Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Atopicna koza

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Atopicna koza

Evo mi se vratili od pedijatra i na svu suhocu nam je rekao da imamo atopicnu kozu. Ono sto me zanima cime se vi borite protiv toga. Naime mi smo probali s Mustelom normalnom kolekcijom u pocetku, ali nista od toga. Potom na kupku od Aderme, malo pomaze, ali mlijeko im ima neugodnan miris, pa mi ne pada na pamet trackati moju zabicu. Kako vi rjesavate problem.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Avene Trixere krema za izrazito suhu i atopicnu kozu.
    Nema mirisa. Namjesnki pravljena za bebe.
    Rezultati super.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da ćeš morati isprobati razne kreme dok ne nađete ono što baš vama odgovara :/

Dosta ljudi je zadovoljno Mustelom, ali ne običnom nego onom Stelatopia kolekcijom. Ja Leu isto time mažem, ona nema nekih velikih problema sa kožom nego joj je samo suha i povremeno joj je zna izbiti neki mali lišajčić, i jako sam zadovoljna Stelatopia kremom, super joj je koža otkad je time mažem. Koristimo i ulje za kupanje od Stelatopie.

lidac2004

Početno

mi smo koristili adermu ali nam bas nije pomogla, sada koristimo mustelinu stelatopiu kremu i uljnu kupku i to je bolje.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

imamo A-DERMA Exomega krema( za Atopic skin) s omega 6 kiselinama kažu super krema za suhu kožu beba! cijena oko 100 kn u ljekarnama.možete probati s njom!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na iskustvima, a sad cemo mi poceti s isprobavanjem kozmetike. Imam osjecaj da ce me njegova kozmetika doci toliko love da cu zaboraviti na svoju.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi pak koristimo niveu za bebe i super smo zadovoljni.Mazemo dva puta na dan.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi pak koristimo niveu za bebe i super smo zadovoljni.Mazemo dva puta na dan.
    Vi onda sigurno nemate problema sa atopičnom kožom, nama je sva uobičajena dječja kozmetika užasno isušivala kožu.

Mi smo koristili jedno vrijeme Eurcerin plavu liniju, zatim Stelatopiju, zatim Wolf Basis kremu.... zadnje dvije godine više nemamo problema s kožom.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi imamo problema ,imamo neurodermitis i alergiju i imali smo kozu tako suhu da se ljustila.Kupanje u maslinovom ulju i mazanje niveom za bebe je pomoglo i koza je ok.,barem za sada.Ta je krema vlazna,nije masna a to je upravo ono sto treba za takvu kozu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filip je imao crvenilo+ljuskanje ispod koljena (unutrasnja strana), a sad povremeno crvenilo i hrapavu kozu po licu. dermatologu nismo ni isli, iako je to vjerojatno neurodermatitis (iliti atopija)-jer sta ce mi on pomoci, ja kortikosteroide necu, a bepanten i sl. znam i sama kupiti. TO ispod koljena lijecili mustelinom stelatopijom, stelatrijom, pa bepantenom, uljem gospine trave, maslinovim, bademovim, mustelinim za atopiju-nista od toga nije bas pomagalo. Kako sam i ja kao dijete imala problema s kozom, a to je na kraju rijesila biljna mast koju je mama nabavila od nekih casnih sestara, onda sam se raspitala i nabavila mast od tih sestara. Mazali- i ispod koljena sada nema nista. Kad se pojavilo crvenilo po obrazima, opet ista mast i sve 5. Jako nam je dobra i Pavloviceva koju smo kupili u B. Gradisci, roza etiketa, pise Baby cream, sve crvene flekice oko guze nestanu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tanjads nemoj mislit da te kritiziram ali ne znam da li ti je poznato da je atopijski odnosno neurodermitis jedan od pokazatelja sklonosti djece ka raznim oblicima alergijskih reakcija u budućnosti, kao što su npr. astma, rinitis i sl.
    Ja sam pročitala nekoliko članaka u kojima je velikim slovima bilo napisano da neurodermitis mora svakako biti pod kontrolom liječnika i nikako ga se ne smije ignorirati, jer je on prvi pokazatelj da organizam na neke podražaje burno reagira.

Ovo sam napisala laički, al nek me neko od medicinarki ispravi, htjela sam samo reć da je svakak bitno obratit se dermatologu i po potrebi alergologu da se napravi obrada a da vam kasnije ne bi bilo žao.
    Pogotovo ako neko u obitelji je također imao takve probleme, znači da je genetski predisponiran za to, pa je potreban još veći oprez.

Također je točno da se neke stvari moda i ne mogu spriječit, al ja znam za sebe osobno da sam prošla i pokušala sve, a ostalo kak bude.

Nemoj to shvatit ko moju kritiku, već samo kao dobronamjerni savjet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E nakon ovog posta ni malo se ne posjecam lakse. Ono sto me tjesi je da ja imam izrazito suhu kozu i nadam se da je zabica to od mene pokupio. :/ Druga stvar koju si navela su alergije. Ja nisam na nista alergicna niti mm tako da se stvarno nadam da je to samo suhoca koju je pokupio u nasljedje od mene. Sad kad smo kod crvenila, jako smo se zacrvenili ispod vrata. Probali mazati bepantenom, sad puderom od Niva-e ali za sad stanje ne promjenjeno. Ima neko bolji savjet. Znam da se to treba susiti na zraku ali nemam ideju kako djetetu drzati taj dio vrata na zraku :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rokomama, u pravilu se slazem da to lijecnik treba kontrolirati, ali... Ja sam sa svojim koznim problemima obisla hrpu dermatologa ukljucujuci i Dobrica koji je navodno najbolji i osim kortikosteroidnih krema nitko od njih mi nije bio nimalo od pomoci. Za razliku od njih kreme od ovih casnih fakat funkcioniraju (i kad sam ja bila klinka-to mi se nikad nije vratilo, a prije su me mazali svim i svacim po preporuci dermatologa i nista). Ja jednostavno dermatolozima vise ne vjerujem, a koritosteroide ne zelim koristiti ako nije krajnja nuzda. Sto se tice alergo testa, imam u planu to napraviti Filipu, ali tek kad bude veci, jer su u njegovoj dobi alergo testovi nepouzdani. To vjerojatno i je alergija-pojavilo se kad smo poceli nositi strample, ali sta da radim, sintetiku je vrlo tesko izbjeci. Plus grijanje, suha koza i sl. Sada ga redovito mazemo i nema nikakvih problema. Nit se crveni, nit se cese, pa nam doktor za sad ni ne treba.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da, zaboravila sam-ta mast koju mi koristimo je na bazi nevena (i po mirisu bih rekla svinjske masti+jos nesto). Ja je najtoplije preporucujem, a nije skupa (5 bosanskih maraka). Prave je sestre karmelicanke iz Nove Topole (to je kraj Bosanske Gradiske, na putu prema Banjaluci), one tamo unutar samostana imaju biljnu ljekarnu. Ako koga zanima imam broj telefona i adresu, mogu staviti ovdje, ili ako to nije ok (pitam osoblje foruma) saljem na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad već pitaš, takve stvari u principu idu na pp.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi koristimo Mustelinu stelatopiu ali i redovitu liniju (plavu) za svakodnevnu njegu dok nemamo problema. Cim osjetim da je koza malo vise isusena hrapavija mazem s Nevenovom kremom od dr. Thaissa (nisam 100% da li se ovako pise) ili s nevenovom kremom od Celikovica (Fitosana).
    Ako nam se otvore rane (a to je 1x godinu) namazemo s kortikosteroidom 1-2 puta a onda prelazim na neven varijantu.
    Imamo dokazanu alergiju na citruse i kikiriki, te na kravlje mlijeko u blagom obliku. Sve alergene izbjegavamo koliko god je to moguce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo nakon par koristenja Mustelina Stelatopie moram reci da je i nama pomogla. Nogice mekane uzitak gnjaviti,a mirisemo po bademu da mama naprosto uziva. Nadam se da ce ovo potrajati i da se nece nista promjeniti. :D

mamamiha

Početno

Evo da se i mi javimo. Naime oba moja klinca imaju neurodermitis (odnosno stariji je imao). Marko je imao manje po licu ali zato grozno po tijelu: veličine kovanice uzdignuta perutava jako crvena svrbljiva mjesta po tijelu. Kupali smo ga u Eucerin Olbad-u i problemi su nestali (fino miriše i ostavlja kao neki tanki film na tijelu). Doduše sada ga još uvijek moram poslije kupanja namazati Eucerin mlijekom za tijelo (ne koristimo uljnu kupku jer se uglavno tušira) jer mu je inače koža jako suha i peruta se. No, Eucerinom smo riješili probleme. Kod Lejice su osipi samo na licu i to katastrofa: upaljeno, crveno... Koristimo Mustela Stelatopia (pročitala na forumu...Hvala, Hvala) i osip je NESTAO za par dana. Kupam je u Eucerinu i zasad je sve OK tj. skroz je čista.
    Inače što se tiče alergija mi smo pravi stručnjaci: mama i tata alergičari, Marko ima astmu. Ali i s tim se možemo nositi i to uspješno...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

adela je prije otprilike mjesec i pol dobila flekicu na leđima (otočić suhe i ispucane kože). dermatologica nam je preporučila kupanje (tuširanje) u sebamed ulju za tuširanje i nakon toga mazanje sebamed losionom za tijelo.
    oporavak je trajao malo dulje, oko mjesec dana, ali sad se flekica povukla i koža je mekana i mirisna.
    naš je problem što se mala madam ne voli kupati ni tuširati pa onda ni razno redovno mackanje ne dolazi baš u obzir.
    postam da podsjetim da postoji i sebamed

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao sto sam napisala koza nam se poboljsala i nije vise tako suha, crvenila jos ima, ali sad kad sam to rjesila pocelo mo vise muciti drugo crvenilo. Ono ispod vrata i ispod pazuha. Naime na mjestima gdje dolazi do trenja s odjecom ili pelenama nastaje jako rvenilo protiv kojeg bas i ne znam kako se boriti. Recimo crvenilo ispod vrata nije ono skroz unutar vrata, vec tocno na mjestu gdje ga kombinezon zulja. Tako nocas sam obukla malo stariji kombinezon koji je grublji i vrat je sad sav crven. Ispod pazuha rjesavam tako da bodic oblacim naopacke pa su oni porubi s vanjske strane. Da ne duljim cim vi to njegujete. Puderom? Uljem? Nekom kremom? mozda od nevena?

mamamiha

Početno

mi smo malo bucmasti i imamo problema sa zajedenim vratićem - jer tamo koža uopće nema zraka. probala sam sa mazanjem pavlovićevom masti, niveinom wund-nešto kremom, niveinim puderom i stvar je bila još gora. sada je pudram mustelinim puderom i gotovo je nestalo crvenilo. nije prošlo ali je puuuuuuno bolje.
    što se tiće tvojih problema - možda iritira prašak za veš?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e na to jos nisam pomislila, ali iste probleme imam i sa pelemon. Naime kako je sad sve aktivniji (3,5 mjeseca) :D nogice rade sve brze i brze i na mjestima gdje je pelena izmedju nogu takodjer pocrveni, ali to nije ovako ozbiljno kao na vratu i pod pazuhom. Ups jako se bunimo a na rukama smo idemo u setnju po kuci, jer vani je kisa 8)

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam sve ovo i sad ne zanm što da mislim.
    Ni ja ni mm nikad nismo bili alergičari na nešto niti imamo astmu ali Matiji je prije 1 mj dermatolog dao dg neurodermitis.

I terapija je išla ovako :7 dana 2x na dan mazanje belodermom u belobazi 40 % i kupanje nikako tuširanje u stelatopiji ulje.Nakon toga eucerin krema 3-4 dana 2x na dan i nakon toga a-dermom exomega do ljeta...
    Njemu se pojavilo prvo na unutr.strani lakta, pa se širilo na listove nogu i na prepone.
    Tu i tamo s epojavi opet ali samo na starom početnom mjestu na ruci.Mene sad zanima : je li to pravilo da će Matija imati 100 & astmu ili tako nešto zbog tog nerodermitisa.Da čak mi je doc rekao da taj neurodermitis dobivaju djeca koja su izrazito živahna ne živčana ...
    I ono što mi nije jasno: rekao je da to pišemo odnosno bilježimo u kalendar svaki put kad s ečeše ili mu izbije to crvenilo i hrapavilo.
    Mičem ga od usisavača i agruma(kivi, naranče i mandarine , a ananas ajviše voli)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Maza neurodermitis nije znak da će dijete 100% kasnije imati astmu, on je samo pokazatelj sklonosti organizma da na neke podražaje iz okoline (hrana, prašina i sl.) reagira neprimjereno, pa je zato veća mogućnost da će dijete koje ima neurodermitis kasnije imati i neki drugi oblik alergije od djeteta koje ga nema, a ne znak da će ga imati sigurno. Također je dosta bitna genetska predisponiranost. Kako kod vas do sada nitko nije alergičar ni asmatičar, to je još manja mogućnost da kasnije dobije astmu.
    Ja sam ovo napisala laički, pa ak sam kaj fulala nek me neko ispravi.
    Što se tiče bilježenja mi nismo morali bilježit to, već samo kad koristimo kortikosteroid smo morali pisat, kad smo počeli, kad prestali, pa kad ponovno i tak ukrug.
    Pusa

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uf ajd sad mi mi je malo lakše....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •