Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako objaviti sretnu vijest o rodenju djeteta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako objaviti sretnu vijest o rodenju djeteta?

Tu ne mislim na telefonske pozive tipa "Rodila je!", nego na obicaje koji prate rodenje djeteta. Ma znate ono: koji kolaci, plava ili roza trakica na vratima kuce, cestitke prijateljima sa fotografijom prinove i najuzim podacima tipa porodajna tezina, vrijeme poroda itd.

Naime, mi bi htjeli nekako oznaciti rodenje nase bebice (jos ne znamo jel cura ili decko), ali ne znamo nista u vezi obicaja oko toga.

Pa vas molim da se eto ovdje raspisete kako se to kod vas radi bez obzira na geografsku sirinu i duzinu!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja nemam pojma kakvi su obicaji,al mi smo poslali familiji slikicu sa podatcima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi nemamo nista takvo. kad se rodila, obavjestavali smo ljude sms-om i mms-om, nesto smo i telefonirali, onima daleko smo poslali prve slike...

nismo kitili stan, nitko nam nije ni dolazio prvih mjesec dana.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam ostavila mm-u popis koga mora nazvati i na kraju sama sms-ala dok sam ležala ona dva sata. nisam mogla zvati jer je bilo 5 ujutro.

moji starci su obavili telefoniranje široj obitelji.

i to je bilo to.

kasnije smo iz svakog razvijenog filma napravili par slika za bake, dede, prabaku, pradedu i tetu koja ne živi u zg.

doduše, mi ni za vjenčanje nismo slali pozivnice a kamoli pripremali zahvalnice i poklončiće. :belj:

Početno

ovisi o tvojim željama...
    na vrata kuce(stana) mozes staviti rozu ili plavu masnicu, ja sam kupila rozu za auto kad mm dodje po nas u rodiliste,a kolace nisam radila nikakve posebne....

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nekim djelovima lijepe naše, postoji neki zagorski običaj gdje na ulicu napišu patak ili gusak tak nešto, sa strelicama prema kući oko koje su pobacali jako puno perja.
    izgleda, onak, čudno
    e, da i neko strašilo zna visiti na stupu. :shock:
    nisam ziher kaj im to znaći ali često vidim kad se vozim prema varaždinu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja vidjela Racak, Racan...
    svugdje je drugačije

Početno

U NL postoji nekoliko bas lijepih obicaja. Kad se beba rodi stan uvijek bude prekrasno ukrasen, osobito prozori (nekome je to kicasto, meni je bas super) raznim rastezljivim (roza/plavim) natpisima, slicicama, ukrasima... Cesto se moze vidjeti i roda od kartona (u prirodnoj velicini) sa zamotuljkom u kljunu, kako stoji ispred kuce.

Kao obavijest o rodjenju prijateljima i obitelji (ili kome vec hoces) salju se Geboortekaartjes (neka vrsta cestitki, koje roditelji cesto znaju sami napraviti, stave slicicu bebe, osnovne podatke, vrijeme kad ih se moze posjetiti itd).

Posjetiteljima ili onima koje se zeli pocastiti (napr. kolege na poslu, djecu u vrticu/skoli/igraonici) se obicno nudi http://www.bibabebie.nl/10000096bb0826c01/100000963e11dfb03/]beschuit met muisjes[/url] (ovo na slici je svijeca, imitacija) - radi se o okruglom dvopeku (promjera 10cm) koji se namaze margarinom/maslacem i posipa ukrsnim mrvicama (sjemenke anisa prelivene secerom u bijelorozoj ili bijeloplavoj varijanti. Postoji i bijelonarancasta varijanta, no njome mozete castiti jedino ako vam je dijete prijestolonasljednik. Ili ako zeliti proslaviti rodjenje istog).

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi nismo ništa posebno,još iz rodilišta svim poznatima SMS i naravno koja slikica na MMS + muž od kuće telefonom najbližima!! nakon dolaska kući svima još slikice mailom.i to je to!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je MM napravio doček tako da je ukrasio dnevni boravak onim visećim ukrasima za rođendane i slavlja, a na šank i stol je poslagao plišance i stavio im isto one rođendanske kapice na glavu.

Prijateljima i rodbini smo javili telefonski ili SMS-om, nešto ja, nešto MM

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni baš fale kod nas ovakvi običaji kakvi su recimo u NL, a također i prije nego se beba rodi, "slavljenje" trudnoće i ulaska žene u majčinstvo.
    Neke kulture imaju baš lijepih običaja za to.
    Npr., moja sestra je kad je bila trudna poslala svim svojim bliskim prijateljicama, i ženskoj rodbini po komadić identične krpice na koju je zamolila da po svojoj želji nešto oslikamo bojama za platno, izvezemo, izradimo, kako tko želi.
    Na kraju se to sašilo u jedan mali posebni prekrivač kojeg sada moja nećakinja ima za uspomenu za cijeli život.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije poroda kupila oko 30 jednakih čestitki ( s baby motivom) i pripremila tekst. Iz Nizozemske smo dobili jednu Geboortekaartje pa smo i mi željeli nešto slično.
    Te čestitke sam poslala cijeloj obitelji i prijateljima kao obavijest o rođenju bebe.

U tekst sam naknadno ubacila ime, datum i sat rođenja, težinu i visinu, a na kraju naša imena, adresu, telefone, mailove. Tekst sam isprintala na čestitke i bilo je sve začas gotovo. Bliža familija je čak dobila i slike s poroda i prvih dana.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    moja sestra je kad je bila trudna poslala svim svojim bliskim prijateljicama, i ženskoj rodbini po komadić identične krpice na koju je zamolila da po svojoj želji nešto oslikamo bojama za platno, izvezemo, izradimo, kako tko želi.
    Na kraju se to sašilo u jedan mali posebni prekrivač kojeg sada moja nećakinja ima za uspomenu za cijeli život.
    Meni je ovo prekrasno

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo slali sms, nista posebno.
    Nakon izlaska iz bolnice svaki vikend imali smo posjete....pa se znalo zameziti, popiti....

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim tekst za sms je bio kratak tipa "Kristijan je tu, salje vam pusu" i sl.

lubenica

Početno

Ovo nije za rođenje već za malo kasnije ali mi je baš super. Mi smo dali prijateljima u nizozemskoj da nam pozlate (može i u srebro ili broncu) ivinu prvu cipelicu. Na njoj piše njeno ime i datum rođenja. To je kod njih navodno običaj i većina to ima. Možda neki od nas i imaju svoje prve cipelice ali rijetko (barem ljudi oko mene) a ovako će ju sigurno imati cijeli život kao lijepu uspomenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •