Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kome upititi žalbu na odnos liječnika prema pacijentu?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno kome upititi žalbu na odnos liječnika prema pacijentu?

dakle, situacija ili scena je sljedeća.

P. je naručena kod dermatologa, ništa opasno ni strašno, trebamo pregled.
    obzirom da je bila naručena u 16:20 morala sam prvo I. uzeti iz vrtića jer ju nije imao tko dignuti osim mene.
    dolazimo u ambulantu sa 7 minuta zakašnjenja.
    čekaonica prazna, ja pokucam i izađe doktorica: Vi ste?
    ja: dobar dan, mi smo xyz, malo kasnimo, gužva na cesti...
    dr: joj gospođo koliko vi kasnite, nije to malo. dajte uputnicu.

dok je uzimala uputnicu kaže: samo mama i jedno dijete mogu u ordinaciju.
    ja u prvi tren nisam skužila o čem priča.
    nakon minutu izađe van u čekaonicu i kaže: ajmo mama i P unutra.
    ja primim I. (kojoj su 2 godine) i krenem unutra prema sobi od sestre, a doktorica će: jeste vi gluhi, samo vi i jedno dijete!
    ja u čudu: Ne očekujete valjda da ću dijete od 2 godine ostavit samo u čekaonici?
    dr: to je gospođo vaš problem, ja ne primam više od jednog pacijenta istovremeno.
    ja: ali ona nije pacijent , ona je dijete koje je samnom.
    dr: to je vaš problem, ja sam vam rekla. imam ja i druge pacijente koji čekaju, ili idete ili ne idete unutra.
    čekaonica i dalje prazna.
    ja: mogu li barem ući unutra u sobu od sestre da vam objasnim zašto smo uopće došli?
    dr: vi i P. možete.
    ja: ok. ovo nema smisla, molim vratite mi uputnicu.
    dr: kako god hoćete.

i tako dalje...dok nismo na kraju došli do toga da se nju ne tiče ima li ko meni čuvati dijete ili nema, da ona nije socijalna služba....

naravno, odmah sam zvala ravnatelja DZ-a, ali ona nije djelatnik doma zdravlja nego je ugovorni zdravstveni...što već, tj odgovara ministarstvu i hzzo-u i ravnatelj joj nemre ništa iako ja nisam prva koja zove radi nje.

ministarstvo kao nema pojma kome da se ja žalim (bar ne oni na bijelom telefonu),

ima li tko kakvu ideju kome se žaliti. njen postupak bi mi bio jasan da sam došla na zaraznu, pa tamo sigurno ne bih pustila zdravo dijete uopće, ali ovo mi je bio totalni šok, a i sam nastup: "to je vaš problem" je mislim previše bezobrazan.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda liječničkoj komori?

I kako to ministarstvo nema pojma kome da se žališ? Muljaju.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hrvatskoj liječničkoj komori

Probati naći nekoga neutralnoga tko je svjedočio incidentu jer je moguće da će sestra (ako poželi istinito svjedočiti) biti u neugodnoj poziciji kao zaposlenik doktorice.

Ukoliko misliš da se sestra ponašala neprofesionalno/ neetično, prigovor uputiti Hrvatskoj komori medicinskih sestara.

Ne znam koja je šansa da će Komore izreći kakvu mjeru, ali dotične će barem posvjestiti da takvo ponašanje ne mora proći bez reakcije.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čekaonica je bila prazna, kako da nađe svjedoka?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Netko iz susjedne čekaonice, ukoliko je rasprava bila glasnija.
    Spremačica.
    ...

Napisala sam probaj, ne?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam postoji li neki pravilnik o neprimanju majke s dvoje djece u ambulantu, ali mi je potpuno jasno koliki bijes izaziva ovakva nepotrebna, bezosjećajna i nekulturna reakcija. Baš Komoru briga za takve detalje, to je njima minorna stvar. Bojim se da je javno objavljivanje imena i prezimena liječnice jedini način da dotična malo porazmisli je li baš tako trebalo reagirati. Naravno uz neanoniman potpis.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam postoji li neki pravilnik o neprimanju majke s dvoje djece u ambulantu, ali mi je potpuno jasno koliki bijes izaziva ovakva nepotrebna, bezosjećajna i nekulturna reakcija. Baš Komoru briga za takve detalje, to je njima minorna stvar. Bojim se da je javno objavljivanje imena i prezimena liječnice jedini način da dotična malo porazmisli je li baš tako trebalo reagirati. Naravno uz neanoniman potpis.
    veliki X

Od samog čitanja mi se kosa digla na glavi, a kamoli da sam u takvoj situaciji.. Iako bila sam u sličnoj i razmišljala hoću li doktoricu dati u novine.. Na kraju nisam jer mi je dijete bilo prebolesno da bi se bavila ljudima koji to ne zaslužuju..

Nadam se da će netko ipak reagirati na takvo neljudsko ponašanje..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 15.09.2010. at 22:24

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da puno ime i prezime npr ovdje na RODI dovoljno da tu takozvanu dermatologicu raskrinkate.
    Njena neljubaznost zaslužuje da je nitko više ne possjeti pa neka gubi pacijente,a ona bez njih nemože.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemam konkretan odgovor, ali pročitano me šokiralo, kaj si ta dr. dozvoljava...

Ta vjerovatno nema ni kučeta ni mačeta, a kamoli djeteta ili unuka...užas.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih to prijavila djecjoj pravobraniteljici, prava oba djeteta bila su ugrozena. Odbila je napraviti lijecnicki pregled djeteta koje je njoj upuceno od pedijatra, sve dok se drugo, dvogodisnje, ne ostavi vani u cekaonici, a vidjela je jasno da bi ono tada ostalo samo.

Edit: mislim da bismo se mogle suzdrzati od vrijedjanja doticne doktorice. Njen postupak je za svaku osudu, ali nema smisla baviti se njenim osobnim zivotom.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 15.09.2010. at 23:41

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dječja pravobraniteljica je isto dobar uzbor.
    I dalje mislim da bi trebalo stvar prijaviti HLKomori koja se bavi i etičnošću ponašanja svojih članova.

Mislim da bi novine trebale biti neka daljnja mjera, a ne prva.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

šokirana postupkom liječnice, uopće neiznenađena nemogućnošću žaljnja na istu. Nažalost, to je hrvatska stvarnost.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zgrožena sam, rijetko odvratan postupak

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kako sam se ja sad uzrujala čitajući ovo
    ja bi to prijavljivala svim koji bi me htjeli saslušat
    dakle sve institucije, na kraju ako ne uspije - novinarima
    nema šanse da bi joj to prošlo tako olako

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nažalost svjedoka nemam, jer medicinske sestre taj dan nije bilo, doktorica je bila sama, a u ambulanti i čekaonici nije bilo nikog osim nas tri.

ja usitinu ne bih digla frku oko toga da je ona postupila drugačije, da je barem rekla: čujte, nemožete sa obje unutra, ako nije ništa hitno dat ću vam drugi termin kad možete doći sami s djetetom. niije me toliko iživcirala činjenica da nemože dvoje djece unutra, nego taj nastup i način na koji je to napravila.
    obzriom da smo bili sami, mogli smo ući unutra kod sestre, da joj objasnim zašto smo došli, pa bih ja pričekala vani sa I., a P da bude kod nje na pregledu, jer P ima 8 godina i nije toliko mala da nemože sama podignut rukaviće i nogavice i pokazat te ubode zbog kojih smo došli, ali ova je kategorički odbila mene pustit kroz vrata sa njih dvije.

njeno ime ne bih objavljivala na forumu, zbog samog foruma i udruge Roda, da se ne bi dotična doktorica javila pa počela nešto prijetit Rodi, a i mislim da to ne bi pomoglo, htjela bih se obratit onome tko je njoj direktno nadležan.

iskreno rečeno, ja sam do sada izuzevši slučaj doktora na mom porodu sa svim lječnicima imala fantastična iskustva. od kad sam bila dijete i mog prvog pedijatra, preko školske i opće medicine, pa dvije operacije...sve 5. zbilja nisam nikad na neke probleme naišla, a nisam nikad nikome od njih donijela nikakvu ni kovertu ni bonbonijeru. Zato me šokiraju ovakvi postupci. I iskreno rečeno, da nisam bila sa djecom to ne bi tako završilo, ali radi njih dvije nisam htjela izazivati veće probleme.

čak me I. kad smo nakon par dana vodili P. u Laginjinu pitala: Mama, a ne idemo valjda opet kod one dotkolice što je vikala na nas?

I da, da ipak ima svjetlih primjera, kad sam zvala ravnatelja DZ-a i rekla što se desilo, obzirom da mi nisu mogli pomoći na drugi način, napravili su to da je njegova tajnica nazvala u Laginjinu i naručila nas za pregled dva dana iza tog incidenta kod jedne stvarno drage, mlade doktorice i gdje smo pregled obavili bez ikakvih problema.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bleeda - savjetujem i tebi i svima da se učlanite u linkanu udrugu, prvo uvijek možete dobiti savjet, drugo na taj način sami sebi pomažemo da se takve stvari ne dešavaju http://www.pravapacijenata.hr/.
    I ja sam zvala ministarstvo i HZZO i svašta nešto, ali tek sam kod njih dobila pojašnjenje i savjete. Nažalost, može ih se dobiti samo na telefon ili mobitel, nemaju love za prostor , ja bih valjda tam stalno visila

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja i dalje mislim da trebaš napisati pismo Komori

zabranjivanje ulaska mlađeg djeteta u ordinaciju je bitno kršenje holističkog pristupa malom bolesniku/ obitelji.
    da se radilo o bolnoj proceduri, ginekološkom pregledu ili zaraznosti starijeg djeteta mogli bi razmišljati o tome da je u interesu mlađeg djeteta da ne ulazi.

ako budemo zauvijek ne reagirali na ovakve stvari, nikada neće doći do promjene.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    ako budemo zauvijek ne reagirali na ovakve stvari, nikada neće doći do promjene.
    potpuno se slažem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •