Stranica 6 od 18 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 897

Tema: Micanje bebe

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mya02 prvotno napisa
    Ma, ovakve stvari zapravo ne treba ni usporedjivati, jer je svaka beba individualna...ja sam sad shvatila da je moja mrvica ocito njezna....sad sam u 27tj. i nikada nisam osjetila neki jaki udarac, ali zato stalno osjecam nekakvo skakljanje.....doduse, volila bih zbog dragog da jednom udari, ali cim on stavi ruku ona se umiri.....
    da, da tako je i meni isto....čim mm stavi ruku ne osjeti ništa, a prije toga udara
    pa ne osjećam ni ja neke jake udarce, a svi mi sa strane pričaju kako ih jako bole udarci, a ko će to razumit, vjerojatno je sve to inidividualno :/

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Joooj meni se zadnjih par dana taaako jako beba vrti i okrece... vise toliko ne lupa ali sad osjecam svaki njen pokret u kojem god da se polozaju nalazim... Neki put imam osjecaj "vibriranja" u trbuhu, bas mi je to sve fora!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ah, ja se izgleda moram pomiriti s tim da nasa mala ne zeli zabavljati ni tatu ni ostale ukucane svojim akrobacijama , tako da u tome trenutno uzivam samo ja :D !!!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mene vec par jutra muci to sta me kad se probudim beba gura nogama u zeludac i to me full tjera na povracanje, cim se ustanem prestane, ali je dosta neugodno :/

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ah, ja se izgleda moram pomiriti s tim da nasa mala ne zeli zabavljati ni tatu ni ostale ukucane svojim akrobacijama , tako da u tome trenutno uzivam samo ja :D !!!
    ništa povedi tatu na UZV i sigurna sam da ćete uživati gledajući vašu malenu hopsicu :D

MM je osijetio naše maleno neku veče...ispod pupka udara najjače

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    ništa povedi tatu na UZV i sigurna sam da ćete uživati gledajući vašu malenu hopsicu :D

MM je osijetio naše maleno neku veče...ispod pupka udara najjače
    Joooj, danas je bio strasno razocaran kad smo otisli na redovnu kontrolu i uzv...zbog cuvanja trudnoce idem u bolnicu na preglede, a na ginekologiji kod nas muskima je STROGO zabranjeno, tako da jadan nije mogao uci.....

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a jooooj

a gdje ti je posteljica, sprijeda ili straga?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uh, to nemam pojma...bas gledam na nalazu i nista ne pise, osim da je plodna voda normalna....

Inace, kako to treba biti ?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod nas nema jakih udaraca često ali se princeza javlja ujutro i navečer s par udaraca i pomjeranja .
    muz je mogao osjetiti svega par puta ali ja osjetim .ako e u formi javi se i preko dana .
    čitala sam negdje da postoji praćenje javljanja dnevno od 28 tt nadalje i da se to zapisuje ali sad neznam gdje točno :/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kazu da od 28tj. treba pratiti udarce i da bi trebali osjetiti minimalno 10 bilo kakvih pokreta u sat vremena....ali treba voditi racuna da je svaka beba individualna i da ima svoje vrijeme spavanja.....tako da ako ne mozemo pratiti bas ovaj uzorak od 10 pokreta po satu ne treba panicariti...bitno je da tijekom dana ipak osjetimo bebine pokrete u bilo kojoj kolicini...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jucer sam iz fore isla brojati, u 2 minute mi je beba napravila 27 pokreta
    Mislim da stvarno nemam razloga za bilo kakvu brigu da li je dobro

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

BebaBeba, ti nosiš pravog hopsića :D
    Ja ne brojim, ako mi se duže ne javlja uzmem baby watcher da ju čujem

Mya02
    ak ti je posteljica straga onda prije i jače osijetiš bebu, a ako je sprijeda onda kasnije i slabije jer posteljica amortizira pokrete bebe.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ooooo da!! Imam osjecaj da spava jedino po noci kad i ja spavam jer me nikad ne probudi skakanjem nego miruje... Valjda skupi dosta snage za cijeli dan!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

aha..mada sad razmisljam i mislim da ne bih mogla zakljuciti po nekoj svojoj slobodnoj procjeni.....

Uglavnom, sad sve vise osjecam migoljenje u stomaku, nego one klasicne udarce.....i ima svoje odredjene dijelove dana kada je prilicno aktivna....

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moj Adam jako udara.
    sad smo u 28om tjednu.
    i čini mi se jako sramežljiv... ne znam jel ja to sebi umišljam ili zbilja svaki put kad ja stavim svoje ruke on udara i miče se ko mali luđak...ali tipa kad mi neka frendica stavi ruku , neće pa neće da udari nikako....niti malo...

čak se niti na taticu još nije naviknuo jer on isto treba dosta dugo držati ruke da bi ga ovaj malo lupio...

a ja čim krenem maziti se po trbuhu on krene i ne prestaje :D
    a ima jednu pjesmicu koju jaaaako voli i koju mu puštam prije spavanja... to je i moja najdraža uspavanka i on se uvijek na nju razigra i onda kad pjesmica prestane on još malo udara i onda oboje zaspemo...

i to mi je taaaaaako lijepo...i nikako se ne mogu zasititi njegovih udaraca... upadnem u totalnu hipnozu kad ga osjetim, više ništa oko mene ne postoji... i mogla bih satima tako meditirati osjećajući svog sinčića kako se miče i kako udara i zamišljajući ga u sebi... bubica moja mala ...

pa makar još uvijek imam mučnine i povraćam, i stalno me bole i leđa i noge, i makar sam stalno umorna... i makar se osjećam bespomoćno...
    trudnoća mi je preeeedivna ponajviše zbog tih njegovih udaraca koji me podsjećaju da je jedno predivno malo živo biće stopljeno sa mnom i sad napokon shvaćam kako je lijepo biti žena i koji smo dar od prirode dobile.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Potpisujem ovaj tvoj post skrooooooz!!!!
    Meni isto nikad dosta mazenja igranja i pricanja s bebicom, mogla bi cijeli dan samo lezati i uzivati u njoj!
    Svaka sitna bol ili promjena koju osjetim, ma sve je to nista prema osjecaju koje nose ti pokreti i lupkanja!!

Moja bebica obozava onu pjesmicu od Kiki bombona, poludi na nju skroz!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kazu da od 28tj. treba pratiti udarce i da bi trebali osjetiti minimalno 10 bilo kakvih pokreta u sat vremena....ali treba voditi racuna da je svaka beba individualna i da ima svoje vrijeme spavanja.....tako da ako ne mozemo pratiti bas ovaj uzorak od 10 pokreta po satu ne treba panicariti...bitno je da tijekom dana ipak osjetimo bebine pokrete u bilo kojoj kolicini...
    To sam i ja mislila,ali izgleda to nije baš tako,mislim da sam to tu na Rodi pročitala.
    Ja često osjetim svog frajera,ali ima dana kad je miran pa ga čujem svega par puta,a da sam ikad brojala udarce baš i nisam
    Prije par dana sam pitala i gina o udarcima reko je da je bitno da ga se osjeti da to ne mora biti u intervalima o kojima ja govorim.
    Inače moji svi UZV su bili uredni,od mozga,organa,udova....nema razloga da se brinem

Tek sam,u 32tj.,poneki pokret zna biti pooomlao neugodan,a najnevjerojatniji mi je osječaj kad mi se piški i kad se pomakne doslovno koda mi sjedi na mjehuru hahahahahah
    ali inače sve ok,nema neugodnih udaraca (ne još )

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moja R u 25 tjednu najviše voli plesati...doslovce mi trbuh leluja kao na valovima i to mi je preeeedivno gledati

a kada bi mogla vidjeti otisak nožice ili baš da se izvana vidi da se namjestila na određenu stranu...one izbočine na trbuhu kad cijela beba npr ode u jednu stranu( valjda sam dovoljno razumljiva)

i jesu li vaše mrvice aktivne cijeli dan jer moja je prilično mirna...nije da je cijeli dan osjećam...kao da stalno spava...osim kad se najedem, pleše od sreće

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Netipična prvotno napisa
    To sam i ja mislila,ali izgleda to nije baš tako,mislim da sam to tu na Rodi pročitala.
    Ja često osjetim svog frajera,ali ima dana kad je miran pa ga čujem svega par puta,a da sam ikad brojala udarce baš i nisam
    Prije par dana sam pitala i gina o udarcima reko je da je bitno da ga se osjeti da to ne mora biti u intervalima o kojima ja govorim.
    Inače moji svi UZV su bili uredni,od mozga,organa,udova....nema razloga da se brinem

Tek sam,u 32tj.,poneki pokret zna biti pooomlao neugodan,a najnevjerojatniji mi je osječaj kad mi se piški i kad se pomakne doslovno koda mi sjedi na mjehuru hahahahahah
    ali inače sve ok,nema neugodnih udaraca (ne još )
    Ma, upravo tako - ne treba se striktno toga drzati jer su sve bebe individualne. Bitno je samo da je osjetimo tijekom dana, a ne i samu kolicinu tih pokreta.

Eto, recimo ja zavidim kad netko napise da vidi po stomaku te udarce ili da se osjete izvana. Ja sam od pocetka uglavnom osjetila migoljenje i rijetko neki jaki udarac, ali nisam zabrinuta, jer je moja curka ocito samo malo ''njezna''...osim kad lupi po mjehuru jer me to zna izluditi s obzirom da ionako imam stalno potrebu ici na wc ... ali neka lupa di hoce samo da ostane sto dulje u stomacicu .... :D :D :D :D

I nije aktivna po cijeli dan...uglavnom je osjetim ujutro, popodne i navecer...mada i ovaj uzorak zna nekada poremetiti....

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj meni je smijeh stavit mobitel ili daljinski na trbuh i bebica se odma uvali ispod i lupa po tome dok ne izgura s trbuha! Bas mi je slatko to, imam osjecaj da joj je to zabavno, da se igra!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    joj meni je smijeh stavit mobitel ili daljinski na trbuh i bebica se odma uvali ispod i lupa po tome dok ne izgura s trbuha! Bas mi je slatko to, imam osjecaj da joj je to zabavno, da se igra!
    U kojem si tjednu?

Bas ti zavidim ... '' ''

Moji starci su stavljali pepeljaru na trbuh kad je sa sestrom bila trudna i vele da ju je u jednom udarcu bacala na pod i kako su odmah tada trebali skuziti kakav zvrk ce biti :D :D :D :D

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

pametno dijete neće da bude pod uticajem mobitela ,nebojis se da zrači kad ga stavis na stomak?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ee pepeljaru mi je neki dan sutnula s trbuha a posto je bila polu puna sve je istresla meni po hlacama 8)

Meni je sad 25 tjedan Al racunaj da su se meni vec u 17-18 tj udarci poceli vidjeti na trbuhu i osjecati pod rukom, prakticki uopce nisam imala "leptirice" nego odma bubanje!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ee pepeljaru mi je neki dan sutnula s trbuha a posto je bila polu puna sve je istresla meni po hlacama 8)

Meni je sad 25 tjedan Al racunaj da su se meni vec u 17-18 tj udarci poceli vidjeti na trbuhu i osjecati pod rukom, prakticki uopce nisam imala "leptirice" nego odma bubanje!
    Oooooooo, pa pravo aktivan mali bebač :D :D :D :D :D

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma spaljen na ćaću

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

čitajući vaše postove sva sam se rascmoljila

ja doslovce uživam u svakom pokretu svoje bebice

moja bebi se javlja ujutro u 6 kad mama pije lijekove, zatim u 11 kad
    se mama ustaje i navečer oko 10-11 kad idem spavati, tad je najaktivnija

a danas cijelo popodne mi se nekud nisko zgurala i nabijala po mjehuru,
    to je vrlo neugodno...stavila sam jastuk ispod guze i stvarno se pomakla
    i nisam više imala pritisak i lupkanja po mjehuru

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma spaljen na ćaću

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    pametno dijete neće da bude pod uticajem mobitela ,nebojis se da zrači kad ga stavis na stomak?
    Imas pravo, zapravo se toga nisam sjetila, ipak cu ga zamijenit daljinskim ili pepeljarom, hvala!

@mya nije ti to smjesno, to su cinjenice, nemoze moja beba bit normalna nikako, mene je strah sta ce bit kad se rodi, vec je sad na ovog mog konja!!!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    čitajući vaše postove sva sam se rascmoljila
    a danas cijelo popodne mi se nekud nisko zgurala i nabijala po mjehuru,
    to je vrlo neugodno...stavila sam jastuk ispod guze i stvarno se pomakla
    i nisam više imala pritisak i lupkanja po mjehuru
    I meni je danas isto tako... Meni je dobro jos kad lezim al mi je najgore kad se tako namjesta/skace/sjedi na mjehuru dok stojim... imam osjecaj ko da cu se svake sekunde upiskit!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Imas pravo, zapravo se toga nisam sjetila, ipak cu ga zamijenit daljinskim ili pepeljarom, hvala!

@mya nije ti to smjesno, to su cinjenice, nemoze moja beba bit normalna nikako, mene je strah sta ce bit kad se rodi, vec je sad na ovog mog konja!!!
    Zato ima normalnu mamu (valjda ) da sredi situaciju ....

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

uuuu tu ti je jedno VELIKO VALJDA

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uuuu tu ti je jedno VELIKO VALJDA
    strašna si

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Samo sam realna
    Zato i imam toliko razumijevanja za ovog mog malog hopsića!! Znam kako mu je... dragi i ja smo opasna kombinacija!! 8)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bebabeba, ima li danas razbijenih pepeljara :D :D :D :D :D ?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nema, danas samo ukljesteni zivac negdje lijevo uzduz rebra

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nek me netko prosvijetli, jer ja ne znam što da mislim. Cvo mi je druga trudnoća. 1. put nisam posebno rano osjetila bebu, čak mi se čini da je bilo kasnije nego što se obično očekuje. Sad sam u 11. tjednu i čini mi se da sam već nekoliko puta u zadnjih par dana nešto osjetila. Jel to moguće ili ja sanjam?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pa s obzirom na to da je meni ovo prva trudnoca a bebu sam osjetila u 16-om tjednu a kazu da drugo dijete moguce pocet osjecat par tjedana prije... hm... neznam?!
    Znas kakav je to osjecaj pa valjda je moguce, mada se meni to cini stvarno malo rano!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam svoju mišicu osjetila baš kasno (prva trudnoca) tako da ne mogu biti neko mjerilo.

S obzirom da se u drugoj trudnoci uvijek osjeti ranije zato sto znamo sto da ocekujemo, a uostalom svaka je trudnoca individualna, ne vidim razloga zasto to ne bi bilo migoljenje malog bebača :D :D :D

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja danas sjedila u kaficu, pila kaficu s frendicom kad se ova odjednom meni zableji u trbuh i sva u soku pita STA TI JE TO S TRBUHOM??? meni nis jasno... PA NESTO SE MICE!!! ona sva uplasena!
    Nije mogla vjerovat da se udarci i pokreti bebe tako vide i preko robe i kad normalno sjedim

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A, joooooooooj, hocu i ja takooooooooooooo!!!!!!!

Moja je totalno mirna kad je netko drugi u blizini ili ako osjetim pokrete cim netko stavi ruku nema sanse da se vise javi.....

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moj bebač se isto bio stidio dok je bio mali a sad više nema pardona, kad mu dođe radi tulum pa nema veze gdje smo i s kim smo...
    ja sve mislim da se on jadničak pokušava okrenut a da mu ne ide

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa, jadnicak slatki sad u tom periodu ni nema mjesta da se okrene

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ovo moje malo se toliko vrti i prevrce i poceo mi se u rebra nabijat zadnja 2 dana :/ To mi nije bas ugodno... A jos manje mi je ugodno kad se povuce dole skroz nisko pa tuce po cerviksu jaoooj malo pulsira pa onda pukne jace pa me probode.. a imam osjecaj da mu je to nesto najdraze jer mi cesto to radi.. boli bebaca briga sto mene to zabuba

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A, joooooooooj, hocu i ja takooooooooooooo!!!!!!!

Moja je totalno mirna kad je netko drugi u blizini ili ako osjetim pokrete cim netko stavi ruku nema sanse da se vise javi.....
    Mislim da zapravo na neki nacin imas srece :/
    One curke koje bebaci ubijaju od lupanja i prevrtanja ko mene mislim da bi radje htjele da im je beba bar malo mirnija....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I onda se sve svede na ono - mi bi uvijek nesto drugo...

Ja sad lezim i jedva cekam da pocnem hodati i raditi, a to kad dodje onda ce mi sigurno pasti na pamet - da mi je samo malo leci

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A to ti je valjda ono ljudski da ti nikad nije do kraja dobro!
    nemoj me krivo shvatiti, NIKADA se nemogu zasititi svih tih silnih pomicanja i udaraca i kako mi se gura ispod ruke da ga mazim, ali jendostavno me tolika aktivnost zna - umoriti :/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma, gdje da te krivo shvatim

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da vas pitam... koliko nisko osjetite bebu da lupa?
    Mene zadnj vrijeme lupa i mice se stvarno jako nisko, cak i ispod razine od koje mi je poceo rast trbuh.. pa me malo brine kako se moze spustit tako nisko, i dal je to normalno?!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uh, i ja ti draga osjetim da lupa skroz, skroz nisko....nekad razmisljam da ce svaki cas ispasti koliko je blizu....

Stranica 6 od 18 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •