Optimistična i meni je prvih par puta bilo čudno,neki novi neobičan osjećaj,ali nakon par dana sam se navikla i sad se svaki put nasmijem kad me lupka.
Danas sam prvi put vidjela vibricu na trbuhu,baš lijep osjećaj,moja bebica![]()
Optimistična i meni je prvih par puta bilo čudno,neki novi neobičan osjećaj,ali nakon par dana sam se navikla i sad se svaki put nasmijem kad me lupka.
Danas sam prvi put vidjela vibricu na trbuhu,baš lijep osjećaj,moja bebica![]()
Škakljanje i leptiriči počeli u 16-om tjednu ...sada uživam već u laganim osjećajima koprcanja male ribice![]()
Neki dan sam bila kod rođaka,
umrla sam od smijeha kada je mala rodica vrisnula, skočila preko stola i prstom uperila u mene kada je moj trbuh počeo skakutati na sve strane!
Meni nema boljeg osjećaja nego kada se moj mali podstanar javlja iznutra![]()
ajme a ja danas u totalnom jadu bebica mi se jako slabo, gotovo nikako nije javila, nekako se nadam da joj se na ovu južinu nije dalo i da je malo pospana danas i malko lijena.....ali ipak dok ovo pišem dobila sam 4-5 udarčićadanas očito kasni i sad sam
(nevjerojatno kao da je osjetila da o njoj pišem)
oprostite na zbrčkanom postu !!
Blekonja tak sam ja bila jedan dan sva u bedu zbog brige za svoju bebicu i ležim onak sva nikakva,kad se odjednom mrvica odlučila me razbudit najjačim lupkanjem do sad...kao daj mama ne brini,budi cool,sve je ok
Tak da znam kak se osjećaš i koliko ti znači svaki mig od malog zlata
p.s. još samo da u ponedjeljak saznam spol,jer se sva smotam dok pišem...ne znam u kojem bi licu pisala![]()
kasnije navečer smo imale pravi mali boks meč i tata je osjetio dva puta tako da sam bila puno mirnija (ja još tu i tamo promislim onako zagonetno, a da ovo nije crijeva ah uvijek neki strahovi)....
gumbek razumijem te i ja bi voljela znati šta nosim jer se svi spetljamo kad kažemo čas muško, čas žensko, čas bebica
a koliko si ti trudna?
Uh, a za mjesec dana će to javljanje postat redovitije i jače i neće biti nikakvih sumnji tko se javlja!
Od nježnog malog kuckanja će postat pravi boksački udarci, opako rastezanje u svim smjerovima istovremeno (kao da ih je 13 unutra, a ne jedan mali čovječuljak!), pokušavanje rastezanja vašeg pupka do stropa i slično![]()
Uživajte cure!!
Blekonja - 20tj+2 dana.
Baš nam je sve nekako slično
Kolko si ti?
Elluna jel da jedva čekam ili ne???kažeš do stropa
![]()
gumbek sorry ja malo kasnim nisam bila uz komp za vikend ja sam 18+4 danas jutros je to bilo prilično jako lupkanje prozvali smo ga ja i mm--- lupko!!!!
^^ Hehehe!
Samo nek se Lupko javlja
Gumbek
Rastezanje pupka do stropa je famozna olimpijska disciplina svakog pravog bebija
U istu kategoriju ti spada i "šutanje bubrega u vis", "skok preko mjehura u dalj" i "ne daj mami da spava u niti jednoj normalnoj pozi"![]()
Blekonja znači tu smo negdje,Super!!
Znači mi rađamo za praznike
Elluna jako si me nasmijala,dobro mi je došlo s obzirom da danas imam pregled pa sam malo neurotična...uvijek me neka frka hvata.
Tak da je tvoj post prava terapija,Hvala![]()
Blekonja primjetih da je Lupko-u muškom rodu
Možda ti već znaš da ima visuljak ali nisi svjesna![]()
he he visuljak he hes obzirom koliko moj mm onako "slučajno" spomene bebu u muškom rodu nije ni čudo, ma šta bude samo neka lupka ili lupko ili lupka!!!!
e da meni ti je termin 30.12. ali pošto je to MPO trudnoća i dr. kaže da će se vjerojatno malo produžiti u novu godinu, ali tu smo negdje!!!!!
a za pregled i ti si znači neurotična pred preglede, ajde hvala Bogu nisam jedina ja tada grizem, čupam, šta god, svi mi idu taj dan na živce, a ne mogu sama uhhhhhhhhhhh koji miješani osjećaji...., a kad izađem iz ordinacije onda bi svih izljubilao Bože jesam ja luda ili šta???
Posljednje uređivanje od Blekonja : 02.08.2010. at 11:30
ma Blekonja, to ti je normalno... ja znam da sam cijela dva dana nakon pregleda sva happy, mirna, lebdim na krilima sreće, a već treći dan se počinjem brinuti na svaki novi simptom ili izostanak nekog starog
i tako sve do idućeg pregleda kad je dan-dva pred pregled kulminacija nervoze
ma idemo polako tjedan po tjedan, i dogurat ćemo do svog cilja...
E ovo mogu u potpunosti potpisat, identična situacija kod mene, i uvijek govorim još ovaj pregled i nakon toga ću se smirit, ali ne uvijek dan dva prije slijedećeg pregleda nervoza, već su mi svi počeli govoriti da se opustim, da je sve u redu itd. ali ne ide to tako lako!? Pozdrav svima!![]()
Mi bili danas na UZV.
Beba je cijelo vrijeme lupkala,hopa-cupa!
OT..cura je![]()
^^ Dolazi nam Gumbekica!! Super!!!
Ajde, glavno da je pregled prošao u redu i da curka dobro napreduje!
Posljednje uređivanje od Elluna : 02.08.2010. at 21:27
U principu je sve ok ali me je dr malo zabrinula jer vidi da beba ima tjedan dana manji mali mozak za moje tjedne T,ali kao veli da se niš ne brinem jer je to još uvijek ok.
Ma kak da ne brinem,ak je to ok šta mi je uopće išla govorit...a ja fala Bogu paničar teški![]()
gumbek, niš to ne znači... može značiti malo kasniju ovulaciju i oplodnju i eto ti odmah podatak o nekom organu/dijelu tijela premalom za tjedne trudnoće
znaš da to oni ionako računaju od prvog dana zadnje menge, a nije nam svima ni oplodnja ni ovulacija na isti dan/tjedan
zato - ne brigaj odveć!
OT - ja nosim dečka, možda bi mogli neki dejt uglavit?![]()
Neli za dejt uvijek raspoložene
Brižne mame od početkanek se odmah zna s kim nam se klinci druže
A i vidim da je tvoj malac nešto stariji od moje curke!!
Znači idealno![]()
Cure, molim da ne chatate nego da se držite naslova teme.. inače tema ode pod ključ![]()
Beba mi se javlja svakodnevno ali ne znam jel normalno da mi se javlja samo u predjelu mog mjehura
Možda glupo pitanje ali ju osjetim baš jako nisko.
Gumbek, to je zato što je bebica još uvijek okrenuta na zadak pa te nogicama tambura po mjehuru
posve normalno, ne brigaj!![]()
Posljednje uređivanje od Neli : 19.08.2010. at 10:55
Moji su jučer divljali 5 sati u komadu.
Oboje.
Jaoooo.
Tko kaže da se bebeki smire predkraj trudnoće nije imao mog aliena u trbuhu, ima je na sve strane, možda si radi još mjesta, a svaki njezin pokret je skoro bolan, kao i stalno trčanje na pišanje
Ajme, meni se baš čini čim više trudnoća odmiče da je on aktivniji i aktivniji.
Ponekad mi se čini da će se toliko rastegnut da će mi trbuh explodirat!
Malo moje čudo(vište)!
Jedva čekam da upoznam pinklec koji me lupka zadnjih par mjeseci!![]()
I ja svoju princezicu osjetim cijelo vrijeme kako me lupka najviše u donjem dijelu, a onda mi zatrese cijeli trbuh da pokaže da zna puno više od tapkanja nožicama po mom mjehuru![]()
Ovo mi je prva trudnoca i s velikim sam nestrpljenjem ocekivala one leptirice, mjehurice i baloncice o kojima svi pricaju...
Moj maleni podstanar se prvi puta javio u 17.tj, ali nista od leptirica! Nekakav cudan osjecaj pritiska skroz dole na mjehur, lijevo slabije, desno dobrano!
Tako da su mi trebala dva dana da shvatim da je to to.Al ipak nisam bila sto posto sigurna...
Eh, zato kad smo ubrzo nakon toga osli na uzv - sve je bilo jasno!
Moja bebica stoji, ali doslovno stoji i plese mami po mjehuru samo tako! I dr se nasmijao
Sad se okrenio/la pa osjecam lagane udarce u visini pupka... Zlato moje!![]()
Ja sam bebača prvi put osjetila sa 20 tjedan, nisam osjetila nikakve leptiriće nego odmah udarce, a sada mamu najviše voli lupkati rano ujutro i navečer...![]()
kad se otprilike beba smiri pred porod?
ja sam sad gotovo 39.tj. i vec neka 2 dana ne osjecam tolko puno bebaca ko do sad.. inace je non stop skakao po trbuhu a sad sve nekak manje i nekako slabiji udarci. sa starijim sinom nisam to primjetila.
i osjecam jak pritisak(bol) u donjem dijelu trbuha. to traje vec nekih 2 tj. i kad sam doktoru to spomenula rekao je da ce proci kad rodim (??!?). sad se nekako brinem. kontrola mi je 1.9.
imam li razloga za brigu?
Ja mislim da se ne moraš brinuti normalno je da se beba smiri prije poroda možda ti je bliže nego što misliš, a što se tiće boli u donjem dijelu trbuha i ja ga imam, meni je sutra kontrola iako sam mislila da je neću dočekati. Meni se još mala nije smirila još uvijek jako divlja, ali kada nisam imala stolicu 3 dana bila je mirnija dok nisam to obavila.
iskreno, bez namjere prepadanja. ja bi otisla sutra na kontrolu, nebi cekala 1.
za utjehu - poznata panicarka u trudnoci.
imam jedno pitanjce danas bebicu osjećam onako više prema unutra i to prema rodnici onako udarce kao da će joj rukica ili nogica šta već izletjeti kroz (znate već šta). malo sam zabrinuta jel to može biti nešto zabrinjavajuće i je li netko slično osjetio????
zaboravih napisat 23 sam tjedan!!
Ej Blekonja opet se ja javljam...hihi..tu smo negdje nas dve
Meni se isto to dešava. Rekla mi je dr da je to zbog toga što nisko nosim i da se malo primirim...ne neko teško ležanje,ali ne ni po brdima i planinama
Idem sutra na UZV pa ću vidjeti kakvo je stanje,možda se curka malo podigla prema gore
Ne kažem da je i tebi zbog toga ali može bit,pa onda buba po mjehuru![]()
Ej Blekonja, slažem se sa Gumbek, kod mene ista situacija!
Jako puno njenih udaraca osjećam prema unutra što bi ja rekla, ruje li ruje ona dolje.. a mjehur da ne spominjem, ja sam sada 26 tjedana ali već neko vrijeme tako da a gin mi uz osmjeh kaže da je sve to normalno, tako da mislim da nemaš razloga za brigu.![]()
Ja također nosim nisko tako da je vjerojatno slična situacija onda i kod tebe![]()
Malo je OT,ali nešto primjetih arwenzg pišeš da si u 26 tjednu a vidim da ti je termin 06.12.
Ja sam u 24+5 a termin mi je 19.12. da nisu oni meni krivo izračunali termin???
Oprosti sad sam skužila koju glupost sam napisala!!!
Oprosti još jednom,rano mi je još![]()
thanks ma osjećam ja bebicu i iznad pupka pa mi se čini da se dobrano rastegla ili to nije moguće doduše to udaranje unutra je bilo sinoć, danas već buba višlje prema rebrima!!! ma neću se ništa brinuti sve je to ok!! hvala još jednom curke!!
jučer osjetila prvo štucanje![]()
Posljednje uređivanje od jaja1 : 02.09.2010. at 10:40
^^ Oh, to štucanje! Da nije interneta, ja bi mislila da imam "male kontrakcije", jer mi je to gin rekla :/
Inače, danas ujutro, budim se bez daha, želudac zgnječen, sve sam skoro pojurila da ću povraćat,
kad pogledam trbuh, a umjesto loptice - piramida!
Kao da mi je sjeo na kralježnicu a glavicu stavio ispod pupka!
Već sam si ga zamislila kako meditira u Buddha položaju
Presmiješno, izgledalo je kao da ću lansirat raketu iz pupka![]()
cure iskusnjače, ima li nakon 30. tjedna nek pravilo koliko se puta minimalno bebica treba javiti?