Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: promjena prezimena djetetu - uspjela :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

stvari definitivno nisu crno bijele.. iako bi nekada bilo lakse da jesu! postoji toliko nijansi sive između :/

i upravo su te sive nijanse zanimljive za razgovor

ja sam odlucila da ako se opet udam, ostaviti cu svoje prezime. ne osjecam potrebu mijenjati svoje ime zato jer sam eto tako, potpisom na istu stranicu maticne knjige u nekom uredu, rekla "da".

zasto muskarci ne mijenjaju prezime?

po meni bi bilo ok da postoji dogovor i neka logika u tome.. primjerice, kako ja gledam na te stvari.. moj sadasnji partner i ja nismo u braku., on ima jos jako puno rođaka koji imaju njegovo prezime i ima puno djece od njih sa tim prezimenom. s druge strane, spletom okolnosti ja sam u svojoj široj i daljoj familiji jos jedina koja nosi moje prezime., znaci da nisam promjenila svom djetu prezime u moje djevojačko, čitava loza i prezime umrli bi samnom. pa ne bi li onda bilo korektno da se u tom slucaju partneri dogovore i da se nastavi ono prezime kojemu je taj nastavak nužan?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    po meni bi bilo ok da postoji dogovor i neka logika u tome.. primjerice, kako ja gledam na te stvari.. moj sadasnji partner i ja nismo u braku., on ima jos jako puno rođaka koji imaju njegovo prezime i ima puno djece od njih sa tim prezimenom. s druge strane, spletom okolnosti ja sam u svojoj široj i daljoj familiji jos jedina koja nosi moje prezime., znaci da nisam promjenila svom djetu prezime u moje djevojačko, čitava loza i prezime umrli bi samnom. pa ne bi li onda bilo korektno da se u tom slucaju partneri dogovore i da se nastavi ono prezime kojemu je taj nastavak nužan?
    meni to prezime samo komplicira život, s 20 sam trčala za "karijerom" i "nastavkom loze" i jedva sam privolila ex da ostavim svoje i nadodam njegovo prezime, za malu nije htio pa ona nosi samo njegovo. nakon razvoda nisam htjela otkačiti njegovo da se ja i dijete prezivamo isto, tj. slično. i što sada? čekam novu bebu, sljedeće godine se udajem, da pridodam još jedno, ostavim svoje pa da svi imamo različito, ili ostavim od ex muža i dodam od novog?? 3 prezimena na sandučiću ????

na kraju mi je sve totalno nebitno, uzet cu novo, ja, budući i beba ćemo imat isto, mala ionako kad napuni 18 ako se ne uda i uda nek se preziva kako hoće....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •