Dundo, tvoja je bar aktivna, a ja moju kad osetim, slavim.
Nešto mi je mnogo lenja. Tek po malo ujutro i malo kad legnem i to je sve. Nekako me samo zagolica. Kad pročitam kako vas lupaju vaše bebice, stvarno se zabrinem za sebe i za moju bebolinu![]()
Dundo, tvoja je bar aktivna, a ja moju kad osetim, slavim.
Nešto mi je mnogo lenja. Tek po malo ujutro i malo kad legnem i to je sve. Nekako me samo zagolica. Kad pročitam kako vas lupaju vaše bebice, stvarno se zabrinem za sebe i za moju bebolinu![]()
MM kada čita naše postove ugl misli da smo sve totalno ludeNikada nije dobro i nikada mi nismo zadovoljne.
Vanesax a gdje je tebi posteljica? Meni je straga pa je možda zato tako jako osjetim, ali i moja ima periode kada se tek tu i tamo javi. A onda najednom poludi.... ( još se nije smirila)
Moji se uglavnom miću kad se ja baš umirim. I mogu reč da nisu nimalo nježni!!! Pizdići mali, več me zahebavaju![]()
Ima dana kad ih osjetim jedva 2-3 puta, a drugih me živu izubijaju. Najgore je što me puknu nogicom u mjehur il gore neđe valjda u dijafragmu, pa ostanem bez zraka...a nekad su onako baš dragi i gust mi je smirit se i pustit ih da se igraju![]()
I moj je mene prije dva tjedna probudio tolikim lupanjem da mi je sve odzvanjalo u trbuhu..Dugo je lupao a sada ga opet moram moliti da se probudi i malo protegne.pa ga masiranjem trbuha jedva na to i nagovorim-lijencina jedan..Jedva da pocne lagano gurkati nozicom i time raditi kvrgu na trbuhu..
Valjda je to normalno da su nekad mirniji a onda opet dodju aktivniji dani....
Ja sam sad u 31.tjednu i nadam se da nije istina ono sto neki kazu da ga s visinom trudnoce sve manje osjetimo jer postaju veci,nemaju mjesta i vise spavaju...Bojim se da cu izgubiti zivce cekajuc njegovo javljanje..
Oskar je vrlo sličan svojem ocu - jako voli hranu! Kad se najedem totalno poludi!!! Ali sad je već tak velik da nije više leptirići i to, nego nemreš spavat...
Idem po noći na wc i šuljam se da ga ne probudim, onda kihnem i on počne skakati kao lud![]()
JOJ, ja jedva čekam ponovo osjetiti to lupkanje i štuckanje :D . Sad sam skoro 13 tjedana trudna i još ništa ne osjećam. Zadnji put sam tek u 20-om osjetila malo škakljanje... nadam se da ću ovaj put prije!
A kad će se micanje moći vidjeti vani?ja jedva čekam da malog vrculjka i mm osjeti!
To ti sve ovisi, ja prvi put kad sam osjetila bebu, tj.kad sam bila sigurna da je to to, ležala sam i zapravi vidjela i gledala kako moj (tada još gotovo nepostojeći stomačić) poskakuje! Vjerovali ili ne! To je bilo u 18.tj. Kasnije to još ojača i bude češće.
Pa i ja sam nedavno osjetila da je to to i sad jedva čekam da i mm osjeti to vrckanje.Nekako mi se čini da to neće biti baš uskoro,jer i ja te pokrete osjećam sasvim lagano.
Evo ja sam sada u 25.-tom tjednu i u nazad par dana da sam bas vidjela svoje srceko kako se mice bas mi je to superrr :D :D :D :D :D :D :D
kod mene udarci budu toliko jaki i lagano bolni,ali brzo to prođe tako da se ne bunim![]()
-Ja sam sad profurala prema 34. tj. i moja curka je :D :D :D , loptica hopsica, mala ko kick bokser! Dobro, i sin mi baš nije bio miran ali ovo mi se zaista čini jače. Ima foru da ak tuđu ruku (uključivši tatu i brata) osjeti na trbuhu da se smiri, no ako dok ležim prislonim trbuh mužu ili sinu na leđa onda je to pravi rock and roll!!!Ma sretna sam da skače, nek su oni nama živi i zdravi i da što bolje podnesemo trudnoću i porode i ono kaj nas čeka poslije toga... 8)
moja curka je jako aktivna, ali to nisu bolna udaranja... sad smo 30+ i stalno se mrda... ima obicaj da se meni javi cim stavim ruku na trbuh, ali isto tako kad osjeti neciju tudju ruku umiri se i ne javlja...
bas me zanima, znate li po njihovom mrdanju kako su vam okrenuti?
meni se cini da je u zadnje vrijeme stalno okrenuta prsima prema mojim ledjima i najcesce se rasteze poprecno... cak mi se cini da poprecno dosta cesto i spava...
kopiram s drugom topica:
keti prvotno napisa
diči prvotno napisa
ANKARA prvotno napisa
mala dora prvotno napisa
sandra23 prvotno napisa
Ma ne trebaš se uopće brinuti. To je sasvim normalno. Moje dijete je bilo isto mirno pred porod, a noć prije poroda je toliko lupala i micala se da sam mislila da će iskočiti kroz kožu stomaka.
Opusti se i nastoj biti opuštena sada pred kraj, trebat će ti opuštenost za porod![]()
![]()
u 38 sam tjednu... dakle još malo! inače moja mala cijelu trudnoću ruje, lupa skače, buši... prvi puta sam ju osijetila s 14 tjedana... nisam mogla vjerovati!winnerica prvotno napisa
no zanimljivo je to da se umiri svaki puta ako bilo tko osim tate stavi ruku na stomak. zar oni razliku stvarno osijećaju????
:?
I meni je to nevjerovatno - moj maleni se smiri svaki put kada bilo tko osim mene stavi ruku. Npr bake su morale čekati da ga osjete iako je par sek prije plesao po trbuhu. To će biti mamin sin!!!![]()
na mnoga mesta citam da treba brojati micanja beba..al mi nije jasno kad treba to raditi i kako... hvala unapred za odgovore
(zao mi je sto ne znam bolje hrvtaski, al imajte u predvid da sam iz Makedonije i jako se trudim)
nemoj se molim te opterećivati s brojanjem... neke bebe su življe, kao recimo moja i stalno se mrdaju i javljaju, a neke su mirne bebice koje se malo namjeste tijekom dana i nastave mirovati - ovo je iskustvo moje prijateljice.
ako se od sedmog, osmog mjeseca ne javi po cijeli dan odi kod doktora da vidi da li je sve u redu...
svoju malu negdje oko sedmog mjeseca nisam osjetila dva dana, otišla sam na ultrazvuk, a ona se mrda, mrda... ali se tako namjestila da je ne osijetim.
pa i bebice se umore, regiraju na vremensku prognozu...
samo se opusti i uživaj u mrduckanjima![]()
hvala puuuno odlicno je cuti glas iskustva i smirenja!![]()
07.12. sam bila na ultrazvuku (tada 20 +1) .....sve u redu... nisam se niš zabrinjavala kaj ne osjetim micanje bebe. ovo mi je prva trudnoća i vele da osjetiš između 18 i 22 tjedna. Danas mi je 22+4 i ne osjećam apsolutno niš pa sam se pocela zabrinjavati........ uh ...baš se osjećam nekak nelagodno..... Na tripple testu mi je bio povišen HCG pa su u zagradi naveli mogučnosti komplikacije kao zastoj u rastu, prijevremeni porod i druge gluposti. za downov sindrom sam u uobičajenom riziku tak da niš za zabrinut.Ali me ovaj povišeni HCG i još to kaj ne osjetim bebu malo nervozira. Kaj da si mislim?
Bok cure. Ja sam prvorotkinja 18+1,koja micanje svoje bebe osjeća od 14 tj. i to sam odmah skužila da je to to. al zadnja 2 tj. osjećam nešto novo,kao neko kuckanje iznutra ponekad slabije,ponekad toliko da mi na tom mjestu trbuh poskokne. Kad na to mjesto stavim ruku, premjesti se na drugo mjesto ne znam kako da opišem, to je kao jedan kuc...pa par minuta ništa pa opet kuc-kuc...Da li je to lupkanje bebe? Bojim se da nisu to neki grčevi u maternici.Inače, ništa me ne boli, bebica dobro napreduje, miče se svaki dan, posteljica je straga i zatvorena sam. Paničarka sam jer sam pred 2 g. imala spontani sa 8 tj. Molim vas POMOZITE!rebeca prvotno napisa
znatizeljna, mislim da je najbitnije da se ti ne nerviras. ako ti je bilo sta sumnjivo zovi gina i pitaj ga za misljenje. nista te ne kosta a umirit ce te.
29tj trudnoće, prije tjedan dana na uzv sve super. Međutim od jučer je bebač mirniji, ne lupa me toliko i nekako ga slabo osjetim.
Već sam mislila ići na ctg, al govorim sebi ma to je faza. Ne znam strah me. Imam doma baby watcher uzv i otkucaji su uredu.
Da li je moguće da je beba promjenila ritam pa da me buba dok spavam po noći ili da idem hitno ginekologu?
adi,evo kako je kod mene..ja sam danas 30+4 tj,dakle tu smo negdje.moja bebica ti po 3 dana zna biti tako mirna da me redovito zabrine.osjetim ju samo kad legnem na bok i to nesto jako,jako malo!onda dodje period kad me doslovno izubija kolko je nemirna pa si opet mislim da nesto nije u redu...jucer navecer se tolko rastezala i ritala da me doslovno bolio cijeli trbuh..uglavnom,ako se s baby ultrazvukom sve o.k.,mislim da se nemas razloga brinuti..mozda se mrvica samo malo odmara...ako duze potraje savjetujem ti da odes provjeriti.al ako su otkucaji uredni,ako nema bradikardije tj:usporenog rada srca mislim da se netrebas brinuti!![]()
Adi prvotno napisa
po baby watcheru.. koliko imaš otkucaja u minuti? jer otkucaji nekada znaju nešto reći
kažu da prvorotkinje ne osjete bebu tako brzo...znatiželjna_505 prvotno napisa
ako imaš posteljicu sprijeda nećeš osjetiti lupanje bebe baš nešto jako...
gdje ti je postaljica?
Zastoj u rastu? tko ti je to tumačio? mogu li te pitati kod koga vodiš trudnoću?
evo moja mala se od ponoći rita kao i prije. Izgleda da je sad aktivnija po noći jer svaki put kad sam se probudila ona se ritala. Tako da se nebrinem.
U prvoj trudnoći micanje sam osjetila s 18tj, a u drugoj tek s 20tj. A u prvoj je posteljica bila straga, u drugoj sprijeda.
Evo sad sam 12+2 i danas smo bili na UZV. Još prošli tjedan sam osjetila nešto neobično, a danas kad sam vidjela bebu kako se vrti na UZV znam da je to bila ona prošli tjedan!
Inaće sam uvijek osjetila svaku promjenu u donjem dijelu, bila to cista ili ovulacija- uvijek sam znala šta se dešava sa mojim tijelom!
A danas sam presretna jer je mali zvrk vrlo živahan i daje mi do znanja da je tu, a što je najbolje ja to znam prepoznati!moj mali!
Kolegica mi je pričala da je i ona osjetila već u 12-om tjednu micanje bebe, ali, kao, njoj je to već treće pa drukčije osjeti.
mačkulina ................... da odgovorim na pitanje....
u međuvremenu sam osjetila micanje pa sam ipak odahnula.....
nije nitko tumačio...već je to pisalo na nalazu koji su mi dali u Petrovoj... i ono što je mene prepalo je to što nisam očekivala da će bilo kaj drugo pisati osim vjerojatnosti za Downov sindrom... on je na mom nalazu u granicama normale tj. uobičajeno mala mogučnost.
kada je pisalo da je taj HCG povišen u zagradi je pisalo da to znaći preklampsiju, prijevremeniporod, zastoj u rastu itd. Nakon početnog uzrujavanja više se nisam htjela o tome razgovarati jer tak bum rodila i bilo bu kaj bu bilo.
Logika mi je nalagala da je smješno to o prijevremenom porodu....jer tko to može sa sigurnošću utvrditi..... kad sam išla ginekologu on je rekel da je imal tri takva nalaza i da je sve naposljetku bilo u redu....i da neke se stvari ne mogu predvidjeti..... pa sam pokušala zaboraviti taj test......vodi me soc. ginekolog u domu zdravlja Švarcova.
zaboravih napisati da ne znam di je posteljica..... nije mi doc sam rekel a ja nisam pitala
meni je ovo druga trudnoća i ovu bebicu sam osjetila sa 15 tjedana![]()
Ja sam u 18 nedelji i ovo mi je prva trudnoca. Sada ne osecam bebine pokrete, a cini mi se kao da sam u 11. nedelji osecala. Inace, posteljica je na zadnjem zidu, a prednjaci zadak bebe. U gin. izvestaju pise da se registruju aktivni pokreti ploda. Malo sam zabrinuta, jer ne osecam bebine pokrete.mačkulina prvotno napisa
nebrini ANja budeš osjetila, tek si u 18 tj. Pričekaj 20 tj.
Adi, thanks! Nadam se da ce sve biti ok.
I ja mislim da sam u 11. nedelji osetila bebine pokrete.Fae prvotno napisa
Da li je moguce tako rano osetiti?
Ja sam u 14 osjetila mjehuriće,ali su mi svi govorili da umišljam,da je prerano.Mjehurići su prerasli u blago lupkanje oko 18 tj.
ne znam baš da li se s 11tj može osjetiti pa beba je još mala i ima dosta mjesta.
A možda i osjetite. Čula sam još da debljina ima veze s osjetom. Kao mršaviji osjete prije i jače bebu nego mi malo deblji.
Ja sam u prvoj trudnoći osjetila s negdje 18tj, a u drugoj tek s 20tj.
Ali ukoliko je na uzv sve uredu netrebate se brinuti.
Danas sam osetila blage, jako blage pokrete. :D![]()
I ja sam neki dan ležeći i gledajući telku osjetila malog leptirića koji mi je onako nježno, lagano prošao ispod pupka, odmah sam skužila da je tomoja zvjezdica! Sad već par dana ležim ujutro i navečer na lešima i čekam da mi se javi, ali ništa
. Pritajila se, mala zvrkica.
Jel to zato što je još rano, pa većinu pokreta ni ne osjetim ili? Osjetila sam sa cca 14+3, danas smo 15+0.
Baš imam fobiju od tih pokreta i ne osjeta jer svog sinekatokom čitave trudnoće skoro pa nisam osjetila, vrlo blago i vrlo rijetko, i stalno sam čekala da se pojača, ali nikako. Doktorii su mi govorili kako je to normalno, kako ću osjetiti poslije (a skroz do 32.tjedna nikako nisam, i onda mu je srčeko stalo
), da ga slabije osjetim jer mi je posteljica naprijed, na UZV uvijek sve u redu, bebica živahna i vitalna, a ja ga nisam nikako osjećala.. Pokušavala sam sve - sa maženjem, svijetlom, muzikom, pokretima, položajima...
I sad me strah da opet ne bude tako, rado bi da ovog puta posteljica ne bude naprijed, da konačno i ja osjetim tu radost i to famozno micanje i lupkanje!
Isabel, mnogo mi je zao sto to cujem.
Ja se sada jos vise brinem, jer pokrete koje sada osecam su jako, jako blagi i retki, a u 11. tj. sam nekako osecala jace i intenzivnije pokrete. Posto sam mrzava, ja mislim da sam zaista osetila tako rano pokrete. Juce jedva da sam osetila, a sada je 18+6.
Isabel,
ne znam kako ti je bilo u prvoj trudnoći, da li si tada svakodnevno osjećala pokrete ili su zbilja bili tako rijetki? Mogu samo reći iz vlastitog iskustva da sam i ja mislila u ranoj trudnoći da osjećam pokrete (negdje od 12og pa do 16og tjedna) međutim kad sam prvi put osjetila pokrete (u 17om tjednu, prva trudnoća) to je bilo drugačije od svega što sam do tada osjetila. Bio je to više osjećaj lupkanja (tup tup) nego maženja. Tako da sam zaključila da su dotadašnji osjećaji bili vezani više za rastezanje maternice.
I još jedna stvar,odkad sam prvi put osjetila pokrete, počeli su se svakodnevno javljati, bez iznimke. Tako sam bila sigurna da su u pitanju pokreti a ne rastezanje.
Zbilja mislim da debljina nema nikakve veze s osjećanjem bebe, vidjela sam više primjera da da potkrijepe tu teoriju (mršavice kasnije, buce ranije, ili obrnuto, nema nikavih pravila). Mislim da to više ima veze s majkom i stupnjem izoštrenosti njenog osjeta dodira. Recimo meni je taj osjet najizraženiji, mislim da baš zbog toga i jesam ranije osjetila pokrete, unatoč oblinama.
Bettu blue, po tome kako sam ja osetila do sada, moze se reci da to nisu bili pokreti. Zbog toga se jako brinem, jer svuda pise da od 18 tj. vec treba osetiti.
Anja7 ako ti je prva trudnoća, ne bi se trebala zabrinjavati ako bebu ne osjetiš do 22og tjedna. Kod prvrotkinja je vrlo individualno. Ja se zbilja nisam nadala osjetiti bebu tako rano, znala sam za ovaj 22i tjedan i rekla sam sebi da ako je do tad ne osjetim tek tada ću se početi zabrinjavati. Na taj način nema stresa oko iščekivanja osjeta.
Još jedna stvar, ne vjerujem da je kod svih tako, ali te prve pokrete sam osjetila dok sam sjedila. Kad bih ležala ili stajala ili nešto radila u početku ih nisam mogla osjetiti. Vjerovatno zbog pritiska na maternicu. Tek kasnije bi ih osjetila u drugim položajima ili dok nešto radim.
Betty blue, da, ovo mi je prva trudnoca i to posle 4 godine cekanja. Mozda sam zato i previse zabrinuta. Ali opusticu se.
Cure, molim pomoć!
Beba mi se juče slabo micala, a odkako sam danas budna nisam je ni osetila.
Počinjem da paničim. Ne znam kako da je probudim?
I dok pišem ovo, ona počinje po malo da kucka.
Zapravo da štuca. Tako je i juče bilo. Samo sam je osetila da štuca 2 puta tokom dana. Jel to normalno? :/
A ne znam ni sama, Vanesax. Ja sam po pitanju tih pokreta totalna "prvorotka", niš ne znam, ne kužim ,ne razlikujem...
Mislim da je sve ok, ima dana kada se smire, spavaju po cijele dane, ne mrdaju, a ima i onih življih dana...
Betty Blue nikako nije bilo redovito, totalno nepovezano, nisam mogla s ničim skužiti kada i kako, zašto.. Znaš, onako da ga navedem da se malo mrdne. Ništa. Nepovezano skroz.
Anja7 vidi malo cure koje sad vać naveliko nunaju. Stvarno se razlikuje od 16-23 tjedna su prvi pokreti, tako da ne brini.
I očito ima puno veze s položajem postleljice.
Isabel, i ja se nadam da cu tek osetiti bebine pokrete. Za sada sam osetila neke blage pokrete, nisam bas ni sigurna da li su pokreti. Posteljica je na zadnjem zidu.
u kojem si tjednu? ukoliko si prešla 30tj a bebine pokrete ne osjetiš već punih 24sata bez obzira na štucanje moj je savjet idi u bolnicu na ctg.vanesax prvotno napisa
Svako će te primiti, samo reci da od jučer nisi osjetila micanje bebe.
Neželim te plašiti, ali ja bih i na hladno puhala.
Mada može biti da se bebica uspavala.
U prvoj trudnoći pred kraj ja sam jako malo osjetila micanje bebice, ali tad nisam bila upućena, da bih počela sumnjati i nakraju otišla u bolnicu u zadnji čas. Imala sam manjka plodove vode.
Eh zato sam si ovu trudnoću kupila babywatcher i čim neosjetim duže bebu odmah provjeravam.
Nadam se da je sve ok, i vjeruj svome instinktu jer ti najbolje znaš.