Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Digitalna TV: Problemi sa Nytro boxom

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Digitalna TV: Problemi sa Nytro boxom

Sad je već većina Hrvatske prešla na digitalni signal i uskoro će i ovi preostali (ZG i okolica) i čini se da tu nije bilo puno problema (ako ništa drugo, na Forumu nisam našao nikakve upite te vrste! ).

No, mi se doma nikako ne uspijevamo spojiti Nytro boxom na TV, naime svi kablovi (antena, SCART) su spojeni prema shemi, ali na TV-u nema početnog menija koji bi se trebao pojaviti automatski (i tako to zaista i ide, mami sam sredio cijelu stvar bez problema u 15 minuta). User manul Nytro boxa je vrlo štur i za takav problem (slika nije prikazana na ekranu prilikom uključivanja) kaže ovo: "Sustav je spojen pomoću RF kabela, provjerite UHF kanal koji je postavljen u vašem sustavu i podesite ga ispravno".
    Jel to nekome od vas išta kaže?
    Kako podesiti UHF kanal???

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nemam tih problema. Moji problemi su što se jaaako grije (to mi svi koji imaju taj prijemnik potvrđuju) i u jednom periodu mi se počeo gasiti sam od sebe, jednostavno bi javio da u prijašnjih neznamkoliko vremena nije obavljena niti jedna radnja na njemu (što nije bila istina) i ugasio se. Kad mi se počeo gasiti doslovno svakih par minuta, mm je zvao neki broj, da li trgovinu da li servis, i rekli su mu da ga ugasi i fizički iščupa iz struje, i nakon toga je sve bilo u redu. Vidjet ćemo koliko dugo.
    Sorry što ti nisam od pomoći, nego sam uletjela, ali eto ako ti se i ovo počne događati da znaš tomu lijeka.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Pogledaj jel ti antena kojom primaš digitalni signal spojena na utor IF IN (nejde na utor ANT IN tu sam se ja prvotno zaribala), a onda kroz meni iskeniraš terrestial kanale. Može ti se dogoditi da ti nema važeću frekvenciju po defaultu unesenu pa ćeš ju morati unositi sam - svakak prvo probaj odskenirati. Ako unosiš sam frekvenciju ona je kod mene 690 (zg županija-okolica DS). Nadam se da nešto od ovog pomaže.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tincha, fala ti, pomogla si!

Ja sam stavio kabel na ANT in jer je tako ucrtano na dijagramu dobijenom uz User manual!
    Probat ću odmah kad dođem doma pa ti javim rezultat!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hm.mi kada smo prvi puta spojili sve je bilo 5.slika tu, programi ok.
    i onda je sve nestalo.i nemremo vise nis vratiti.....

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

anatom mislim da su dva puta promijenili frekvenciju, moraš odskenirati ponovno ili ručno je upisati ako ju ne nađe. Oni to lijepo promijene bez ikakva upozorenja i onda drugi dan samo sve crno pa si ti misli gdje je kaj crklo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Isti uredjaj imamo i mi ..
    (Valjda, ako je to ovo: http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64)

I isti tekst pise unutra.. ali kopajuci po Netu ispalo je da je to laz (ili nevjesti prijevod).. Naime.. taj NitroBox NEMA RF Modulator te se shodno tome DVB-T moze gledat samo na AV kanalu televizora.. Dakle postupak je slijedeci:
    Antena (sobna ili vanjska u NitroBox)
    Scart kabel izmedju TV-a i NytroBox-a (onaj na kojem pise TV)
    TV prebaciti na AV kanal (od SCART-a)
    i upaliti NytroBox..

Slika bi se trebala pojaviti.. Ako se jos moze kako pomoci tu smo..

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dol prvotno napisa Vidi poruku
    Isti uredjaj imamo i mi ..
    (Valjda, ako je to ovo: http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64)

I isti tekst pise unutra.. ali kopajuci po Netu ispalo je da je to laz (ili nevjesti prijevod).. Naime.. taj NitroBox NEMA RF Modulator te se shodno tome DVB-T moze gledat samo na AV kanalu televizora.. Dakle postupak je slijedeci:
    Antena (sobna ili vanjska u NitroBox)
    Scart kabel izmedju TV-a i NytroBox-a (onaj na kojem pise TV)
    TV prebaciti na AV kanal (od SCART-a)
    i upaliti NytroBox..

Slika bi se trebala pojaviti.. Ako se jos moze kako pomoci tu smo..
    Hm, hm, napravio sam sve kako si naveo/navela, no početne slike i dalje nema na TV-u ...

Kad krenem analizirati problem svojom elektrotehničarskom logikom onda mi to izgleda ovako: feler ne bi smio biti na antenskom kablu (koji radi kad ga se stavi direkt na TV) ili anteni (jer je slika dobra kad je TV spojen direktno), već eventualno na Nytroboxu (koji svijetli crveno kad ga uključim - ima li on još koju boju, imam točno isti model kao i ti!) ili pak na kablu između njega i TV-a (SCART-činč, imam stari TV, bez SCART konektora). Činčeve sam dobro stavio, prema uputstvu servisera (a prije sam i isprobao sve varijacije ...).

Imaš li koju ideju o čemu se tu radi?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da.. Kad se upali (usteka u struju) svijetli crveno.. ali svijetli i zeleno kad se upali (putem daljinca od NytroBox-a - veliki crveni gumb).. Bez toga sigurno nece bit slike na ekranu ..

Drugi problem bi mogao biti u u SCART-činč adapteru ? Vecina tih adaptera ima činčeve spojene na ulazne signale SCART-a ili na izlazne signale SCART-a ?! Mi smo taj problem rijesili ovakvom igrackom pa se onda sklopkom odabere sto i gdje:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...scart-chti.jpg
    Posljednje uređivanje od dol : 19.09.2010. at 18:50

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kaze MM da je neispravan, zamijeni ga

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Kaze MM da je neispravan, zamijeni ga
    Ova priča sa Nytroboxom postaje sve zanimljivija! )

Krenuo ja jučer navečer instalirati Nytrobox ženinim starcima, kupili smo im isti uređaj kao i nama. Stavim njihov, pokaže se pristupni ekran, ali i poruka "Nema signala". Pih, rekoh ja, no ajd da vidim da li će i naš uređaj (koji sam ponio sa sobom radi provjere) pokazati bar taj početni meni. I ne samo da je pokazao, nego je odmah upalio zelenu lampicu, našao i signal i poštelali smo sva 4 programa u 3 minute!
    Jedini feler (koji vjerojatno ovisi baš o uređaju) je taj što slika nije stabilna ("premotana" je preko ekrana, titlovi su negdje malo ispod sredine, dok je vrh slike pri dnu) i lošije je kvalitete od slike preko analognog signala ... sa analognim signalom je slika odlična i stabilna, dok je sa Nytroboxom pomalo zrnata i stoji tak prepolovljena. Ovaj čas im nisam imao ništa pametnije za reći nego da pozovu kojeg TV servisera pa nek im on pokuša poštelati tu kantu.

A kod nas: večeras pokušavam ponovo sa tim drugim uređajem, a ako stignem kupit ću i drugi Scart-Činč kabel pa da vidimo jel u tom zecu leži grm! ;o)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo opet mene sa ovom temom - bili smo 10 dana na putu i jučer smo se vratili doma bez mogućnosti za gledanje telke (što i nije tako loše, ali opet ... ;o) ).
    U međuvremenu smo saznali sa drugih strana da stariji televizori (naš ima oko 18 godina) trebaju imati i dodatni RF modulator koji izdvaja TV signal iz noseće frekvencije. Jel netko od vs to nabavljao ili zna nešto o tome kako se to može nabaviti kao dodatni uređaj?

Gost

Početno

Mi imamo Nytro box 4004 T i nama je sve ok a telkač je star sigurno 15 godina .
    Posljednje uređivanje od kbegicsi : 11.10.2010. at 11:29

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni treba pomoć. Imamo stari televizor koji nema scart ulaz, pa smo to riješili onim scart-činč adapterom, ali sad je slika crno-bijela.
    Ima ko kakvu ideju?
    Naravno, tv je inače u boji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •