Stranica 12 od 18 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 897

Tema: Micanje bebe

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

roza-sve je to normalno,svi ti strahovi,ja sam isto izluđena sa razno-raznim panikama,makar trudim se to nekamo pospremiti u ladicu i ne misliti o tome.pred pregled sam nemoguća i živčana za poludjet,da mogu potukla bi se valjda šalim se,ali baš me histerija ulovi.
    šta se tiče udaraca,E je mene jednom tako udarala i sjela na puća,odnosno imala sam osjećaj da se nogicama odguruje od ošit i pritišće mi pluća-i jedno pol sata-sat ja nisam mogla disati-veće strave u životu nisam osjetila.disala sam plitko kao riba na suhom i imala osjećaj da ću se ugušiti-nakon tih sat vremena ona se povukla opet dolje,ali ja sam 10 g života izgubila od šoka i straha.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

curke ima netko slicno iskustvo..
    1.trudnoca udarci ufff kad se sjetim,boli ko ...uf...aktivnost-ma sve jako puuuno jace,beba nit malo mira,stalno aktivna...dosta sam se odmarala i nisam se imala cime dr.zaokupiti neg trudnocom...

2.beba-imam mladjeg bebaca jos,ucim,aktvna sam jako,beba je iste velicine ko 1.mali,ali su pokreti puno slabiji,njezniji..i imam osjecaj da puno vise Zzzzzzzzzz...tek kad bebaca pokrenem rukom po trbuhu malo ga poljuljam onda se javi,,vec sam se bila uplasila da nije sve u redu...
    sad sam 29tjedana trudna..javi se par puta nekako njezno i to je sve....
    jel probl.sto je 2.trudnoca pa ne dozivljam sve eruptivno,mozda uvelicavam sve iz 1.trudnoce..sad imam more obaveza+kikica... :?
    ne znam..brinem se jako....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam danas 16+5 i mislim da sam sinoć osjetila prva micanja pod rukom kao male mjehuriće da pucketaju, jutros nešto više...to je valjda to?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

masnica, to je to

mi smo danas 19+3, bebu sam osjetila sa 14-15 tj, iako mi nije prva beba muci me nesto od sinoc pa vas moram pitati: od predvece, pa kroz cijelu noc i evo jutros moja bebac se ne smiruje,jako se osjeti, i sad ne znam da li je to "normalno" ?
    Ne sjecam se da su ta javljanja sa prvim djetetom bas toliko dugo trajala, a opet moja cura je i dan danas ,a ima skoro 11 godina ,jako mirna i tiha, pa mozda su i njena javljanja bila tako lagana...a ovo sad mi je drugacije. Ok ,ako je bebin karakter, ali moze li biti da se nesto buni, da nesto ne odgovara,da mi nesto "porucuje" ako me shvatate? Zasto ne spava duze?

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eto mi več polako imamo ritam ritanja.....več dva dana za redom imamo buđenje ujutro točno u 6:15..toliko se jako rita da me to probudi..pa se okrečem po krevetu,pokušavam se namjestiti..ali neuspješno...onda kak zombi hodam po kuči do 8h ..kada se malena smiri..a ja nazad se uvučem u krevet....i onda tokom dana zatišje sve dok ne počne serija..i onda opet isto.......
    ali sve su to čari trudnoće.....

a72 mislim da nemaš razloga za brigu...meni ti se moja david negdje u 22tj ...ritao 2dana bez prestanka........ali zato je i sada živahan.....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O jučer su balončiči jakooo pucali, čak je i moj muž konačno osjetio :D

Rekao, a kako znaš da ti to ne kruli u želudcu?

Rekoh, zato jer znam da TAKO ne krulim dugo nikada, malo prije sam se najela i zato jer je to naš mali bebač, jednostavno ZNAM

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se ova bebica rita 3x manje nego N u prošloj trudnoći. Baš me zanima da li drži ona teorija da se već u trbuhu vidi temperament djeteta!Nekako se nadam da drži

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a72 nemoj se brinuti, ja sam isto "frikirala" na momente jer je nekad bio baš jako miran a onda par dana jako nemirani sad je tako, evo danas nismo ni ctg mogli snjimit jer je mali odlučio imat pravi pravcati tulum cijeli dan, . Ali, pošto znam "gdje stojiš" i vjerovatno se brineš na sve što ti djeluje neobično, zvrcni ti svog doktora jer češ sigurno bit mirnija kad ti ovo sve on reče

Arilu ako je tako, ja sam naj*** A vidi koliki je veliki tvoj zmajić več, 32 tjedna!!!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prebrzo je prošlo! Roza dobro će ti doć jedan mali divljak nakon ovog dugog mirovanja da dobiješ kondiciju. Kad budeš trčala za njim po imanju...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh, jedva čekam!!!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej cura,

Ja sam jedna jako paranoična trudnica i sad imam novu boljku a to je da mi se beba ne rita jako zadnje dane, pa sam naravno završila na UZV danas i sve je ok... nisam je mogla čut ni dozvat par sati, nevjerojatno s čime sve nisam pokušala, toliko sam se prepala da se počela plakat... Nevjerojatno šta si nekad radimo...

Tako ako je beba nekad jako mirna po mom iskustvu neznači ništa nego da joj se neda muvat vele...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

The girl

Ja sam se isto nekako privikla da je to normalno, moj malecki nekad ima dane da se pomakne svega 5-6 puta, i to ljeno čisto reda radi, a onda ima dane kao danas da je nemoguč!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jao Rozice pa tebi je za tocno 2 tjedna termin!!!
    Kako vrijeme leti!!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A jooj baš, nego sutra bih trebala dobit baby dopler pa će mi valjda bit malo lakše izgurat do 9 mj. kad se ide kao redovnije na preglede...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Prebrzo je prošlo! Roza dobro će ti doć jedan mali divljak nakon ovog dugog mirovanja da dobiješ kondiciju. Kad budeš trčala za njim po imanju...
    X od A-Z

niky88,Roza,cure ma evo vec juce poslijepodne se bebac smirio,pa se sad javlja taman fino da se meni ne da jos ustati iz kreveta i prekinuti svo to mazno meskoljenje... a moram,krajnje je vrijeme ,ima tu i gladnih usta koja treba nahraniti

svim mirnim i nemirnim bebicama pusa i samo neka su zive i zdrave!

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo još jedne hiper paranoične trudnice. Mi smo danas 32. tjedna i zadnjih se nekoliko dana miče puno manje nego prije. Zapravo moj mrvek i nikad nije jako lupao i uopće ne kužim trudnice s pričama da ih bebači bude ili lupaju do boli. Moj se kao samo meškolji, ponekad po cijeli dan ali zadnjih dana manje pa me skroz brine. Istina on je i manji jer smo imali zastoj u rastu, ali svejedno A nekako mi se čini da ima sve manje mjesta u maminom trbuhu jer ipak on raste, a moj trbuh stagnira. Jel to normalno :?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tatoo,potpuno normalno,dok god ga osjetis pa i blago ,njezno meskoljenje, sve ok. I moja prva beba je bila tako mirna, a ova sad je malo nemirnija

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga sa istom sa paranojom završila na UZV sinoć, isto nisam osjećala gotovo nikako bebu, u mene je isto jedna uspavana curica koja se malo promeškolji ali dok ona malo lupne dobro je... Ja sam posudila baby dopler u jedne drage forumašice i danas sam ga isprobala čini se fina stvarčica za odagnat strah... Pa eto ako imaš prilike nabavit kako, mogu savjetovat...

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma, kod mene nije problem nemicanje jer čak i onih dana kad se kao manje miče ja ga osjetim obavezno ujutro i navečer pa i tijekom dana po nekoliko puta. Mene je samo brinulo što on uopće ne lupa jako, samo se meškolji kao da se proteže, tek tu i tamo izvede neku akrobaciju. Evo jučer navečer je jedno dobra dva sata "plivao" malo jačim stilom, a jutros se samo proteže, onako malo se pomakne pa po pola sata ništa, pa se opet javi. Inače često mi se u zadnje vrijeme zna "navalit", ne znam kako da to opišem, ono doslovno osjetim kvrgu na jednom dijelu trbuha, ali ja uopće ne osjetim kad se on pomakne u tu pozu, samo najednom kvrga. I kad se makne iz tog položaja ja opet ne osjetim. Možda nekaj ne valja s mojim osjetima :?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

možda ti je posteljica naprijed pa slabije osjećaš pokrete.
    meni je i u prvoj i u ovoj trudnoći iza, i stvarno dobroo osjetim svaki pokret, a frendici je naprijed pa ona isto osjeća samo meškoljene.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U mene je ista stvar jedna jako mirna bebica, bila sam na UZV i sve je ok, čak je napredna za 10 dana... vjerojatno naše bebe samo leze i jednu

ne brini se, zaista sam se uvjetila u svom slučaju da je bitno osjetit bebu, i to brojanje pokretna u pola sata nema smisla nikakvog

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni se pak čini da moje dijete uopće ne spava nego samo lupa, migolji, rasteže se, štuca.....sad smo 31+3

kako god okreneš, nikad zadovoljne mi mame, hehehe

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    kako god okreneš, nikad zadovoljne mi mame, hehehe
    Istina
    Mene je u prošloj trudnoći smetalo što se ritala ko luda 24 na dan, a u ovoj me smeta šta se skoro pa uopće ne rita!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da, i mene ponekad brine što je premirna beba, tu i tamo se javi

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj llella prvotno napisa
    možda ti je posteljica naprijed pa slabije osjećaš pokrete.
    meni je i u prvoj i u ovoj trudnoći iza, i stvarno dobroo osjetim svaki pokret, a frendici je naprijed pa ona isto osjeća samo meškoljene.
    llella, na to sam potpuno zaboravila, pa da- i meni je prosli put bila naprijed i zato sam laganije osjecala bebu, a sad je iza -i zato sam bebaca osjetila i puno ranije, a i intezivnije :D

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ahaaaaa
    I meni je ovaj put sprijeda.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo da se i mi pohvalimo! Prije par dana bili smo 17+2 i osjetila sam prave male udarce ispod pupka maki s lijeve strane. Mislila sam da si umišljam jer sam očekivala leptiriće, balončiće, a ne odmah udarce I muž je osjetio kad je stavio ruku na moj trbuh i ostao zadivljen. Od te večeri, par puta na dan mi se beba javi!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sad već par dana ne odjećam mjehuriće, a valjda beba spava zimski san, ipak je jako hladno

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam danas 17+1 i zadnjih par dana osjećam kak me nekaj škakla iznutra, totalno smiješno, kao da mali miš repićem škakalja trbuh iznutra :D :D :D ...a prije nekih tjedan dana prvi put sam osjetila ko da mi je čvrgu beba opalila.... svaki put kad me poškaklja izvuće mi osmjeh

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam danas osjetila ko balončiće na lijevoj strani dosta ispod pupka (i par dana ranije)....ali znam da je još puuuno prerano da osjetim mrvu....ima tko ideju kaj bi to bilo?

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda su crijeva. Ja sam se dosta bunila na početku jer su mi prvi, najnježniji pokreti bebice bili dosta slični tim nekakvim "podrhtavanjima" u crijevima. Trudnička probava

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja cura se miče par dana konstantno, cijeli dan i po noći me budi. Kako se okrenem lupa po tom boku. A onda odjednom bude dan-dva kada ju osjetim par puta na dan i puno su blaži udarci. Inače sam trudna točno 31. tjedan. Izgleda da je promijenilla položaj i sada me udara nekako prema dolje, kao da me udara u cerviks. Valjda neće probit van :neutral:

Prvi puta sam ju osjetila negdje sa 17-18 tjedana, kao mjehuriće zraka koji mi se bučkaju, drugačiji je osjećaj nego u crijevima, nekako je osjećaj ispred, a crijeva su više iza, ako me kužite.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

meni je ovo druga trudnoća i osjetila sam bebicu sa 15 tjedana prvi puta. nisam odtada stalno pratila micanje bebe ali znam da mi se javljala svaki dan barem 2-3 puta. danas sam punih 18 tjedana i evo već treći dan ništa!!!!!!!! zbilja pokušavam ne razmišljati previše o tome ali u subotu mi je bilo 17+5 tj a u prvoj trudnoći mi je na taj dan ustanovljeno da jednom blizancu ne kuca srčeko i više me zbog toga pere paranoja............utješite me, pomozite mi...što ako je taj 17+5 meni neki ukleti dan?!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mozda je beba malo promjenila polozaj pa sada udara prema unutra, a takvi se udarci prema unutra i ne osjete. Mozda si malo i ti pod stresom i strahom od tog tjedna, pa se i beba malo umirila. Nadam se da je sve ok, opusti se i bebač će se javiti

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

chiarita2, ja sam sigurna da je s bebicom sve OK... ali mogu ti od srca preporučiti da si kupiš kućni baby doppler.
    ja sam ga kupila na e-bayu, došao me nešto manje od 500 kn s poštarinom, ali vrijedi svake kune... koristimo ga od 12. tjedna kad nam je stigao
    kad imam jače kontrakcije ili bolove, jednostavno ga poslušamo, vidimo da su otkucaji u normali i odmah smo mirniji...

investicija koja se svakako isplati zbog tvog duševnog mira!
    za bebicu nije štetan (malo jači mikrofon), ima atest američkr zdravstvene organizacije i može se koristiti po potrebi, čak i svakodnevno
    Posljednje uređivanje od Neli : 08.06.2010. at 16:20

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo i kod mene mali balončići,PRESRETNA SAM

16-17 tj,prva T.

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Čestitam, Gumbek, i lagano ti zavidim, jer, evo, i ja čekam da se meni moj javi, ali me ignorira ( 20 tj.), stoga uživaj!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam ....mislim ne mogu biti 100% sigurna.... osjetila jučer predvečer i noć prije kao lagana treperenja u 2-3 navrata i nekako zaključila da bi to mogla biti moja bebica, nadam se da nisam u krivu, a osjećaj je SAVRŠEN, osim ako nisu grrrrrr crijeva, što ne vjerujem baš jer mene kad su crijeva lagano i bolucka!!!

čitala sam gdje se otprilike pojavljuju ti titraji i to bi u mom slučaju točno bilo između pupka i stidne kosti

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

goa Hvala!
    nadam se da ni ti nećeš još dugo čekati

Blekonja mislim da je to to!
    U mom slučaju bi to opisala kao neke lagane balončiće i to se javi kad ležim sa lagano povišenim nogama i kad sam skroz opuštena (gledam neki film,seriju..)
    Kad sam aktivna,ne...još je prerano

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

noć prije sam bila u nekom polubudnom stanju pa sam osjetila, ali kratko, a to jučer predvečer sam sjedila na balkonu i guštala vjerojatno je i bebica to osjetila inače sam ušla u 16 tjedan danas...a ako i nije čekat ćemo još... ipak mi je prva trudnoća i ne znam kako bi to trebalo izgledati i što osjećati!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moja bebica je izgleda jako živahna, jer sa nekih 17 tt sam osjetila lagane udarce i meškoljenje, a sad u zadnja tri dana a danas smo 19+4 tt to su već fini udarci skroz nisko, čak je i tata osjetio preko ruke, i po cijeli dan mi se javlja, iako navečer ima vratolomije pa to traje malo dulje! Ma presretna sam, neopisiv osjećaj....

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Prvi put sa cca 17 tjedana
    Naš bebi je sad već super aktivan na sve strane
    ipak je sad to mala muškarčina od cca 28 tjedana

Nego, mene zanima - štucanje.
    Koliko je često "normalno" osjetiti da bebi štuca?
    Jer meni se čini da ovaj naš picek barem 2 put dnevno po 3-4-5 min štuca.
    Jel to ok?
    Čitala sam da bebe štucaju kada se nagutaju plodne vode,
    kol'ko on to zvijeva unutra?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam svoji bebicu osijetila u 17+6 prvi puta kada sam lezala na stomaku,valjda sam je malo vise pritisla,pa se pocela buniti
    Inace cekam sina koji je po svemu sudeci zamijenio dan za noc,pa po danu ni traga ni glasa,a po noci ronda haha

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo ja sam danas 17+6 i ne osjecam nista odnosno ne znam jeli to sto osjecam dijete ili moja masta vec tjedan dana osjecam nesto sto nisam dosad osjecala no jednostavno ne znam kako bi opisala i kako biti sigurna jeli to dijete... naravno prva trudnoca mi je, pa vjerujem da nije kasno osjetiti ni sa 20 tjedana nista, strpit cu se jos malo, nadam se da ce skoro se javiti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo jučer i danas i ja i mm osjetili našu bebicu i zamislite uvijek se tako odmaram oko podne , legnem ispružena na leđa i nakon malo vremena naša bebica se javlja jučer je mm osjetio kao neki balunčić ispod prstiju, a danas kaže da je više kao udarac, ja sam osjetila još sigurno 7-8 puta u međuvremenu, malo sam vagala jesu crijeva ili ne ali ne bi smjela biti to do sada nisam još osjećala (nedavno kao lagane kao titraje, a ovo je sad puno jače ), a osjećaj je presavršen!!!! u 17-tom sam tjednu
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 24.07.2010. at 15:43

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

prvi puta u 19-om tjednu. sjedila sam na balkonu u svom nekom razmišljanju, i odjednom me nešto kao "zagolicalo" iznutra ... odmah sam znala da mi se djetešce javilo
    od tog dana, osjetila sam ga svaki dan, što dalje sve češće i jače.

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Blekonja

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja

vidim da nam se bebice slično javljaju

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

^^ Hehehehe! Bome mene isto u jednom trenutku ispočetka mučilo da li su crijeva ili bebi,
    ali su sumnje brzo prošle
    Drago mi je da uživate u bebiju!
    Mi već skupili kolekciju slikica trbuha u razno-raznim pozama,
    mislim da naš mali junak trenira unutra kakvu yogu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i ja u 17 tjednu. Prije tri dana je počelo definitivno da se okreće i prevrće, ne osjetim samo pod rukom kao u 15. tjednu, već osjetim udarce i vidi se na površini trbuha kako zavibrira kad se bebolino okrene. Osjetim ga kad se popodne legnem. Ima onda običaj da se jedno desetak minuta tako javlja. Još mi je jako neobičan taj osječaj, ni ugodan ni neugodan. Moram se naučiti na to. Za sada kao da strah tog osječaja......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •