Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: GV i plod manji nego treba biti

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno GV i plod manji nego treba biti

Danas sam bila na UZV.

Srce kuca, to je najbitnije...ALI....GV i plod su dosta manji nego što bi trebali biti po danu trudnoće. Ja sam službeno 7+3 danas, no obzirom da znam da je ovulacija kasnila oko 5 dana, onda sam 6+5. A GV je 8,7 mm, plod 1,2 mm, što je ok za 5+5 tj. po UZV mjerilima.

Doktorica kaže OK je to, naravno, kaže, ne može mi garantirati ništa jednako kao što mi ne može garantirati i da je u dan točno, ali klima glavom gore-dolje kad ja pitam jel to ok.

Znam da ne mogu niš promijeniti, ali svejedno me nekako to sad zabrinulo. Kako to da je plod tako mali, isto kao i GV?

Je li tko od vas imao sličnu situaciju i kako je to završilo? Ne znam što mogu očekivati za dalje...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je u prve dvije trudnoće plod bio od samog početka za 2tj manji po uzv-u od datuma ZM.....
    Sve je bilo u redu, rekla je ginica daje bila kasnija ovulacija, a i moji ciklusi su od 30-45dana...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubo, jel ti doktorica baš rekla dosta manji ili je to tvoje tumačenje?

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Bubo, jel ti doktorica baš rekla dosta manji ili je to tvoje tumačenje?

Doc je samo rekla Maaaaali je!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali onda ti je rekla da je to ipak ok?

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kaže ok je.

Nekako si mislim, da je kritično, naručila bi me valjda opet za tjedan dana, a ne za 3. Inače je doc vrlo temeljita....

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a 100% si sigurna da znaš kad ti je bila ovulacija? nije moguće da je bila još kasnije?

meni je recimo ovulacija u dobitnom ciklusu bila jako kasno i prema računanju od ZM, plod je manji za skoro dva tjedna, ali ja znam kad mi je bila ovulacija tako da se nisam zabrinula u vezi toga

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad sam bila T, otišla sam na 1. uzv pregled sa 8 +3, a po dimenzijama bebe ispalo je da sam 6+1 gdje je beba bila velika točno 1 cm!!! a sad je ta beba 3ogodišnjak od 105cm i 20 kg i svi misle da je 4,5 godišnjak ili 5ogodišnjak, koliko je velik i rječit
    draga Buba, NE BRINI SE!!! opusti se, s bebicom je sve OK. pogotovo ako je curica one su sitnije i krhkije

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

BubaSanja, ne brini se! Ti sada nista ne mozes napraviti osim da mazis svoj trbuscic i svoju bebicu unutra. Tvoje pozitivne misli pomoci ce i tvojoj mrvici da i dalje raste i razvija se!
    A to s tjednima trudnoce......
    Meni je u prvoj bilo stalno dva tjedna minus, pa ovako po UZ, a onako po ZM i na kraju sve ispalo super, malac ko od gore odvaljen .
    Sada sam po ZM trudna 18 tj, a po UZ oko 17, ali se ja uopce ne zabrinjavam, znam da ce sve biti ok.
    A i ako se doktorica nije ozbiljno zabrinula...........kao sto sam rekla, samo pozitivno naprijed!
    I sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u prošloj trudnoći i meni je beba bila manja za 2 tjedna, rodila se u 40.tjednu, ali po veličini je odgovarala 37. tjednu (što je uzrokovalo neke problemčiće, ali sve u svemu je sad jedna krasna zdrava djevojčica). samo se odmaraj što više, lezi na lijevom boku i sve bude ok. i konačno, stigne još narast i prerast "vršnjake"!

i u ovoj trudnoći mi beba nije " po mjerama, opseg glavice je manji za dob isto 2 tjedna, ali bože moj, bitno da je to jedna lijepa mamina pametna glavica, ma koliko velika ili mala bila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Godinama čitam razno razne forume i na ovom sam neko vrijeme i valjda sam 1000 puta naišla na ovakve i slične teme...molim te ne brini, pogotovo u ovako ranim trudnoćama mjere jednostavno uzmi sa rezervom, mazi bušu i uživaj...događa ti se opet nešto predivno....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U prvoj trudnoći - 4 dana po uzv-u, u drugoj + 4 dana po uzv-u. A ciklusi uvijek redoviti - 31 dan.
    Kako je završilo? Veliki i zdravi M i S. M rođen sa 41,3 - 3870 gr, S sa 42 - 3930 ( po menstruaciji ).........

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

BubaSanja, NE BRINUTI!!!

znam da je lakše reći nego učiniti, i ja sam prije TOČNO godinu dana iste te brige brinula i ludila - premali plod, prvi dan zadnje menge, nešto nije u redu, doktorovo značajno klimanje, pa ne može naći otkucaje srca jednom drugi puta....noćna mora! dva liječnika imaju dijametralno suprotne UZV rezulate itd......

a sada eno ga spava - od danas vlasnik prvoga zuba!!!

opusti se, jer sve je u redu. pusti dane i računanje.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima na podršci!

Mene brine jer je GV prije 2 tj bila 3,1 mm što je po UZV mjerilu veličina za 5 tj, a sad, 2 tj. kasnije, GV je 8,7 mm, što je po UZV mjerilu veličina za 5+5 tj. Kako je tako malo narasla??? To me brine...

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

BubaSanja, jesi vadila betu? ako se beta uredno dupla, to bi ti moglo otkloniti sumnje i umiriti te

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    BubaSanja, jesi vadila betu? ako se beta uredno dupla, to bi ti moglo otkloniti sumnje i umiriti te
    Vadila sam na početku trudnoće i duplala se ok. Nakon toga više nisam.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako se ne varam, kod tebe je sve malo kasnilo, i beta nije bila velika, ali se pristojno duplala, pa pretpostavljam da je riječ o kasnijoj implantaciji i sve može biti sasvim O.K. Ja imam loše iskustvo s GV i plodom koji je zaostajao, no vidiš da je dosta slučajeva sličnih tvom i trudnoće su bile uredne.
    Mislim da se ne trebaš sekirati, u tako ranim tjednima ionako ne možeš ništa učiniti, uostalom naručila te tek za tri tjedna, da misli da je tako loše, naručila bi te za tjedan dana.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se ne trebaš sekirati, u tako ranim tjednima ionako ne možeš ništa učiniti, uostalom naručila te tek za tri tjedna, da misli da je tako loše, naručila bi te za tjedan dana.

definitivno. kod mene nije bilo ok pa me naručio za tjedan dana. ne bi ona dozvolila da joj se šečećeš okolo sa neurednom trudnoćom bez nadzora 3 tjedna.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je od samog početka trudnoće plod bio manji za dva tjedna po UZV. Rodila sam 3 dana prije termina po ZM, ali beba je bila za 38+1 po UZV. A sada je prava velika mamina cura!!

Rekli su da sam imala kasniju ovulaciju pa je zato došlo do razlike.
    Posljednje uređivanje od TinaB : 20.09.2010. at 15:05

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost, beta je u padu, a bebino srce jako slabo kuca. Situacija je vrlo jasna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajoj
    jako mi je žao

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

draga BubaSanja, jako mi je žao. drži se sada.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

iskreno mi je žao!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bubice draga iskreno mi je žao. Drži se.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ajoj draga baš mi je žao...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •