Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Torta za vrtić

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Torta za vrtić

Za koji dan i mi upadamo u ovu grupu, dakle malac navrsava 3 godine.
    Jucer sam, srecom, tetu pitala dal sad vec nosimo tortu u vrtic, jer dosad nisu htjele, pa mi je objasnila da to mora biti kupljena torta s deklaracijom. Sto je ok, kazem, sreca pa sam pitala, jer nisam imala pojma o tome.

Pa vas molim iskustva, koje torte ste vi nosile? Ledove? Iz slasticarne? Ja sam cak gledala one iz Konzuma... Nemam pojma sta da uzmem, koje su najbolje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi nismo smjeli nikakvu tortu nositi, samo grickalice, suho voće (marelice, brusnice,...), sok, i tak.

Meni je baš tužno kad ne daju tortu, ono - kakav mi je to rođendan bez torte , ali valjda da spriječe eventualne alergijske reakcije kod (pojedine) djece...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

može to i zgodno ispasti. kupite kutiju za torte, ispod poklopca nalijepite sliku po djetetovom izboru. oni u vrtiću u kutiju poslože kekse, čokoladice i sl. (sami, to ih veseli), gore dođe svjećica i eto torte. druga mogućnost je kupovni biskvit premazan pekmezom, s posloženim narezanim voćem - ispadne "prava" torta a djeca je opet sama naprave.

razlog - navodno je bilo slučajeva trovanja i kupovnim tortama. dok smo smjeli donositi torte s deklaracijom, kupovala sam sladoledne. sladoled svi vole a nije previše zasitan (ako je proslava prije ručka).

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uvijek kupovala "samo" sladoled - kutiju sladoleda, tete bi izvukle sladoled iz kutije i opet bi izgledalo kao torta a klinci uzivaju, gotovo bez iznimke

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako torta treba imati deklaraciju, onda ne znam smije li biti iz slasticarnice jer na njima nema deklaracije(?)
    MM sama izabire tortu za vrtic u skrinji u ducanu i o tome vec sada misli(rockas je u studenom). Odabere si svjecice, tanjurice, case, kapice, trubice.. kako joj koje godine dodje. Uz to uzmemo 2l soka(100%jabuka ili naranca), mijesano suseno voce i tamnu cokoladu.
    Tortu kupujemo prije polaska u vrtic i odmah nosimo da stigne sto svjezija. I gledamo da je rok trajanja sto duzi, tj. Da je sto svjezija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas se ne smije baš nikakva torta, a od ove godine se neće smjeti niti ništa drugo osim pettit beure keksa jer im to daju i u vrtiću. Nama su sad na početku godine progledali kroz prste pa smo smjeli donijeti štapiće, perece i ribice i suhe keksiće, ali ubuduće se niti to neće smjeti,a torta nikad nije dolazila u obzir.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto su PB keksi bolji izbor od nekih drugih keksa ili štapića?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa vjerojatno ne misle na marku nego na vrstu keksa - dakle suhi keksi bez ikakvih dodataka, kakve i inače dobiju u vrtiću.
    Vrlo vjerojatno mogu biti i Leibnitz.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E sad mi fakat nije jasno. Šta ne bi trebala ista pravila vrijediti svugdje?

Mislim, ni kod nas se ne može donijeti torta (kao što sam već gore napisala).

Kaj ako je neko dijete alergično na (neki) sastojak torte, onda to djetešce samo tužno gleda dok drugi papaju?...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se ne smije baš nikakva torta, a od ove godine se neće smjeti niti ništa drugo osim pettit beure keksa jer im to daju i u vrtiću. Nama su sad na početku godine progledali kroz prste pa smo smjeli donijeti štapiće, perece i ribice i suhe keksiće, ali ubuduće se niti to neće smjeti,a torta nikad nije dolazila u obzir.
    tako i kod nas
    NIKAKVA TORTA se ne smije donijeti

ALI jednom prilikom sam vidjela mamu da nosi čokoladnu tortu koju je sama napravila. i tete je uzimaju. pitala sam tu mamu zar ne zna da se to ne smije, a ona mi je rekla da su joj tete rekle da može, samo da nikom ne kaže

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

u nasem vrticu sme samo voce i od skora sok, milsim jeste zdravije, al bezvezee.
    a dok smo bili u jednom privatnom tamo sam pravila vozic tortu od kupovnih rolata.To se deci bas bas dopalo!

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uvijek kupovala "samo" sladoled - kutiju sladoleda, tete bi izvukle sladoled iz kutije i opet bi izgledalo kao torta a klinci uzivaju, gotovo bez iznimke
    ovako i ja. i obavezno svjećice! i uvjek se sve pojelo, za razliku od torti (čak i sladolednih) koje samo zbrljaju

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa eto, teta mi je bas izricito napomenula da mora biti torta jer oni sad tako, dakle tortom, obiljezavaju rodendane. Kaze da moze i iz slasticarne samo moram trazit deklaraciju, navodno su slasticarne upucene u to...Nemam pojma...
    Kaze da grickalica minimalno donesem, ja planiram suho voce i eventualno stapice ili PB kekse.
    Koliko ja znam, u njegovoj grupi nema alergicara, jedino ne znam za ove koji su tek dosli. al eto, vjerujem da tete znaju sta rade...

I da, slazem se, glupo je sto ne vrijede ista pravila za sve vrtice...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas su naglasili samo sladoledna torta ili sladoled! Mogu i štapići i napolitanke (njih dobiju za ranu užinu pa im je to ok).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    pitala sam tu mamu zar ne zna da se to ne smije, a ona mi je rekla da su joj tete rekle da može, samo da nikom ne kaže
    Baš.

Ovo je stvarno .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas su tortu jedno kratko vrijeme zabranili, no tete su se izborile da se ponovo dozvoli jer kažu da djeci rođendan nije bio rođendan bez prave torte....a inače mi je naručujemo u Pan Peku, sad koliko je dobra ne znam, nisam je probala, no klinci su zadovoljni

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram priznati da mi je stvarno drago što kod nas ne smije biti torte.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas se nesmije nositi torta niti išta doma spremljeno...

Sad u ponedjeljak curica ima 4. rođendan i nosit će slično što i prošle godine;
    suhe kekse petiti (u obliku životinjica...), grisine sa sezamom, svježe jabuke, cedevitu od 1kg (pa im ostane i za poslije..) i svakom djetetu i teti po jedan dukatino..... (Dukatino voćni jogurti osvajaju dječje simpatije i inovativnim dizajnom omota čašice, na čijoj se unutarnjoj strani kriju priče o Dukatinu i vesela bojanka)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smijemo kupljenu u dućanu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi jasno kako teta moze nametnuti da se mora donijeti - bas torta. u okviru prihvatljivih sastojaka i deklaracija mozes donijeti sto god zelis.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A isto kao i da se speče domaći kruh za dane kruha..... moj će donest iz pekarne .

Mi smo za vrtićke proslave nosili suho voće i štapiće i negazirane sokove.
    Posljednje uređivanje od maria71 : 19.09.2010. at 08:11 Razlog: brzopletost

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sutra nosim "tortu" od umotanih kartoniskih kutija, a unutra će biti, čokoladice, keksi u jednoj, jogurtići u drugoj i posebno nosim voće (grožđe, jabuke i kruške. svjećice ću zapiknut u jabuku.
    lani sam uzela one tri plastične kutije za namirnice, naljepila na njih slike auta, pa napunila bombonima, suhim voćem , čokoladicama. svjećice su bile na vrhu zaljepljene za jedan autić.

uz to još 2-3 litre soka i super. kod nas se smije kupovna torta, ali ja iz principa neću jer koliko god se oni vesele - vesele se torti kao pojavi, a ne jedenju iste.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi još nismo imali proslave u vrtiću ( tek smo krenuli ), ali rečeno nam je da može torta, kupovna, s deklaracijom.
    S druge strane zabranjeni su svi slatkiši, može samo suho i svježe voće.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, ja sam nakraju kupila Ledovu tortu jer je teta rekla da su klincima te najdraze, 4 litre negaziranog soka, 2 velika paketa stapica, jedno veliko pakiranje PB keksa, i cca. pola kile suhog voca. To ce im valjda bit dosta. One, primjecujem, nemaju restrikcije sta se slatkisa tice, nazalost, jer se meni osobno uopce ne svidaju bomboni, brda cokolade, smokici i sta sve roditelji ne nose. I prosle godine su me malo ispod oka gledale kad sam donjela suho voce, integralne kekse i tome slicne grickalice al bas me briga.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    suhe kekse petiti (u obliku životinjica...), grisine sa sezamom, svježe jabuke, cedevitu od 1kg (pa im ostane i za poslije..) i svakom djetetu i teti po jedan dukatino..... (Dukatino voćni jogurti osvajaju dječje simpatije i inovativnim dizajnom omota čašice, na čijoj se unutarnjoj strani kriju priče o Dukatinu i vesela bojanka)

Evo za sutra smo pripremili; svakome po jedan taj dukatino, petiti kekse u raznim oblicima (autići, životinjice, i sl....), vrečicu mekanih bombona i veliki sanduk svježih jabuka iz obliženjeg voćnjaka....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.09.2010. at 18:21

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li je jedna Ledova TORTA OD ČOKOLADE dovoljna za 24 vrtićarca u dobi od 3 i 4 godine + 2 tete ili je ipak sigurnije uzeti dvije? Netto masa torte = 1 kg.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam uzela jednu, plus sve ovo sto sam vec gore nabrojala, ionako me sve kostalo skoro 300 kn...Koliko vidim, sv nose po jednu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Joj,mojoj maloj ide rodjendan,i sigurno bi bila odusevljena da proslavi u vrticu.
    Kod nas ne dopustaju nikakve torte,samo upakovane industrijske slatkise.
    A moja to nista ne jede.
    Nekako mi je licemerno odneti hrpu toga deci,a sama svojoj dajem samo suvo voce....
    Pa onda sokici....ni to ne pije...
    Znam da joj nece nista biti ako pojede ili popije nesto od toga za svoju proslavu,ali.....nisam pametna...

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

torte se više u principu ne nose u većinu vrtića, a osobito u one koji su u HACCP sustavu. To je zbog sigurnosti i toga što sve namirnice koje ulaze u ustanovu moraju biti kontrolirane (ranije su dolazile svakakve torte i iz domaćih radinosti, bez zaštite i ikakve sigurnosti u namirnice). To nije zbog alergičara, jer oni su ionako pod kontrolom pa i kuhinja i odgajatelji znaju štata djeca smiju, a šta ne.
    Budite kreativne, dogovorite se sa odgajateljima šta je najprihvatljivije za proslavu i uskladite to sa dječjim željama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •