Stranica 9 od 18 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 897

Tema: Micanje bebe

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

imam pitanje: U 25 tjednu sam. zadnjih pad dana ful cesto osjecam bebu, tijekom noci, tijekom dana u vise navrata, kad hodam, lezim, sjedim itd.
    ne znam koliko je to normalno, tj koliko je previse - ipak oni dosta vremena provode i spavajuci, zar ne?
    malo se brinem jer sam na godisnejm i nisam u zg gdje mogu skociti do svog ginica,a ujedno mi je i posteljica smjesena sprijeda tako da bih bebu trebala osjecati manje nego curke kojima je straga...

ma ne znam, cini mi se da nema mjesta panici a opet ne mogu da se ne brinem, sto ako se pupcana omotala oko vrata ili nesto ne stima...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma daj se smiri covjece evo ja u 38 tjednu i beba mi tek sad spava sat - dva eventualno malo vise!! Do sad nije UOPCE al doslovno UOPCE mirovala!

Ne brini sve su bebe razlicite!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam osjećala bebu do zadnjeg dana. Ponekad su to bili udarci koji su me skoro "bacili s kreveta". Jedino potkraj trudnoće mi se jedne noći beba jaaaaaaaaaako ritala,pa sam ujutro otišla na CTG (poslala me gin.), i bilo sve ok. Vjerojatno se uzbudila jer sam ja bila jako prehlađena i imala malo povišeni tlak i bila nervozna. Uostalom, dr. mi rekao kad god ja osjećam da s bebom nešto ne štima,neka samo dođem. Bolje sto puta uzalud doći,nego jednom ne doći. Rekao mi da su neke bebe jako aktivne,a neke možda nešto smeta ( mogu se zaplesti,...). Tako da ako misliš da ćeš se smiriti ako odeš k gin, onda idi,ništa ne košta. Ili nazovi pa pitaj,mada mislim da je sve ok .Ja sam barem poslije toga mirno spavala

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mene je jedno vrijeme bilo strah da previse stuca! Po 5-6 puta na dan i to traje i po desetak minuta!
    Al ginekologica mi lijepo objasnila - puno divlja - popije puno plodne vode - puno stuca

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo me na puna 22. Ovo mi je prva trudnoća i jedna posteljica je sprijeda pa kad to zbrojimo mogu reći da sam bebe osjetila relativno rano - već negdje u 16. tjednu. Od onda je prošlo vremena, trbuh je u zadnja 2-3 tjedna naglo narastao, dobivam i na težini, ali pokreti beba su i dalje jako neredoviti i nimalo jači nego u početku. Još uvijek su to leptirići. Nema nikakvih udaraca, ništa se ne vidi izvana, nisam primijetila da moja aktivnost ili neaktivnost na bilo koji način utječe na njihovo javljanje. Jedino su u nekoliko navrata znali živnuti neposredno nakon obroka, ali ni to nije pravilo. Zadnjih par dana jedva da sam išta osjetila. Trebam li se brinuti? :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nema veze kaj je posteljica sprijeda, mozda se pokreti osjete kasnije koji tjedan, al meni je u prvoj trudnoci bila sprijeda, jako rano sam osjetila prve, a lupao je danonocno, samo se zadnji tjedan stvarno umirio i to mi je bilo grozno...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala na odgovorima!
    bebac je opet mirniji zadnih dana tako da se osjecam opet "normalno"
    ocito je iz nekog razloga malo divljao ta dva dana, samo on zna zasto
    kad se vratim sa godisnjeg definitivno odmah kod ginica, cisto da sama sebe umirim.
    ipak tu na moru imam drugaciju rutinu nego doma.
    pusa svima !

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam bebu osjetila sredinom 17.tjedna,bila je srijeda.Ujutro me malo lupnulo s lijeve strane ispod pupka i nisam bila sigurna da je to to a onda me oko 14.15 opet par puta udarila i tad sam bila neopisivo sretna.Odmah sam MMposlala sms tako da se i on veseli.
    andream dok smo gledali prije dva tjedne Harry Pottera u kinu beba je bila cjelo vrijeme aktivna što me iznenadilo.Očito joj se sviđao film
    Malo se i ja ponekada brinem što je beba mirna.Nekad ju čujem često a nekad se umuri pa ju osjeti samo par puta.U subotu naprimjer bila je skoro cjeli dan mirana.Navečer sam bila na ATP-u,muzika je tresla a ona ništa.Bila sam se malo uplašila.Kad smo došli doma mazala sam trbuh i dok sam ga gledala beba je tako udarila da se vidjelo na trbuhu i to par puta.Prvi put da je to napravila i bila sam tako sretna.Baš me iznenadila.Sad sam u 20.tjednu,i utorak 11.8. ide i MM samnom na pregled.Jedva čekamo da vidimo našu bebu.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je posteljica sprijeda i sinčeka sam osjetila tek u 20. tjednu. Sad ga osjetim non-stop (u 25. sam tjednu). Nekad je aktivan od ujutro do kasno navečer, gotovo bez prestanka. Zadnih dan-dva, recimo, jedva da ga tu i tamo osjetim. Lupi me koji put u mjehur nogicama, vjerojatno ga to malo odbaci (pogotovo ako mi je mjehur pun hehe) pa se igra lupkajući mamu svoju po mjehuru... dok ja s osmjehom jauknem, on se, očito, zabavlja. Super osjećaj, iako, tko zna što nas još čeka kad mladić ojača!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U prvoj trudnoći sam bila sigurna da je to što osjetim - lupkanje R-a negdje u 19-tom tjednu. Sada sam osjetila curu već u 16-tom. Upravo sada ulazim u 21. tjedan i curetak me lupa tako da se čisto brinem što će biti za mjesec dva.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Re: Micanje bebe

ja sam ti u 32tjednu trudnoće i dobila sam križaljku da slušam bebine pokrete u pola sata koliko će se puta POMAKNUTI ALI MENI JE ČUDNO JEDAN DAN UJUTRO RITNE SE I DO 13 puta a nekad jedva 4 puta pa me zanima jel to normalno i kako je vaše iskustvo s tim

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

isto kao i tvoje. Mene neki dan u pola sata lupi 15 puta e neki dan samo nekoliko. Draga nemoj ih uopste brojati, mislim da je jako vazno da se beba javlja svaki dan i to je dovoljno. Isto mislim da je nemoguce da se javlja isti broj puta u pola sata svaki dan. Pa nisi ni ti jednako aktivna svaki dan zar ne ?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni ce to taaaaako faliti

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam primijetila da nikakvih pravila o tome koliko će beba lupkati nekad je vrlo aktivna i to naročito navečer prije spavanja, a ponekad samo koji udarac, nekad se javlja ujutro, a nekad ne

shvatila sam da beba ne spava uvijek kada ja spavam kada sam tijekom noći kad sam išla piškiti osjetila kako dobro udara

i tako i kad se rode puno spavaju, a sada još uvijek 16 - 20 sati dnevno

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dali se trebam brinit ja moram brojat pokrete bebe u pol sata ako se neritne triput u pol sata onda se produži na sat vremena i dosad nisam morala ležat sat vremena danas evo prvi put i to se sa 6 put pomaknio u sat vremena baš sam se uplašila a tek tatica kako je digo frku zabrinio se

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema potrebe brojiti udarce jer beba ima svoj period spavanja i lupkanja-rastezanja

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja uopće ne brojim udarce, bitno mi je samo povremeno je osjetiti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja ne brojim pokrete, ima ih dosta, al prosli tjedan je bas lupala svuda, a sad cini mi se dosta rjeđe i to ko da osjetim lupkanje i ceprkanje dolje nisko jako, a gore tu i tamo....??? u 27 tjednu sam.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mihim, meni se dogodila slična stvar kao i tebi, baš sam primijetila razliku u područjima lupkanja.
    Na pregledu se ispostavilo da beba sjedi na guzi, tak da to svo silno lupkanje dolje dolazi od njenih malih nogica ...
    (sad mantram da se ipak opet okrene na glavicu, sunce mamino )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je bila na guzi 30.07., i tad je stvarno bila zivahna i lupanje svuda stalno, ja si sad mislim da je mozda glavica dolje pa rukicama "ceprka", a nogice ??? mislim da je na glavicu i zato kaj sad kad slusam otkucaje sa baby watcherom nađem isto ful nisko malte ne na pocetku trbuha, a tad kad je jako lupala odma pored pupka. ne znam, al bilo mi je draze ono jako lupkanje, sad se znam zabrinut. nadam se da se okrenula. zadak vaginalno nema sanse da pristanem, a u vinogradskoj im je to rutinski...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidiš vraga, mene baš tješi da im je rutinski vaginalno porađati bebe na zatku, nastojim izbjeći CR ako ikak mogu ...
    Držim fige da i tebi i meni, da bude kako nam odgovara.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da se mrvice okrenu . ma ne zelim ni ja carski, bojim se epiduralne, opca mi je koma zbog bebe i intubacije, i za bebu mislim da nije " carski " - ne zelim. al ni zadak mi se ne sviđa nikak posto je i ova bebica vec sad velika dosta... rutinski im je kod druge i sljedecih trudnoca, kod prve se ide na carski.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je anesteziolog, koji mi je radio epidural, objasnio da je CR ustvari carski za bebu, ali ne i majku

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sigurno je on u pravu, al ja sam imala nesrecu da sam gledala carski koji nije carski za bebu, a nikad ne znas kom ces upast u ruke...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo moja bebica je totalno aktivna. Pa to se dijete mrda skoro non-stop. U petak sam bila kod gin i beba je na zadak (31 tjedan) i sto nije bas dobro usce mi je 2 prsta otvoreno. Znam da se ne rita radi toga jer je i do sada bilo jako aktivno dijete ali da udara ko veliki to mu se mora priznati. Jucer bas moj muz drzi ruku na mom trbuhu i odjednom beba lupne tako da se on sav prepao. I kaze on meni 'pa ti se sva zatreses kada beba lupi'. I stvarno je tako. Bas je zivahna neka beba. Nestrpljiva u svakom slucaju. Ja cijelo vrijeme govorim da mora da tako lupa jer nema dosta mjesta u trbuhu (ja sam do sada dobila samo 4 kg i trbuh mi je mali s obzirom na tjedne trudnoce) pa mozda je to stvarno tako.
    Ah vidjeti cemo sto jos bude

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znam da nema pravila u udarcima, ali me već počinje brinuti. Od jučer ujutro se beba nije pomaknula onako pravo. Koji put je lupnila skroz slabašno, da sam se skoro pitala je li je ili nije lupila. Inače udara pošteno. Najčudnije mi je što nije bilo onog "divljanja" sinoć kad sam legla i jutros kad sam se probudila, a pravilo je do sad bilo da je tad najaktivniji

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam sad 20 tjedana i u zadnjih tjedan dana skoro da uopće ne mogu osjetiti bebu. Inače sam prije točno mogla reći kad me lupa, to su bili nježni udarci, ali sam ih mogla prepoznati. A sad, valjda stalno spava. Prođe mi 24 sata a da sam uspjela detektirati 2-3 udarca sve ukupno. I naravno, odmah se sekiram i pitam jel s bebom sve u redu.... Na ultrazvuk idem tek za 3 tjedna, tko će to dočekati...
    Inače, prvo dijete se stalno ritalo i to pošteno. Ovo će biti valjda mirnije...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    U prvoj trudnoći sam bila sigurna da je to što osjetim - lupkanje R-a negdje u 19-tom tjednu. Sada sam osjetila curu već u 16-tom. Upravo sada ulazim u 21. tjedan i curetak me lupa tako da se čisto brinem što će biti za mjesec dva.
    prva trudnoća, počela ju osjećati u 17 tjednu, sad sam 31 tjedan trudna....mala ima svakodnevne tulume....zna me tako opaliti da mi dođe zlo

vrlo vrlo aktivna....i jaka čini se... :D

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Ja sam sad 20 tjedana i u zadnjih tjedan dana skoro da uopće ne mogu osjetiti bebu. Inače sam prije točno mogla reći kad me lupa, to su bili nježni udarci, ali sam ih mogla prepoznati. A sad, valjda stalno spava. Prođe mi 24 sata a da sam uspjela detektirati 2-3 udarca sve ukupno. I naravno, odmah se sekiram i pitam jel s bebom sve u redu.... Na ultrazvuk idem tek za 3 tjedna, tko će to dočekati...
    Inače, prvo dijete se stalno ritalo i to pošteno. Ovo će biti valjda mirnije...
    možda si ti aktivnija pa manje osjećaš bebu ili nešto slično. ili jednostavno spava
    ja sam skužila da kad sam više u pokretu ne osjetim bebača, a kad se smirim osjetim ga više. to je gotovo pravilo, bar kod mene.

ma ja isto, čim je neka promjena, odmah se brinem kaj je, jel sve ok, kaj mu je sad itd.
    evo konkretno mene sad recimo muči jer mi je cerviks skraćen pa se pitam koliko kretanja da si dozvolim :/

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jooj i mene to jako brine.....ja sam 22 i pol tjedna i prvi put sam osjetila prije 15-ak dana, i bio je bas aktivan, par puta je toliko jako udario da me zabolilo ( slatka bol ) ili mi ne da spavati recimo do 2 ujutro...a sad zadnji 3 dana je bas nekako miran, lupi me par puta dnevno, ako i toliko, ali javi se navecer nakon sto namazem trbuh...pa sva sreca na ovoj temi.....na pregled idem tek 02.09.........

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dva tjedna je MM bio na god i beba kao da je osjećala ili je češće slušala njegov glas promjenila je ritam.U ta dva tjedna je udarala češće i jače nekad bi čak udrila kad bi se on glasnije nasmijao.Primjetila sam da većinom spava kad sam u pokretu a kad ležim i gledam tv onda počne.Noću je uvijek mirna osim prije tjedan dana kada je cjelu noć bilo nevrijeme s grmljevinom.Udarci su bili tako jaki da bi me probudila,objašnjavala sam joj koji su to zvukovi te da je na sigurnom,a ona bi se smirila.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pocela sam osjecati moju curku u 16tj. ovo mi je prva trudnoca. Znala sam odmah da su pokreti bebini jer je vec tada pocela *divljati* po meni :D

Sada sam 35tj plus 3 dana i moja vrazica tuce kao velika. Non-stop je u pokretu i zbilja se nekada zapitam dali ikada spava i odmara :? jer kad god sam ja budna i ona je Zivahna je do te mjere da kada dodemo na UZV rucicom malom tuce iznutra kada se doktorica priblizi sa sondom

Vec skoro 20tjedana je u mom trbuhu bitka, ali neka, neka je ona meni ziva i zdrava a ja cu sve izdrzati i u svakom trenutku uzivati

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

osjetila u 16. tj.1 pokrete i bila je to živahna beba. -) (naime i sada je vrlo živahan dječak, bez par minuta mira). No, kad smo išli na preglede uzv-om svaki put kad bi dr. pritisnula sondu o stomak, on je tako zveknuo da se ona svaki put objašnjavala s njim. Svaki put mu j epričala, a on j e izunutra bubao. Presmiješno

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad sam prešla 28. tjedan, a jučer je bila smiješna situacija - gledali smo neki film doma, ja sam sjedila i osjetila da počinju udarci bebe. Rekla sam to mom nećaku da gleda u trbuh koji je odjednom zalelujao, točno se vidio udarac bebe. Nećak se smijao i rekao da to vidi prvi puta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U prvoj trudnoći sam osjetila tek u 7. mj trudnoće, a sad evo baš neki dan, 17. tjedan mi je.

No prvi put se obično kasnije osjeti jer su mišići maternice čvršći, a kasnije su mekši pa se lakše osjeti.

To što mi ne osjetimo, ne znači da se beba ne miče.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam u 23 tjednu i imam osjećaj da mali uopće ne spava, stalno osjetim pokrete. Sretna sam sat ga osjetim ali nekad nemrem zaspat osim kad sam na leđima

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam u 23 tjednu i imam osjećaj da mali uopće ne spava, stalno osjetim pokrete. Sretna sam sat ga osjetim ali nekad nemrem zaspat osim kad sam na leđima

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja curica je jako aktivna beba sada smo u 33 tjednu, u pokretru je stalno, uživam u tome mada je ponekad i neugodno ,rukice i nogice vidim kako miču trbuh i rasteže ga ko harmoniku,i ja se pitam kada spava ,
    neka ona meni samo skače bitno da raste i da je sve ok :D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam Špira prvi put osjetila u 16 tjednu, sad sam skoro 19 tjedan i evo ima več par dana da je sve aktivniji i to svaki dan. Super osječaj

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U svakoj trudnoci sve ranije; u prvoj u 19., u drugoj u 17., a sada prosto ne mogu da verujem - od danas sam u 15. nedelji, a vec dooobrih nedelju dana osecam ono "plop" komesanje i to po vise puta na dan. I, osecaj je jednako cudesan, bez obzira sto nije prvi put...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel moguće da moj Špirek prducka???
    Jučer sam osječala baš kao da nekakvi balončići zraka puckaju unutra...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    U svakoj trudnoci sve ranije; u prvoj u 19., u drugoj u 17., a sada prosto ne mogu da verujem - od danas sam u 15. nedelji, a vec dooobrih nedelju dana osecam ono "plop" komesanje i to po vise puta na dan. I, osecaj je jednako cudesan, bez obzira sto nije prvi put...
    jooj vishnjice, baš sam se na PZ pitala što znači pasuljčić u tvom potpisu , a ono sad već patuljčić ; čestitam ti od sveg srca

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    jooj vishnjice, baš sam se na PZ pitala što znači pasuljčić u tvom potpisu , a ono sad već patuljčić ; čestitam ti od sveg srca

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam u ovoj trudnoći prilično kasno osjetila pokrete bebe, iako mi je druga. negdje oko 19 tjedana.

vishnja, rozagroza vaši me trudnički postovi uvijek iznova dirnu

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja često osjetim nešto ko lagani udarac ili dodir skroz dolje u maternici, odnosno tamo gdje je nekad bila , jel to oke tako, nekako mi se to čini prenisko, al osjetim lupkanje i u trbuhu, pa me to zbunjuje, u 19 tj. sam. Sad ne znam jel se to bebač okreće tako jako il kaj?! :?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ja sam 31 tjedan a maleni se okrenuo glavicom dolje i sada diže noge u zrak i vježba: rošpa i gura po trbuhu gore-dolje za krepati :D :D ovo su nam novi pokreti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo ja sam u 18. tjednu, bebeu osjetim od 16. tjedna a prvorotka sam s posteljicom sprijeda i par kila viška :D :D :D :D :D
    Bebu sad već svi mogu osjetiti pod rukom kako lupa kao luda a vidi se iz aviona kako se trbuh pomiče kako beba lupa i pomjera se, aktivna je jako često i to po 2 sata lupa bez prestanka, mali nestašni dječak

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sad definitivno znam da nije istina da se beba mora smiriti prije poroda... Moja je izlazila i jos me lupala i to jako!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kad ste skužile bebača da vam štuca u trbuhu?
    ja tek negdje pred 30. tjedan.
    bas mi fora to bilo

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

18 tjedana

Stranica 9 od 18 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke