Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Digitalna TV: Problemi sa Nytro boxom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Isti uredjaj imamo i mi ..
    (Valjda, ako je to ovo: http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64)

I isti tekst pise unutra.. ali kopajuci po Netu ispalo je da je to laz (ili nevjesti prijevod).. Naime.. taj NitroBox NEMA RF Modulator te se shodno tome DVB-T moze gledat samo na AV kanalu televizora.. Dakle postupak je slijedeci:
    Antena (sobna ili vanjska u NitroBox)
    Scart kabel izmedju TV-a i NytroBox-a (onaj na kojem pise TV)
    TV prebaciti na AV kanal (od SCART-a)
    i upaliti NytroBox..

Slika bi se trebala pojaviti.. Ako se jos moze kako pomoci tu smo..

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dol prvotno napisa Vidi poruku
    Isti uredjaj imamo i mi ..
    (Valjda, ako je to ovo: http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64)

I isti tekst pise unutra.. ali kopajuci po Netu ispalo je da je to laz (ili nevjesti prijevod).. Naime.. taj NitroBox NEMA RF Modulator te se shodno tome DVB-T moze gledat samo na AV kanalu televizora.. Dakle postupak je slijedeci:
    Antena (sobna ili vanjska u NitroBox)
    Scart kabel izmedju TV-a i NytroBox-a (onaj na kojem pise TV)
    TV prebaciti na AV kanal (od SCART-a)
    i upaliti NytroBox..

Slika bi se trebala pojaviti.. Ako se jos moze kako pomoci tu smo..
    Hm, hm, napravio sam sve kako si naveo/navela, no početne slike i dalje nema na TV-u ...

Kad krenem analizirati problem svojom elektrotehničarskom logikom onda mi to izgleda ovako: feler ne bi smio biti na antenskom kablu (koji radi kad ga se stavi direkt na TV) ili anteni (jer je slika dobra kad je TV spojen direktno), već eventualno na Nytroboxu (koji svijetli crveno kad ga uključim - ima li on još koju boju, imam točno isti model kao i ti!) ili pak na kablu između njega i TV-a (SCART-činč, imam stari TV, bez SCART konektora). Činčeve sam dobro stavio, prema uputstvu servisera (a prije sam i isprobao sve varijacije ...).

Imaš li koju ideju o čemu se tu radi?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da.. Kad se upali (usteka u struju) svijetli crveno.. ali svijetli i zeleno kad se upali (putem daljinca od NytroBox-a - veliki crveni gumb).. Bez toga sigurno nece bit slike na ekranu ..

Drugi problem bi mogao biti u u SCART-činč adapteru ? Vecina tih adaptera ima činčeve spojene na ulazne signale SCART-a ili na izlazne signale SCART-a ?! Mi smo taj problem rijesili ovakvom igrackom pa se onda sklopkom odabere sto i gdje:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...scart-chti.jpg
    Posljednje uređivanje od dol : 19.09.2010. at 19:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •