Tata! prvotno napisa
zarrin ako je tako već u redu kako izlažeš, zašto onda nije i uvriježeno pravilo i tradicijski i zakonski regulirano? Koliko ja znam tradicija naše sredine regulirana je jedinstvenim običajem da žena preuzima muževo prezime kao i njihova zajednička djeca. hm, a da nisam ja sebi nešto možda krivo protumačio? Dakle unesimo ovo vaše zastupano pravilo u jednu sasvim realnu situaciju: tvoja djevojčica ima tvoje i tatino prezime, sutra je odrasla žena i do svoje udaje stekla je pod tim dvostrukim prezimenom karijeru, pa je sasvim u redu da zadrži oba prezimena jer naravno voi oba roditelja jednako i nepošteno je da se odrekne bilo čijeg, a jednako je privržena i budućem mužu pa će prihvatit i njegovo... naravno i njihova djeca će imat tri prezimena! Ok oni imaju djecu i njihova djeca, ova sa 3 prezimena, nađu muža sa 2 prezimena... naravno ostvarili su karijeru, a i vole svog muža, pa sad djeca imaju 5 prezimena... naravno djeca vole roditelje, roditelji vole svoje roditelje, nihovi svoje i nakon 7 generacija imaš uredno ekipicu sa 17 prezimena!
meni je to SMIJEŠNO i samo ću se složit sa dobrom starom narodnom poslovicom: nema stvari koju čovjek može smislit, a da je žena ne zakomplicira!!!
živa istina! i dabogda vam vaši praunuci imali 17 prezimena, moji će imat jedno i svejedno sa jednakom ljubavi i poštovanjem držati svoje prabake i pradjedove u srcu! eto nemoraju taj intimni osjećaj izražavat prezimenskom kobasom, očito ko nekima! tolko od mene na ovu temu i da se razumijemo to je moj čvrsto izgrađeni i apsolutno nepokolebljiv stav i samo će me slatko nasmijat, ako ova rasprava krene dalje...