dakle, situacija ili scena je sljedeća.
P. je naručena kod dermatologa, ništa opasno ni strašno, trebamo pregled.
obzirom da je bila naručena u 16:20 morala sam prvo I. uzeti iz vrtića jer ju nije imao tko dignuti osim mene.
dolazimo u ambulantu sa 7 minuta zakašnjenja.
čekaonica prazna, ja pokucam i izađe doktorica: Vi ste?
ja: dobar dan, mi smo xyz, malo kasnimo, gužva na cesti...
dr: joj gospođo koliko vi kasnite, nije to malo. dajte uputnicu.
dok je uzimala uputnicu kaže: samo mama i jedno dijete mogu u ordinaciju.
ja u prvi tren nisam skužila o čem priča.
nakon minutu izađe van u čekaonicu i kaže: ajmo mama i P unutra.
ja primim I. (kojoj su 2 godine) i krenem unutra prema sobi od sestre, a doktorica će: jeste vi gluhi, samo vi i jedno dijete!
ja u čudu: Ne očekujete valjda da ću dijete od 2 godine ostavit samo u čekaonici?
dr: to je gospođo vaš problem, ja ne primam više od jednog pacijenta istovremeno.
ja: ali ona nije pacijent , ona je dijete koje je samnom.
dr: to je vaš problem, ja sam vam rekla. imam ja i druge pacijente koji čekaju, ili idete ili ne idete unutra.
čekaonica i dalje prazna.
ja: mogu li barem ući unutra u sobu od sestre da vam objasnim zašto smo uopće došli?
dr: vi i P. možete.
ja: ok. ovo nema smisla, molim vratite mi uputnicu.
dr: kako god hoćete.
i tako dalje...dok nismo na kraju došli do toga da se nju ne tiče ima li ko meni čuvati dijete ili nema, da ona nije socijalna služba....
naravno, odmah sam zvala ravnatelja DZ-a, ali ona nije djelatnik doma zdravlja nego je ugovorni zdravstveni...što već, tj odgovara ministarstvu i hzzo-u i ravnatelj joj nemre ništa iako ja nisam prva koja zove radi nje.
ministarstvo kao nema pojma kome da se ja žalim (bar ne oni na bijelom telefonu),
ima li tko kakvu ideju kome se žaliti. njen postupak bi mi bio jasan da sam došla na zaraznu, pa tamo sigurno ne bih pustila zdravo dijete uopće, ali ovo mi je bio totalni šok, a i sam nastup: "to je vaš problem" je mislim previše bezobrazan.