Stranica 10 od 18 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 897

Tema: Micanje bebe

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jučer ginekolog na kontroli reako da pokušam brojiti pokrete bebe od 19 -21 sat
    ja sam se ogradila rekavši da je moj bebeć još uvijek najpokretljiviji kad pođem na spavanja
    a kad sam se dans skoncentrirala na brojenje pokreta nakon 50 mi se više nije dalo brojati da ne povjeruješ

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    meni ce to taaaaako faliti
    O DA I FALI MI!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni ce to taaaaako faliti
    O DA I FALI MI!!!
    zato imaš slatka buđenja i kakicu i piškenje i cicanje i slatke grimasice...a malešna ti je preslatka!!! :D

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hehehe malena zapiša sve zivo cim joj skinem pelenu

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BebaBeba preslatka ti je malena

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Falaa

I da, ista je ko i u trbuhu - štuca stalno, a aktivna je cijeli dan a noc spava ko bubica! Ma isto isto sve!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure koliko vam jest ili vam je bilo neugodno kad bi bebica sjela na mjehur? Moj mi se Špiro svako par dan navali ko sivonja, i imam feeling da moram pipi ali kad odem par kapi i to je to. Nikako mi ne bude ugodno kad je na mjehuru. Danas je jedan od tih dana

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni se odjednom naglo pripiški, kao da ću u gaće, i isto tako taj osjećaj prođe odmah u trenu.
    znam da mi se maleni naslonio ili me dirnuo po mjehuru

inače i ja muku mučim s učestalim piškenjem, non stop na wc-u po par kapi.
    a to tak mora bit

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A meni baš feeling kao da je sjeo pa pritišće, prođe nakon par sati...a evo ga sad gura nogicama u trbuh

Fascinantno mi je da ga več jedno 3 tjedna osječam kao da je baš velika beba...zadnjih tjedan-dva svaki dan skoro po cijeli dan, smiri se prikvečer i onda opet krene oko 04...nisam pitala dok. gdje mi je posteljica, moguće da je ozada kad je to tako jako...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je posteljica sprijeda i mislim da to nema neke veze, jer i meni od rane trudnoće mali jako pritišče mjehur i to tako da masu puta nisam niti stigla do WC-a, već da prostite otišlo u gaće, a sad pri kraju kao horor kad glavom počne gurati, imam filing da će mjehur, vodenjak i on zajedno van ko špriher.

princessmo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam prvi put bebicu osjetila u 18. tjednu (prva mi je trudnoća) i toliko mi je bilo nestvarno i posebno da nisam mogla vjerovati. Sad smo u 19.tj i mm je prije dva dana isto dobio "udarac", nismo mogli zaspati od uzbuđenja! :D

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

princessmo poznat mi je taj osijećaj
    a i sad je najaktivniji po noći kad se treba ići spavati
    gurne nogicama i ne pušta po par min.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lupkanje se pretvorilo u neko pomicanje i vječno rolanje po trbuhu, a bome sada ima i snage u tim udarcima

princessmo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moj se bonkas javi uglavnom navečer, kad ležim na leđima...ali ne svaku večer! a ja jedva čekam da počne tulum iako znam da će mi sad sve trudnice koje broje još sitno reći da žale za ovim "mirnijim" vremenima...

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

noćas me je tako jako lupio u jajnike da sam jauknula i probudio me je
    taj mali ne da ima snage u nogama već sad i rukama boksa
    ne znam da li mu više smeta moje spavanje na lijevom ili na desnom boku

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naš Špiro je mene sinoć opalio par puta tako jako dole, da sam zvijezde prebrojala, i baš mi je bilo neugodno. Meni nije jasno kako tako mala beba može tako jako odjedanput udariti :?

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imam i ja jednog malog nogometaša :D Prvi put se javio u 17. tjednu, a sada već ima i ustaljene periode kad je najaktivniji. Nekad se zna toliko okretati i udarati da se vidi kako mi se stomak miče. Još je mali, pa mi se još uvijek nije dogodilo da me udario toliko da me zaboli. Uživam i jedva čekam kad će krenuti s igrom

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, znima me da li su se vaše bebe smirile pri kraju trudnoće?

Naime, ja sam u 32. tjednu i nekako ga sve slabije osijećam.
    Prije je bio aktivan i pokreti su se vidjeli kroz trbuh, a sada ko da ga ni nema ....
    Tužna sam i zabrinuta, je li to normalno?

Čitala sam a bi u ovome tjednu pokreti trebali biti najintenzivniji, a da se može desiti da se beba prestane micati tek neposredno prije poroda... jel imam razloga za brigu ili je i to sve individualno?

Molim vas vaša iskustva...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Paio u slucaju da bebu bas ne osecas nikako nekoliko sati ja bih ti preporucila da se javis doktoru. A ako se malo primirio mislim da nije strasno moj S. je isto tako imao faze pred kraj da je dosta mirovao ali kao sto i sama kazas individualno je.

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

paio moguće da se bebica malo primiri meni je recimo ima par dana samo se javila par puta u danu a nije bilo tog rastezanja po trbuhu kao i inače a već sutra ponovno krenula u akciju

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I da svakako mislim da ako si napeta onda i beba mirnija. A svakako da si olakšaš bolje odi dr nego da se nerviraš

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Paio, ja sam u 28.tjednu i već duže vrijeme mogu reći kad beba spava, a kad se rita. Razdoblja kad ju ne osjetim znaju biti po 5-6 sati, jednom se sjećam da ju skoro cijeli dan nisam osjetila. A inače je jako živa i skače po buši kad je "budna".

Ako se ti generalno dobro osjećaš i nemaš nekih drugih problema (ja pak stalno gledam u gaćice, strah me da ne vidim nešto roskasto :? -nemoj me pitat otkud mi ta paranoja), ja vjerujem da ti je beba ok i da samo spava.

Sigurno je sve u redu...

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Slažem se sa činjenicom da se zbog moje paranoje i nervoze maleni umirio... Javi se on tu i tam, samo što to nisu onako jaki pokreti kakvi su bili prije cca tjedan dana.
    Možda mi samo fali da ga osjetim onako jako i da mi kaže: Mama, tu sam, ne brini!"
    Jedva čekam da ga zagrlim...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma i moj maleni se primirio.
    U 34 tjednu sam.
    Sad mi je i trbuh tvrđi i nekako napuhaniji, popunjeniji.
    Očito se maleni zbuckao pa i nema baš mjesta za akrobacije.
    Isto sam na granici da se brinem, ali onda sama sebi kažem da je sve ok i da izdržim do idućeg pregleda za dva tjedna.
    Tko će toliko čekati samo ne znam :/

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Cure koliko vam jest ili vam je bilo neugodno kad bi bebica sjela na mjehur? Moj mi se Špiro svako par dan navali ko sivonja, i imam feeling da moram pipi ali kad odem par kapi i to je to. Nikako mi ne bude ugodno kad je na mjehuru. Danas je jedan od tih dana
    Ovaj moj sedi na tom mestu od samog pocetka...pa trckam na wc svaki cas. Najgore mi je nocu, kad se besika skroz napuni, a mene probudi neki skok po njoj. E, onda skacem i trcim, da ne bi bilo pi-pi u krevet...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja se sjećam sa E pred kraj trudnoće(recimo 7mj na dalje) kad bi ležala na desnom boku sve bi bilo ok i micala se normalno ali kad bih ja legla na lijevi bok ona bi pomahnitala i udarala bi me nečuveno! :shock: imala sam osjećaj da joj nešto ne paše ili kao da joj jako smeta i ona bi me divljački ritala i udarala dok ja ne bi promijenila položaj(od bolova i neugode) i onda bi se primirila i opet bi bilo sve ok.bila je stalno na mjehuru i salno sam bila na WC-u.
    sjećam se jedne posebno neugodne epizode kad mi se nogama i guzom uprla u ošit i pritisnula mi pluća.bio je to prestrašan osjećaj,nisam mogla udahnuti,činilo mi se da ću se svaki čas ugušiti.i ona upire gore ,a ja rukom guram nju(trbuh) dolje prema mjehuru-i nakon jedno 15-20 min je popustila i spustila se(možda se dijete htjelo protegnuti ) i ja sam opet mogla disati.sve ostalo u usporedbi s tim je bilo piece of cake.ovo je bilo prestrašno.
    i slažem se da bebe nastavljaju ritam iz trbuha kad se rode npr.E je uvijek bila aktivna oko 2-3 ujutro-i u 2:30 mi je pukao vodenjak i sve je krenulo ozbilnije,a ona se do godinu dana budila svaku noć u 3 i tražila jesti,poslije piti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako je tako onda sam ja naj**** Špiro je miran jedno sat vremena pa par sati tulum i tako cijeli dan! Doduše po noći miruje.
    Doktorica govori da je još na zadak, zato i lupa ko sivonja, sad mi je več dobro protresao sve organe, a jučer su me u jednom trenu bubrezi zabolili mislila sam da ču riknut. Moguče da se ili on nekako nakeljio ili se sve širi pa se stišču, jadni moji bubrezići nemaju mjesta

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    lupkanje se pretvorilo u neko pomicanje i vječno rolanje po trbuhu, a bome sada ima i snage u tim udarcima
    Mi smo sada u 21.tjednu a lupkamo se od 16.tjedna
    Gornji citat u potpunosti potpisujem i stvarno tako su mali al kad opale...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    i slažem se da bebe nastavljaju ritam iz trbuha kad se rode
    Ako je tako ja sam dobrano nagrabusila s mojim pišonjom... U jutro je prvi budan... 5, 6 sati i evo ga kotrlja se lijevo desno kao lud, preko dana većinu budan malo miran i navečer oko 20h kreće akcija i do 02h nema stajanja...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure koliko vam jest ili vam je bilo neugodno kad bi bebica sjela na mjehur? Moj mi se Špiro svako par dan navali ko sivonja, i imam feeling da moram pipi ali kad odem par kapi i to je to.
    Meni je u ovoj trudnoći tako svaki dan... i noć. Noću se budim svako dvije ure (uglavnom neparne sate, 1, 3, 5, 7) i idem na WC. Po danu, ako npr. sjedim čim se dignem mi se piški. Bez obzira jesam li upravo došla iz WC-a i sjela. U prvoj trudnoći mi nije bilo tako.
    A ovaj drugi bebac je i puno aktivniji, stalno se miče, noću, danju... Jedino, ni u prvoj ni u ovoj trudnoći me nikad beba nije "udarila" tako da me zaboli. Uvije su to lupkanja i rastezanja. I M. i nova beba su se rastezali i pritiskali me ispod desnog rebra, to ne boli, ali je onako neugodno i ne mogu "normalno" pogrbljeno sjedit, nego se moram ispravit .

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zato ja svojemu Lupku puštam uspavanke svaku večer kako bi skužio da je vrijeme za spavanje, nekad upali nekad ne

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tri sata je jucer lupala bez prestanka. u jednom trenutku sam imala osjecaj da ce mi izaci kroz grlic....i danas me cijela utroba nekak boli i zateze..kaj je moguce da je to od lupanja? malo se cak brinem :/

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moja cura najviše voli bockati mamu po rebrima i to skroz sa strane, tako da imam feeling da mi doseže do leđa!
    U zadnje vrijeme me lupka i skroooz nisko, al ono baš dole kod stidne kosti, ako ne i ispod nje čega me malo strah jer smo tek u 35 tt.
    Par puta me zabolio cerviks ili nešto tako i odmah sam morala odjuriti u horizontalu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo i moj Špiro danas lupa skroz nisko. Full mi je neugodno, a bila sam na pregledu i dok. govori sve super, tako da se ne brinem, ali bi jaaaaaaaako voljela da mali prdonja promjeni položaj i lupa negdje drugo. Ima neka fora kako da ga navedem da promjeni položaj? Nekidan sam sigurna da je bio poprečki jer me jedno 3-4 dana lupao samo u rebra i to u obje strane u isto vrijeme, a danas evo cijeli dan negdje prema dole.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Roza možda bude rukometaš kad stalno dolje lupa ručicama (ako je na glavu okrenut)

Moj se ful umirio. Ne znam dal je to znak da će svari uskoro krenuti...
    Ali pokreti su mu polakši, rjeđi, mekaniji.
    Valjda je stisnut nutra, micek pa nemre više zamahnut

Dosta mi štuca zadnjih večeri, taman legnem u krevet i on počne, trbuh mi poskakuje ko da sam uricu progutala.

Sutra tj danas idem na pregled, jedva čekam i nadam se da je sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I moj se smirio zadnjih dana. Najaktivniji je ujutro (sada) i oko 8-9 navečer. Preko dana ga baš ne osjetim, većinom miruje.
    I ja se nadam da se smirio pred porod. Popodne idem na pregled.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj ja ima jednu malu divlju devojcicu, koja se samo okrece i lupa li lupa. Jos se nije smestila u polozaj nadam se da ce uskoro....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo mene ulazim u grupu klasičnih paranoičnih trudnica ali, moj Špiro se prvo rito jedno par tjedana ko mutav, da bi jučer lupko ali uglavnom dole, možda u cijelom danu samo 5-10 puta negdje gore, i danas evo ništa jutros...jeli normalno da ima dan-dva laganog zatišja?

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo mene ulazim u grupu klasičnih paranoičnih trudnica ali, moj Špiro se prvo rito jedno par tjedana ko mutav, da bi jučer lupko ali uglavnom dole, možda u cijelom danu samo 5-10 puta negdje gore, i danas evo ništa jutros...jeli normalno da ima dan-dva laganog zatišja?
    Dobrodošla u klub!

Nemoj paničariti, naravno da je normalno da ima i mirnijih dana, ima i on svoje usporenije dane, kao i svi mi. Meni se s mojom boksačicom isto događalo i to jednom kad smo bili u shoppingu u Slo, pa sam dečka nagovorila da idemo u garažu da ja malo legnem u autu i prodrmam je da mi se javi. 8) Misliš da me uspio odgovoriti?!

Uostalom i dr. mi je rekla da je to normalno...

@argentina, i ja danas idem na pregled, pa ako ideš u Petrovu, možda se i vidimo. btw, mislim da su meni i tebi termini tu negdje, pa šta nije onda malo prerano da se bebač smiruje za porod? Ja mislim da je to prije da se smirio zbog toga što je sad veći i ima manje mjesta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A evo sad je lupnuo malo ispod rebara, i opet me dole uglavnom danas lupka.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mome su sinu udarci pod rebra najmiliji

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kad moja tj.tatina princeza,jer kad je i on kući ona se uvijek namjesti na onu stranu trbuha gdje je on kako bi ju mazio,lupne ispod rebara nije ugodno.MM kaže da mi svira po rebrima.
    Prije dva dana sjela mi je na mjehur da sam svakih 15 min išla na wc po par kapljica.Aktivna je skoro preko cjelog dana.Sad je veća na kontroli 15.10. imala je skoro 2 kg. i osjećam savaki okret,a i vidi se sve na trbuhu,izbočina tu izbočina tamo

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja bi da se moja mrvica već počne micat! 19 tjedan sam, već bi zbilja bilo vrijeme!
    Inače, ovo što kažete za male divljake u trbuhu je živa istina. Mene je N u prvoj trudnoći lupala po cijele dane, uopće nisam morala brojiti udarce, na sat bi ih bilo i preko 40! I sad je jedna totalno divlja i nemirna djevojčica

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam u 32-om tjednu i osjećam se super preko dana a navećer probada gdje stigne, wc svako malo, a naj gore mi je sto nemogu naći položaj za spavanje. Kad sam na boku utrne mi dio između grudi i rebara čudan osjećaj. Al to će sve proć i kada ugledamo te nogometaše i nogometašice zaboravit ćemo sve. Jedva čekam da je vidim i poljubim, iako će bit tatina maza jer se kraj njega uvjek smiri.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    I ja bi da se moja mrvica već počne micat! 19 tjedan sam, već bi zbilja bilo vrijeme!
    Inače, ovo što kažete za male divljake u trbuhu je živa istina. Mene je N u prvoj trudnoći lupala po cijele dane, uopće nisam morala brojiti udarce, na sat bi ih bilo i preko 40! I sad je jedna totalno divlja i nemirna djevojčica
    Mene je pravo pocela lupati u 21om tjednu. Sve prije je bilo skakljanje. A ak je istina ovo za ponasanje u trbuhu i kasnije, Rosa ce biti neopisivo zahtjevna i traziti muving i zabavu. Sve je okej dok se necim bavim, citam, gledam, radim nesto zanimljivo, idem nekamo, druzim se. ali cim mi je slucajno malo dosadno ili se legnem, sjednem i opustim, ono mozak na pasu, ona krene i treska li ga treska. a ima poporilicne jacine u tim njenim udarcima. uopce nije slatko. i lupa svugdje. ne znam vise jel se ona tolko okrece pa je ima svugdje ili jednostavno mlatara na sve strane. al najjace mi je kad se krene istezatii (valjda je to to) i kad mi do maksimuma napne trbuh. jaj. dobra stvar kaj me jos nikad nije probudila, ak mi se spava i umorna sam onda je mirna.

ko zna kaj to i kak djeluje na bebe. ipak su u potpunosti povezane s nasim tijelom, hormonima, zivcima. mozda zato sto ja silno zelim u trudnoci raditi sve sto sam radila i inace pa nekako podsvjesno to utjece na nju koja me tjera da se ne ponasam ko gljiva...ko ce ga znati...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo napokon u 20. tjednu bebica se razdivljala! Vec 2 dana navečer i ujutro imamo lupkanje po pola sata! :D
    Super, već sam zaboravila kakav je to osjećaj :D

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prvu bebu sam osjetila iza 20 tjedna,nisam ni sama znala da je to to.
    Drugu bebu sam osjetila nešto ranije,oko 18 tjedna i mogu reć da je puno,puno aktivnija od seke,imam osjećaj da nikada ne spava i odmara,udara bome često i jako.
    Valjda neće biti tako puno budna i aktivna kada se rodi,ne znam koliko to ima veze sa aktivnošću u stomaku :?

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Prije dva tjedna sam se bunila da se mali smirio i da ga uopće ne osjetim, a SAD :shock: , majko mila, ko da će iskočiti iz trbuha!!! Šutira i lupa, okreće se bog te pita šta izvodi unutra!
    Igra se sto na sat :D :D

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj Lupko isto posato ponovno pravi akrobata, na sreću i trbuh se nešto spustio konačno pa su srce, pluća i želudac na miru

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    na sreću i trbuh se nešto spustio konačno pa su srce, pluća i želudac na miru
    blago tebi, ja sam se upravo ispovracala od njenog "neznog" lupkanja povracanje u 33tj.... to mi se desavalo i sa prethodnim podstanarom sa tom razlikom sto ova udara glavom u zeludac dok je bata bio fudbalski nastrojen

Stranica 10 od 18 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •