ma morala sam pitat jer me to vec par dana muci, cak se ni nezelim hm hm hopa cupa s dragim jer me strah da bi nesto moglo bit!![]()
Nekako mi se jednostavno cini prenisko...
ma morala sam pitat jer me to vec par dana muci, cak se ni nezelim hm hm hopa cupa s dragim jer me strah da bi nesto moglo bit!![]()
Nekako mi se jednostavno cini prenisko...
I nemoj - bar do iduce kontrole koja je valjda uskoro.....pa pitaj doktora....
Superrrrrrrrrr :D :D :D :D
Nije strasnooooooooo!!!!
A radi se i o tome da ja imam zelju hmhm i to jaaaaako i da se ne osjecam ni po cemu drugacije, zapravo vjerujem da je tu opet u pitanju moja paranoja!
Nije mi previse jasna ta anatomija, gdje u stvari pocinje maternica, jer ako je to rub maternice onda sigurno nema problema..
Ma, da ti pravo kazem ni meni to nije jasno....
Ali ja sam od pocetka sa zabranom sex-a tako da nisam imala potrebe razmisljati detaljno o tome.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ehhh a meni ti sex nikad nije bio bolji nego u trudnoci...
U biti ozbiljno razmisljam o tome danas jer mi i sad i zapravo cijelo popodne bebica lupa gore iznad pupka..
Onda navali zeno...hihihihihihi
a razmislit cu jos... bebac mi nesto dobrica danas, samo se migolji a ne lupa, mozda mi daje znak da krenem u akciju
![]()
a razmislit cu jos... bebac mi nesto dobrica danas, samo se migolji a ne lupa, mozda mi daje znak da krenem u akciju
![]()
Ma, bebac mali vec je obziran!!!!!! :D
hormoni su opaka stvar :D
ufff mislim da je gotovo meni sa divnim spavanjima cijelu noc... nocas me dvaput probudio lupanjem :/
Trudna sam 18/3 tjedna. Vec dva dana u isto vreme osecam kao krcenje creva, sad nemogu bas definisati u kom djelu ali nekako je vrlo specificno. Sada me interesuje dali se to mozda beba pomera. Vec sam nestrpljiva da je osjetim ali neznam kako da prepoznam prave znakove posto mi je prva trudnoca.
likica_i, moguće je![]()
ja sam svoju bebicu osijetila sa 17 tj, skroz lagano, kao da te netko poškaklja i samo navečer kad sam išla spavati.
sa točno 18 tj. sam čak osijetila 2 jača udarca, nakon toga zatišje 3-4 dana. osluškivala sam si tijelo, ali bebicu nikako da osijetim.
tad sam se uplašila, pa mi je MM morao kupiti baby watcher da sa njime čujem kako srćeko naše bebi kuca![]()
sa nekih 20 bebica je postala pravi hopsići svakim danom ti
udarci su intenzivniji...meni je to prekrasan osjećaj![]()
Na pocetku i osjecas te lagane leptirice.... :D :D :D
Ja do 22tj. nisam osjetila skoro nista....ali nisam puno panicarila jer ne osjetimo svaki bebin pokret, a beba se treba osjetiti najkasnije do neka 24tj....
evo mi danas cijeeeli dan plesemo pjevamo skacemo uzivamo!! Cak smo nakon dosta vremena napravili totalnu generalku stana! Danas me tako prala cijeli dan neka energija! :D
Zato sam sad blago receno krepana i noge mi otpadaju :/ a bebac i dalje plese skace i uziva, boli njega briga! :D
kad smo vec kod micanja bebe, da ne otvoram novu temu.
Sta znaci, cisto znatizeljno, kada se cjeli trbuh talasa, nisu to micanja onako kako znam, vec cjeli se trbuh talasa.
Hm, moze biti stucanje ???
meni je tako kad se beba premjestava i miceonda mi se cijeli trbuh ljulja, napinje s jedne strane, s druge uvlaci
A moze biti i stucanje![]()
Pozdrav cure...Evo mene u 18 + 4 tj. i vec od prije par dana osjecam lupkanje bebice...Cak je i muz jednom osjetio...Inace prva mi je trudnoca pa bas i ne znam gdje i kako se treba osjetiti...Eh imam jedno pitanje...Lupkanje bebice osjetim skroz dole nisko ,ali bas nisko,gotovo pa na rubu vegine![]()
E sada gdje ste vi i da li je neka od vas tu osjecala bebicu???Dokt. cu za 7dana pa cu je pitati...
Inace na pocetku mi je bila niska trudnoca a sada mi se vec podigla pa mozda je posteljica ostala nize...
Moja sve manje lupka tako nisko a sve vise gore oko 2-3 prsta iznad pupka
Mislim da ti je to normalno, mene zna nekad lupit tako nisko da imam feeling da ce ispast van 8) Zna me i zabolit kad tako nisko lupi. Tj onako neka neugoda vise nego bol.
Ne brini![]()
bebabeba ja sam 19/1 tjedan trudna i sinoc kada sam legla skoro pa sam sigurna da se moja beba javila. Ono sto me samo cudi i stvara sumnju je sto sam je osetila negde malo ispod pupka, nikako nisko. E sada mene interesuje posto sam tek 19 tjedan dali te moguce.
Pa kako nebi bilo, ja sam je na pocetku 17. tjedna prvi put osjetila, onak udarac
Uostalom i mislim da ti je u 19. tj maternica negdje oko pupka, mozda malo ispod tako da je to ok
MINCE - kad ju osjetis tako nisko probaj foru da si stavis jastuk ispod guze, meni uvijek pomogne da se beba pomakne na gore!
bebabeba hvala na lepom odgovoru![]()
Znam kako ti je, nema na cemu
Meni je isto prva trudnoca i sva sam neka zbunjena uplasena i puna pitanja, tako da mi je drago kad nekome mogu pomoci odgovorom jer znam koliko to znaci!![]()
Znam kako ti je, nema na cemu
Meni je isto prva trudnoca i sva sam neka zbunjena uplasena i puna pitanja, tako da mi je drago kad nekome mogu pomoci odgovorom jer znam koliko to znaci!![]()
Hvala puno na odgovoru...Ma ja stavljam taj jastuk ispod guze otkako sam ostala trudna![]()
Dok. mi od pocetka govori da ga stavljam da on podize maternicu a posto mi je zavaljena i posto me zbog toga cesto krsta bole rekla mi je da ce mi pomoc...Pa eto i sada ga moram stavljat radi bebice![]()
Ali nma vze i onako lezim vecinu vremena...Mene zanima da li ce da se digne jer mi je tako zao kada je osjetim tako nisko sve kontam da ona tu nema mjesta![]()
A sto ti kazes kada tako malo odskoci zna me i zaboljet a cesto me i prepone bole mozda se nekako uglavi ruzno...
Nadam se da ce se malo dici nesto mislim da nema bas dole puno prostora...Mozda je jos rano pa ce sa vremenom...
jučer sam osjetila jednolika trzanja, kao da srcheko lupa ali sporije...je to štucanje??? :D
baš se onako, kad se stavila ruka na taj dio trbuha, trbuh dizao u pravilnim razmacima...prije toga sam popila malo crnog vina, moj dragi me zezao da se sigurno napila, pa štuca hahahaa
![]()
E, kudri i ja sam neki dan imala istu dilemu i bas mislim da je to stucanje :D :D :D
hehe kuul!! baš sam se nekako jaaako raznježila....zamišljala sam svoju mrvicu kak štuca od vincheka i tak mi je slatko to bilo((:
ali ovo je prvi put da sam upravo to osjetila...ti??
e da, piše na internetnu da se negdje od 24.tjedna može čuti i lupanje srca...kad netko prislni uho na trbuh...moj mužek svako malo osluškuje ali kaže da se od mojih crijeva nšt ne čuje![]()
je je kudri to je štucanje!! Znam jer moja po 5-6 puta na dan štucka! :D
A ovo s lupanjem srca je isti slucaj kod mene, ne cuje se nis osim mojih crijeva :D
imam pitanje. s kolko tj.se može koristiti baby watcher? mislim,se može čuti srčeko? nadam se da ste me skužile?. kaj se tiče micanja,ne znam da li je to to,ali ja sam sitno migoljenej osjetila s 14+1,pa par dana ništ,pa opet malo, i tak još sad tak da nisam sto posto sigurna da je to to. ovo mi je prva trudnoća i jedva čekam da me lupa![]()
Mislim da od 12-og, nisam sto posto sigurna! Joj ja bi to jako voljela nabavit al mi je malo skupo![]()
hvala!sad sam malo potražila i ja mislim da od 12-tog tj. da,košta oko 1200kn. i meni ja malo skupo. ne znam... mora me čim prije počet lupati da budem mirnija. sad samo strepim od kontrole do kontrole.
Polako draga, tek si na 15Nemas sta brinuti
![]()
samo da editiram-sad već lupka :D :D :DBebaBeba prvotno napisa
još da i MM to osjeti...pa da skupa uživamo![]()
![]()
Evo upravo punimo 32 tjedna. I osjećam se ko harmonika. Beba je popreko pa kad se rasteže trbuh je zbilja ko harmonika. Preslatko.
baby watcher ima u hospitaliji u zagrebu 650 kn, ja ga imam i super mi jekiara prvotno napisa
ako nisi iz zagreba mogu ti ga poslati poštom.
a ja nisam sigurna da li je to to... ponekad malo ali jako malo osijetim micanje ili lupkanje
a jedva čekam jače udarce...![]()
hvala!nikka prvotno napisa
MM radi u Zg,pa može on pogledati. ali mislim da ipak nećemo to kupovati. sad osjećam bebu,pa sam mirnija,a opet se bojim da previše ne paničarim-kad bi to imala,valjda bi stalno visjelo na meni
,a ja pokušavam biti što mirnija i opuštenija.
moguće je da ti je to to.prvi put sam osjetila negdje nakon 14 tj i onda par dana ništ,pa opet,i tak do skoro 18tj. onda sam jedan dan osjetila par puta i od onda svaki dan lupka sve jače i sve češćedorica prvotno napisa
![]()
a ja uživam...![]()
![]()
![]()
![]()
mislim da će i za par dana MM moći osjetiti,jer je leptirić sve veći i jači![]()
![]()
Meni se poceo vidit otisak stopala kad izbaci nogicu i bas se sve onako jepo pod rukom osjeti :D
Danas sam saznala koji dijelovi tijela izlječu prema van iznad pupka. Bili na UZV a zvrkica- hop s laktom po njemu, pa nogom. A ja mislila cijelo vrijeme da je to glavica, a ona meni već guzu okreće pa me lupka nogama i laktovima.![]()
Preslatko!
Mojoj jos uvijek glavica leti van iznad pupka, nadam ce uskoro biti guza kao i tebi!!
Može pitanjce.
U 29 sam tjednu, nosim prilicno mirnu bebu od pocetka kod koje ovisno o polozaju osjecam micanja. Uglavnom je okrenuta tako da su nogice i rukice negdje unutra pa gotovo da nikad ne osjetim prave udarce. S vanjske strane je su pretpostavljam ledja. Posteljica je sprijeda.
S obzirom da bi sada trebalo brojati udarce, kako da to cinim kada udarce uopce ne osjetim?
Samo osjetim meskoljenja, gledam trbuh, vidim da se krece, pomice, vrlo lagano, jedino micanje bebe koje osjetim su lagana rastezanja ili meskoljenja.
Ima li itko slicno iskustvo?
clearsky cula sam da je bitno da se bebica oseti svaki dan malo ili puno i to je idividualno. Mislim da nemas potrebe da se opterecujes sa brojanjem ako je osjecas. Znam da je lako pricati a u stvari i ja sam dosta opterecenja. Moja bebica se javlja svaki dan ali jedan dan je jako aktivna a nekada kao na primer danas evo nista i vec sam se unervozila. Postelica mi je spreda i isto nikada ne osecam neke udarce nego skroz lagane pokrete.
a osjecas one unutarnje udarce. i kod mene je beba u pravilnom polozaju za radjanje jos od pre 28tj. i udarce osjecam iznutra. Moja posteljica je straga. Beba je aktivna kod tebe to je najvaznije! Ako ne osjetis nista u toku dana, onda probaj lezati na ljevi bok, a pre toga popij vodu i pojedi nesto slatko. vidjeces dali ce se beba javiti ili ne![]()
htela sam te pitati dali osjecas one unutarnje udarce?
*
sve sem stucanje se broji za bebinu aktivnost, tako da mislim da se ne trebas brinuti. Moze beba biti aktivna u jednom dio dana, a u drugom ne, ima i ona/on svoj ritam.
ja stalno osecam unutrasnje udarce koji su jako jasni i prijatni, . Bebicu jos nisam osetila na dodir, cak sto vise kada metnem ruku tu gde osetim udarac ona nikada ne udari opet ali cim je skinem odma ponovo dobijem udarac na isto mesto.
Moja je sad u 32. tjednu jos uvijek jaaaako aktivna ali pretezno navecer, preko dana divlja kojih sat-dva i onda dva-tri sata potpuno miruje.
Kazu da u visokoj trudnoci bebica razvije taj ritam spavanja i budenja pa je se manje osjeti jer se odmara.
Mislim da sve dok je osjetis, koliko god to lagano ili rijetko bilo, nema razloga za brigu.