Zanima me da li je moguće tijekom porodiljnog dopusta (npr. kad djete ima 3-4 mjeseca) otvoriti putni nalog i poći na službeni put na npr. 7 dana (kongres i sl.)? Kako je to regulirano?
Hvala puno
![]()
Zanima me da li je moguće tijekom porodiljnog dopusta (npr. kad djete ima 3-4 mjeseca) otvoriti putni nalog i poći na službeni put na npr. 7 dana (kongres i sl.)? Kako je to regulirano?
Hvala puno
![]()
ja upravo to napravila; zapravo putni nalog mi otvorila institucija za koju sam obavila kratki poslić - a na porodiljnom sam.
Kako zakon gleda na to? Imali netko tko zna što zakon veli o tome da se radi ugovor o djelu za vrijeme porodiljnoga?
to je drugo... ako si na porodiljnom u jednoj firmi a druga ti daje ugovor o djelu i na temelju njega putni nalog - to ne vidim razloga zašto se ne bi smjelo... ali baš da ti firma u kojoj si na porodiljnom otvara putni nalog za vrijeme tog porodiljnog - čisto sumnjam...
ovo govorim iz neke svoje logike i malo iskustva kojeg imam u tim zakonsko-pravnim vodama... naravno, bolje bi bilo da ti se neki stručnjak javi![]()
a valjda neće biti nekih komplikacija. uskok ovih dana nešto jako vrijedno radi![]()