točke.

OT.....fakat puno troši!!!!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pazite, MM je gledao auto koji je 2000 g., na slici jasno vidim da pojas srednjeg sjedala ide odozgora, iz krova automobila (ne znam kak, al ide odozgora). Ja baš ne kužim kako se tu dobije vezanje na tri točke.

Jel tako i na vašem ili je to možda neki noviji model ?

I koliko to puno troši? MM se popalio, izgleda, na puno toga, a zanemario potrošnju. Ne znam kak će sa štedljive 1,0 Corse skočiti na takvog potrošača?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, sorry, naš je 2005., tako da za ovo ne znam... :/

Mislim da isto ide odozgora, ali nisam 100% sigurna. :/

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo za potrošnju je MM mislim isto govorio o tom novijem modelu, budem ga pitala da li vrijedi i za stariji. Spominjao je nekih 9 l.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma da, to je to, baš se sad razgovaramo o tome i MM spominje nekakvih 8,5 l. Al mene više baca u bed to srednje sjedalo i taj prokleti pojas.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, pitala MM-a - kaže da i kod nas pojas ide iz krova i da mora biti u 3 točke, znači i kod tog starijeg modela. 8)

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yes, našla! :D

And, also on the safety front, congratulations on being considerate to others – the middle seat belt at the back is a proper lap and diagonal one, very cleverly fitted in, not the simple lap-only belt some lesser cars tolerate.
    http://www.dooyoo.co.uk/cars/renault...eneral/223955/

:D

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zakon si, odmah mogu ljepše zaspati...

A što se tiče potrošnje, ionako mi je bilo jasno da ne možemo ići na jači i veći auto, a očekivati da troši ko ova naša mala kutijica.

Mislim, poslužila je nas naša Corsica, teško ću se oprostiti od nje. Nekom za informaciju - dva ljeta nas je otpeljala na more sasvim komforno i sigurno iako nas je bilo 5, od toga bebač u autosjedalici i kišobran kolica u gepeku. I sve stvari potrebne za ljetovanje peteročlane obitelji, i ništa na krovu, sve u Corsi. :D

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Scenic je super, mi smo jako zadovoljni. 8)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo što se srednji pojas izvlači odozgo nije nikakav problem, mi imamo Renault Lagunu i isti je slučaj, a sjedalica se normalno montira u sredinu, samo je malo drugačiji sistem zakopčavanja pojasa ali isto u tri točke.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naša druga stolica je montirana u Citroen Picassu - isto s tim pojasom iz krova. A 'tri točke' se ostvaruju s dvije kopče na pojasu i fiksnim dijelom pojasa koji izlazi iz krova. Nemaš brige!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pisala jučer odgovor i na kraju pukla veza i komp i....

no poanta onoga što sam napisala je da to što pojas ide iz krova općenito nije problem.

ali u biti svaka kombinacija: sic, sjedalica i pojas su kombinacija za sebe pa će se vidjeti kad do montiranja dođe.

kako izbrojati točke vezanja:
    jedna je ona u kojoj je bedreni (donji) dio pojasa zašerafljen negdje u autu,
    druga ggdje se ttaj dio pojasa kopča u kopču,
    treća je gdje je gornji dio pojasa je učvršćen, bilo to u konstrukciju auta, sic ili plafon

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj fren ima ScenicII 1.6 (110 ks) iz 02/2000. i nema nikakvih problema sa montiranjem sjedalice na sredinje sjedalo (inače to sjedalo u njegovom autu ima i isofix).
    Svaki auto troši ovisno o načinu vožnje. Kada ga on vozi troši između 10 i 11 litara, a kada ga vozi njegova žena auto troši 6-7 litara; gradske vožnje.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislim da je upravo ovo što je zbunjujuće/drugačije kod nekih auta

Citiraj Inesica prvotno napisa
    jedna je ona u kojoj je bedreni (donji) dio pojasa zašerafljen negdje u autu,...
    npr. u picassu je i bedreni dio pojasa učvršćen s kopčom (dakle pojas ima jednu fiksnu točku - iz krova (mislim) i dvije kopče s kojima ostvaruje još dvije točke vezanja)
    ako sam uspjela pojasniti

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    mislim da je upravo ovo što je zbunjujuće/drugačije kod nekih auta

Citiraj Inesica prvotno napisa
    jedna je ona u kojoj je bedreni (donji) dio pojasa zašerafljen negdje u autu,...
    npr. u picassu je i bedreni dio pojasa učvršćen s kopčom (dakle pojas ima jednu fiksnu točku - iz krova (mislim) i dvije kopče s kojima ostvaruje još dvije točke vezanja)
    ako sam uspjela pojasniti
    skroz jasno, vidla i taj primjer.

glavno da su tri u kojima je pojas spojen sa nekim čvrstim djelom.

dvije su samo ako je bedreni dio, recimo ko u avionima i srednji (treći) u automobilima
    tri su ovi naši u automobilima i recimo u malim (0-13 ili 0-10) autosjedalicama (u većini njih no ima ih i sa 5)
    5 točaka je u autosjedalicama 9-18 i u vozilima formule i automobilima za rallye

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    Moj fren ima ScenicII 1.6 (110 ks) iz 02/2000. i nema nikakvih problema sa montiranjem sjedalice na sredinje sjedalo (inače to sjedalo u njegovom autu ima i isofix).
    Svaki auto troši ovisno o načinu vožnje. Kada ga on vozi troši između 10 i 11 litara, a kada ga vozi njegova žena auto troši 6-7 litara; gradske vožnje.
    moj scenic je 2003. i na srednji sic smo montirali "malu" autosjedalicu (0-13). isofix su samo bocna sjedala, tako da je sad sjedalica tamo. OT glede potrosnje: prosjek 10 l, a na autoputu s klimom na 1, iznad 130 trosi litara brzina dijeljeno 10 - na 130 km/h 13 litara, na 140 km/h 14 litara, itd. (iznad 170 nisam isprobavala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naš je 2006. godište i troši po gradu s klimom 12-13l Prosjek također oko 10 l.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dižem prastaru temu. kupili novi auto i montirali as grupe I na sredini. radi se o bc axis , druga je kiddy infinity pro. s kiddy nemamo probelma. no, kad montiram axiss, uvijek mi nekako izgleda da naginje na jednu stranu, sjedalica se ne pomiče, čvrsto je svezana ali nekako naginje više na lijevo, koliko god mi pazili i mjerili i svašta dok ju montiramo. čak i kad ju montiramo pravilno, nakon nekog vremena opet naginje.

i u knjižici renault scenica sam neki dan pronašla neku stavku koja upozorava da se as ne vozi na srednjem sjedalu :confused: zna li itko išta o tome?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa, ja znam samo da bi trebala slijediti upute iz knjižice koju si dobila uz vozilo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj blala prvotno napisa Vidi poruku

i u knjižici renault scenica sam neki dan pronašla neku stavku koja upozorava da se as ne vozi na srednjem sjedalu :confused: zna li itko išta o tome?
    Pogledaj dobro da li piše AS ili određena grupa AS.(To ti je razlika, mi u Mazdi na srednje sjedalo nesmijemo staviti AS 15-36kg a ovu od 9-18 smijemo.)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ne mogu dokučiti ZAŠTO se na srednje sjedalo ne bi smjele stavljati AS? Mislim, nije da diram u ispravnost te odluke, odnosno naputka u uputstvima, ali ne mogu dokučiti potencijalne razloge.
    Mi ćemo uskoro kupiti automobil sa 3 reda sjedala i, ako zaista stoji (u uputstvima) da u sredinu ne ide AS, ne kužim po kojim principima može AS biti sigurnija ili sigurnije postavljena u 3. red nego u sredinu 2. reda...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

često se u treći red također ne smiju montirati sjedalice jer proizvođač ta sjedala zove pomoćnima :/

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas se u Mazdi 6 na srednjem sjedalu da izvaditi onaj kao naslon za ruke( ako dvoje ljudi sjedi) i objašnjeno mi je, da bi kod naglog kočenja on mogao pomaknuti booster. Zato tamo stavljamo 9-18 koja je jače učvrščena.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja još uvijek čekam da mi dostave upute vozila za S-Max.

Daddycool, znam za to s 3. redom sjedala, no često se pitam koja je onda alternativa? Mislim, ja imam (uvjetno rečeno, točnije je: imati ću) troje djece, potencijalno i četvoro i petoro. Imam i dva psa. U autu dnevno provedem, prosječno, 4 sata. Tražim od automobila vrhunske performanse, odličan izgled, laku prerasporedivost prostora... gledam aute već 6 mjeseci, iako novi automobil dolazi na red tek slijedeće godine.
    I još uvijek nisam pronašla ništa što bi zadovoljilo moje zahtjeve, osim S-maxa. Ovo sve drugo je ili ružno ili u neskladu cijene i kvalitete ili općenito jadno. I okej, shvaćam da su to moji osobni ukusi, ali sam spremna donekle zanemariti cijenu i izgled zbog performansi i interijera.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se u Mazdi 6 na srednjem sjedalu da izvaditi onaj kao naslon za ruke( ako dvoje ljudi sjedi) i objašnjeno mi je, da bi kod naglog kočenja on mogao pomaknuti booster. Zato tamo stavljamo 9-18 koja je jače učvrščena.
    ovo mi nema logike. pojas vozila je u oba slučaja taj koji mora odraditi posao zaustavljanja sjedalice i djeteta. kakva je onda razlika da li je to booster ili sjedalica grupe I?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi nema logike. pojas vozila je u oba slučaja taj koji mora odraditi posao zaustavljanja sjedalice i djeteta. kakva je onda razlika da li je to booster ili sjedalica grupe I?
    Ne bih znala, ali tako je u knjižici vozila.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nekad je srednje mjesto jednostavno preusko za montiranje autosjedalice.

Naslon za ruke je nekad kontraindikacija za postavljanje sjedalice grupe 0/0+ na takvo mjesto, da ne dode do sudara "naslona" i djeteta u pokretu sjedalice prema nazad ako dode do sudara. Treba pratiti upute proizvodaca.

Ako upute kazu ne stavljat, recimo, booster na odredeno mjesto, onda to vjerojatno znaci da su testirali auto s boosterom u toj poziciji i da zbog tko zna koje karakteristike konfiguracije tog auta i boostera, uvjeti sigurnosti nisu zadovoljen. A razloga moze biti mali milijun.

Sigurno ne bi rekli ne stavljajte sjedalicu na ovo mjesto tek tako. To ogranicenje im smanjuje atraktivnost vozila i bilo bi im u interesu ne imati to ogranicenje.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih znala, ali tako je u knjižici vozila.
    ma naravno, i to treba poštovati, ovo sam ja više kao svoju opservaciju iznio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •