Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Dojenje nakon godinu dana

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Dojenje nakon godinu dana

Dakle imam par pitanja, nedoumica, problema, kako god.....
    Lara se budi oko 7, papa cicu, jer ponekad zna odspavati još 2h, ako se uspava........ponekad odmah ustaje.
    Doručkuje pa se malo igra, pa ide jutarnje spavanje, pa opet papa cicu,to je oko 10-11, pa koji put joj se ne spava, samo bi je rastezala.
    Kad i zaspi, nakon sat vremena se zna probuditi i opet tražiti cicu da se opet unjonja, pa opet tako za popodnevno spavanje koje je od 15-16.30.
    Navečer ide spavati oko 9, pa opet cica, pa onda noćno papanje oko 1.30.

Kako je odviknuti od dnevnog uspavljivanja na cici????? Izuzetno je svojeglava i vrišti dok joj ne dam..........možda sam ja previše popustljiva no offf topic, ako joj ne dam onda ne spava i onda je grozno raspoložena cijeli dan......
    Nočno odnosno večernje ne bih ukinula ali dnevno nacicavanje bih, što da radim???
    Kako???
    Napominjem da dudu ni bočicu ne koristimo, nikad ni nismo, inače pije iz one male baby jane, a sad već i iz čaše.
    Što, što, i kako da radim????????????

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Možda ako imaš da ti ju netko drugi uspava, baka, deda, tata... bilo tko. Ti odeš van iz stana, na kavu, jer će te inače tražiti ciku, a netko drugi ostane s njom pa proba... Ili u šetnji da proba zaspat u kolicima ili u autu... Ovako uz tebe ne znam dal će ti uspjeti, jedino začepit uši i pustit da vrišti i shvati da nema...- Nadam se da netko ima bolje rješenje od plača, a koje mu je uspjelo

Ja sam počela raditi, a prije je znala nekad ostat kod bake na čuvanju i nije plakala, nema mene, nema cike, pa ju ni ne traži... Baka ju uspava bez cike, bez dude ili flašice (ne koristimo), ljuljuška ju uz Zagrebačke mališane i kad je pospana zaspi, zna i sama tražit svoju posteljinu- kao vrijeme za spavanje. Inače mi zna zaspat i u autu... A doma sad kako kad, nekad me traži ciku, nekad i ne, nekad malo potegne pa mi okreće leđa da ju zagrlim i pjevam dok ne zaspi...
    Mi smo se odvikli bez forsiranja i suza, ali tako da mene nema a baka nema ciku... sad nekako i sama odustaje od dojenja... Nekad prođe dan da uopće ne doji, iako sam opet 24 sata uz nju jer sam na bolovanju...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sad vidim da imate dva spavanja. Da probate izbaciti jedno pa će ti oko podne, a nakon duže šetnje, biti toliko pospana da će zaspati. Stella je sa godinu već počela spavati samo jednom, oko podne.
    Nama ti je raspored
    buđenje oko 7.30-8.30 (kad sam radila 6),
    nešto mliječno: čokolino (nešto slično) ili šalica mlijeka (ako je mlijeko onda prije šetnje još nešto pojede),
    malo po kući pregleda što ima,
    šetnja, ako nije vrijeme nekud idemo (baki, tetki, dućan, bilo gdje...)
    voće
    spavanje oko 12 ili 13 (ako smo doma nekad traži ciku, ako nismo doma ne traži)
    ručak
    opet šetnja ili opet idemo negdje
    ako je kraće spavala pojede još nešto,
    ako je dugo spavala samo navečer opet nešto mliječno
    obično igra sa susjedom (kod njih ili nas) pa je spavanje kasnije, ako nema susjeda ili smo mi negdje, oko dnevnika je spavanac

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Problem i je što nemam nikog osim MM da ostane s njom i to samo nedeljom, moji su umrli, seka nije tu, a njegova mama je totalno ............grrrrrrrrrrr.........blago rečeno nezainteresirana.
    Što se tiče spavanja, ona je i inače spavalica, i poprilično je nervozna ako ne spava jutro i popodne,ma ne znam više što da radim, doji kao novorođenče, možda da ipak izbacimo jedno spavanje, van ne možemo bolesne smo, ne znam više što da radim ,totalno sam ispijena.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Btw. baš nisam za metodu da plače do iznemoglosti pa zaspi, srce mi se drapa i nakraju opet izvadim cicu, ma mustra mala zna da ću popustiti, probali smo s nošenjem, u kolicima spava jedino ako smo vani bar 2h, spava kao beba u auto no nemam vozačku........

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj tako, polako.
    imas na portalu tekst o prestajanju dojenja, tu ima nekoliko metoda kojima se mozes posluziti.

u principu, treba izbjeci da te uopce pita. kad pita, za sad, tesko mozes odbiti.
    jer, kazes i sama
    Izuzetno je svojeglava i vrišti dok joj ne dam.........
    ovo nema izravne veze s dojenjem, nego samo dobronamjerni savjet: u principu, razmisli kad ces za nesto reci NE. ako ona na to udari u vrisku i urlanje i natezanje, pa joj ti ipak das, ona ce nauciti da je vriska itd nacin za postizanje onoga sto hoce. i tako se dogode ona djeca u ducanima koja vicu i bacaju se po podu. jer su naucili da ce tako doci do onoga sto zele.
    znaci, ako joj bas neces neces dati, onda niti nemoj popustiti kad se pocne derati. kako i sama kazes da ne zelis da se dere i zapravo joj to ne zelis uskratiti, onda nemoj ni reci da ne das.

upotrijebi radije sve one fore sa skretanjem pozornosti itd, da preduhitris trazenje cice.

ja sam u toj fazi pribjegla cak i nosenju za uspavljivanje, sto otkad je otezao i narastao nikad nisam radila.

i voznja u kolicima je tad postala popularna, i sad jedino tako hoce po danu zaspati, ako nije u vrticu.

pretpostavljam kako se osjecas, no vec si iskusna mama i znas da ima razlicitih faza....
    mozes pokusati recimo za vikend, kad ti je muz doma, uspavljivanje s njim. ili voznju autom... nekoliko metoda, pa da ona skuzi da postoje rezliciti nacini uspavljivanja i nadje sebi najpovoljniji...

sretno!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nemamo mi inače problema oko ne, zna dobro što smije što ne, a i malo stvari u našem stanu su na zabrani jer je naš stančić totalno baby friendly, inače nema histeriziranja jer kad nešto hoče a ne smije koristim metodu skretanja pažnje i totalno uspjeva, ali ne znam kako skrenuti pažnju s cice jer histerizira dok ne dobije bradavicu u usta, spava nakon 5 min.
    Što se MM on je samo nedeljom doma a mislim da jednim danom ništa nečemo promjeniti, ma......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, cica je ocito previse obljubljena...
    zato i kazem da neces moci reci ne NAKON sto te pita. eventualno mozes pokusati zaokupiti je necim PRIJE nego sto pita.

ili kad pita - a to je druga faza - a nije jako umorna, reci, da sad cu ti dati, ali idemo prvo...nesto.

ili kad idete spavati predlozi da uzme bebu i ona ju uspava, promijeni raspored lezanja, zamraci sobu...drukcije nego inace. pokusaj joj pjevati i ceskati ju ili nesto tako sto voli... umirujuci, DOK ne zatrazi. onda daj odmah. pa pokusaj izvuci prije nego sto zaspe, ako da. ako ne, nista. sutra ce vam mozda to razdoblje do trenutka kad zatrazi biti malo dulje.

a sve to skupa pokusaj izvesti ako vidis da se moze, da nju previse ne frustrira ili uznemiruje. ako vidis da ne ide, pusti jos koji dan kao inace. ali pomiri se s tim da te ne muci previse. pa odluci od kojeg dana ces opet probati.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ne znam baš što da pametno kažem. Nama je sve nekako došlo samo po sebi, barem mi se tako čini. Za metodu plača ni ja nisam, ali mnogi kažu da pali pa tko hoće i može...
    Ako možeš probaj izdržati s dojenjem dok ne ozdravite pa onda spavanje u šetnji ili sve dok sama jednog dana ne odustane... I da izbacite jedno spavanje pa će biti umornija, i kao što ivana 7997 preporuča pokušat joj odvratiti pažnju nečim drugim, što voli- igračke ili možda crtić

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pokušala sva moguča izbjegavanja ali cica je cica, ah nek prođe sad ova boležljivost, iš iš....pa ćemo vidjeti što i kako.
    U svakom slučaju cure hvala na podršci i savjetima

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E sad jupi za nas, izbjegavamo dnevna nacicavanja, zasad uspješno, ostala su večernje uspavljivanje i nočno oko 1-2h, i to nam je super.
    Vjerojatno to ne bi bilo tako uspješno, no meni se soor vratio, i to poprilično jako , pa je i to veliki povod no opet ja off topic.......
    Sad me zanima što sa mlijekom kojeg sad ima u ogromnim količinama, nakupi se toga kroz dan.....ako se izdajam neće li proizvodnja( ha-ha ,a kak sad to drukčije nazvati...) ostati ista, ako se ne izdajam neće li doći do zastoja mlijeka, već sam večeras napipala popriličnu nakupinu ali L. je to pocicala.
    Dakle kaj sad??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se smanji potraznja, uskoro ce se smanjiti i ponuda. to je isto kao i sa skokom u rastu samo obrnuto

mogla bi imati problema sa zastojem, zato bi trebalo paziti odnosno izdajati samo da popusti napetost jer, u pravu si, budes li izdajala sve, kolicina ce ostati ista.

soor spominjes samo usputno, lijecis li ga?

bas sam mislila pitati kako vam ide.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eto me konačno, imala sam malih problema sa compom. Liječim soor....aaaaaaa..... moja krivica, namažem pa ne i onda boli pa onda opet ne ali sad je ok. Ide nam......nekako, spava samo jednom dnevno i to koji put traži ja izbjegavam, plešem, ljuljam, mazim...a koji put zaspi bez cice.
    Ono nočno i dalje cica oko 8, pa opet oko 1-2, i zasad nekako funkcioniramo, plače i to traje minutu jer se ja rasplešem po sobi, i srce me boli, ponekad mi malo fali da popustim no još sam ustrajna.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •