Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: zubi općenito

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno zubi općenito

koliko prosječno zuba naraste u 1. godini? kako ih perete? ja mu dam onu bebsku gumenu četkicu pa onda on ko fol pere zube, ali to mi baš i nije najbolje rješenje. moj K. ima već 8 zuba i to mi se čini dosta s obzirom da svi oko nas imaju 2 eventualno 4. prvi su mi izrasli sa malo više od 6 mj. a zadnje donje dvojke izbijaju

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi imamo 9,5 mjeseci, 3 zuba i jedan u izbijanju. Peremo zubiće svaki dan, običnom malom četkicom za zube. Mališan jaaako voli četkicu pa otvara usta čim mu prilazim. Zubiće mu ja malo iščetkam, a onda mu ostavim četkicu da se poigra. Nisam sigurna, ali mislim da u prvoj godini izbijaju gornje i donje dvojke i jedinice, ali sve je to individualno, i vrijeme i redoslijed izbijanja. Ivanu je prva donja jedinica izbila kad je imao 6,5 mjeseci, druga dva tjedna kasnije. Gornja jedinica izbila mu je prije mjesec dana, a druga upravo izbija. Nekim bebama izbija više zubi od jednom. Znam djevojčicu kojoj je u 10 dana izbilo 8 zubića

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi imamo 10,5 mj i 7 zubeka, a sutra cemo vjerojatno imati 8

zanima me kada ide prava cetkica za zube i kalodont?
    vec malcu vidim naslagice koje gumenom cetkicom koliko toliko skinemo (a maramice za zube ne mislim koristiti), nego bismo radije presli na pravo pranje... naravno sve u skladu s vremenom.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me kada ide prava cetkica za zube i kalodont?
    Mislim da se pranje zubića pastom ne preporučuje dok dijete ne nauči ispljunuti pastu iz usta. Dakle, do tada nam ostaje samo mehaničko odstranjivanje naslaga mokrom četkicom

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nas mali je s 9mj imao 6 zubica i ubrzo smo poceli s njegovim pranjem, u pocetku samo vodom i neredovito cisto da vidimo hoce li cetkicu i nema problema, on bi stalno prao zube, posto mu sad jos i rastu onda mu pase valjda da mu peremo i stoji mirno i otvori usta, a sad ima 11,5 i peremo mu i s pastom (ima pasta od 0mj posebna se kupi, mi kupili). Mislim stavimo tako malu tockicu da ni nema sto pljunuti sa opet operemo mu zubice pa smo mirni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •