Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: prijevoz male djece autobusom/vlakom

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno prijevoz male djece autobusom/vlakom

Ispricavam se ako je ova tema vec bila, ja sam trazila, ali sam samo nasla neke sitnice, no ne i pravi odgovor. Dali je moguce putovati sa djetetom mladjim od 6 mj. autobusom ili vlakom?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zašto ne bi bilo moguće?

Ja sam putovala s djetetom starim 4mj avionom, busom, vlakom, brodom, ...

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jel treba nest posebno za to, npr. ponjeti autosjedalicu ili tako nesto?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne.
    pošto niti u autobusu, vlaku, avionu, tramvaju... nema pojasa kojim bi autosjedalicu pričvrstila, nije ti potrebna jer nema od nje neke posebne koristi. treba ti za auto/taxi gdje dođeš s javnim prijevozom.

vozila sam se u autobusu koji je imao pojas u 2 točke (kao u avionu) ali to nije dovoljno da se učvrsti AS. autobus s pojasom u 3 točke nisam vidjela (možda postoji, pa tu bi eventualno AS mogla doći u obzir)

edit: u javnom prijevozu sam bebu najčešće nosila u marami ili vozila u kolicima
    Posljednje uređivanje od kajsa : 16.10.2010. at 18:01

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja se ne bi složio
    pogotovo za dijete od 6 mj.
    sigurnije je da je dijete u prikladnoj autosjedalici i pričvršćeno makar pojasom u dvije točke. u avionima i u autobusima je pojas u dvije točke manje više standardan tako da to nije problem. u vlaku pojaseva nema, ali je svejedno dijete zaštićenije u sjedalici nego da naprimjer prilikom naglog kočenja padne sa sjedala.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ja se ne bi složio
    pogotovo za dijete od 6 mj.
    sigurnije je da je dijete u prikladnoj autosjedalici i pričvršćeno makar pojasom u dvije točke. u avionima i u autobusima je pojas u dvije točke manje više standardan tako da to nije problem. u vlaku pojaseva nema, ali je svejedno dijete zaštićenije u sjedalici nego da naprimjer prilikom naglog kočenja padne sa sjedala.

ne znam za hrvatske vlakove (tj. znam) ali većina europskih vlakova ima pojaseve i dopušta montiranje AS.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Postoje neki autobusi koji imaju pojaseve, ne znam je li tako sa svima. Mislim, daleko je to od pojasa u 5 točaka, ali ide preko prepona, pa je bar nešto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •